13 Ağustos 2011 Cumartesi

Lamy


Bu bloğu bir süredir okuyanlar benim kırtasiye ve Lamy hastası olduğumu bilirler.Kırtasiye ürünlerine düşkünlüğüm çocukluğumdan beri vardır.Lamy hastalığım ise 15 temmuz 2009'dan beri.Neden tarihi ile biliyorum hayır takıntılı falan değilim :) Düğünden sonra son günümüzü İstanbul'u gezmek için ayırmıştık.Ben kendime dolma kalem istiyordum bu sebeple bir kırtasiyeye attık kendimizi.Lamyler renkleri ile gözümüze çarptı.Diğer markalara oranla nispeten daha ucuz olduğundan 'lime green' rengini aldım kendime.
 O güne kadar Lamy markasını hiç duymamıştım.Ama yeni bir hastalığa tutulduğumun içten içe farkındaydım.Eve gelip internette araştırınca bir alman markası olduğunu ve hastalarının fazlaca olduğunu öğrendim.
Renklerinin yanı sıra,fiyatı ve kullanım kolaylığı da Lamy yi çekici yapıyor bence.Lamy'in bir çok kalemi var benim hastalığım Lamy Safari modellerine sadece.


Lamy Safari dolma kalemleri çok başarılı ama aynı şeyi tükenmez kalemleri için söyleyemeyeceğim.Bende sadece 1 adet tükenmez kalemi var.Yoshi'nin abisi doğum günümde hediye etmişti.Onu kullandıktan sonra başka renklerini almayı düşünmedim hiç.
Lamy Safari dolma kalemlerim ise 6 adet mevcut.(lacivert Yoshi'nin gerçi) Şimdi tek amacım bütün renklerini tamamlamak.

İlk fotoğraftaki renkler klasik çıkmış koleksiyona ait.Yani her daim satıştalar.Son fotoğraftaki Lamyler ise dönem dönem çıkan 'limited edition' ürünleri.Ben tamamen tesadüfen 'limited edition'ları almışım hep.Bir tek 2007 de çıkmış olan beyaz bende tükenmez kalem olarak var.Seren'in bana doğum günü hediyesi.

İşte benim Lamy yolculuğum :) Daha yolun çok başındayım.Zamanla alabildiğim bütün renkleri alıp seriyi tamamlamak istiyorum.Ama bir renk var ki bulamıyorum.Artık satışta değil ve ilk çıkan renklerden biri sanırım.

 görsel

En sağdaki 'royal blue' kafaya takıp bulamadığım lamydir.Eğer olur da denk gelirseniz bana haber verin lütfen.

Kimler Lamy kullanıcısı çok merak ediyorum :) ve ne renk :)



13 yorum:

  1. Ben de Lamy'yi babam da görmüştüm ilk defa. Sonra ben de kendime aldım bir tane Kırmızı olanından =)

    YanıtlaSil
  2. ben ilk defa sende gördüm ve okudum Serrose:) ilk fırsatta bulup deneyeceğim ama:)

    YanıtlaSil
  3. *Gelsin upuzuuun yazılar oh be!
    *O royal blue'yu aramıştım senin için, yok gerçekten. gerçi internet satışı çok kısıtlı burda, gidip gezmek lazım belki..
    *sayende tanıştığım zararlı bi madde diyorum allah korusun diyorum :))

    YanıtlaSil
  4. ben cok seviyorum lammy leri,bende pembe ,sari ve metalik lilasi var.sanirim metalik renkte olanlari gözüme daha bir hos daha bir kaliteli geliyor:)

    YanıtlaSil
  5. bende de kırmızının pilot kalemi ve uçlusu var aynı şekilde beyazın da uçlusu var. pembesinin uçlusunu arıyorum ya üretilmiyor ya da türkiyede bulunmuyor bilmiyorum ama ben de bayılıyorum bu kalemlere. bn de kalem defter hastasıyım tonlarca kalemim var ama lamy uçlu kalem dışında elim hiçbirine gitmiyor=)larinia..

    YanıtlaSil
  6. ben turuncusunu arıyorum nerede bulabileceğim hakkında fikrin var mı?

    YanıtlaSil
  7. Ben de sayın ozguncan gibi turuncusunu arıyorum bulamıyorum. Bazı sitelerde resimdeki kırmızı kalemlerin turuncu olduğu yazıyor.

    Turuncuyu nereden bulabilirim? Bir de internetten sipariş edeceksem kırmızı kalem gelmeyeceğini nasıl garanti edebilirim (mesela turuncunun, kırmızıdan ayrı bir kodu var mıdır?)?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben turuncuyu Japonya`dan aldigim icin bilemiyorum.O bir Limited Edition`di belki Ebayde falan vardir.

      Turk sitelerinden alisveris yapacaksaniz telefon acip teyit ettirin derim ben.Gecen senenin rengi Green Apple fotografi ile Lime yolluyorlardi.Bu sebeple dikkat edin derim ben

      Sil
    2. Hmm, tamam. Çok teşekkür ederim ilginiz için..

      İyi geceler..

      Sil
    3. rica ederim bana gunaydin size iyi geceler ;)

      Sil
  8. merhabalar lamy dolma kalemin turuncu parlağından arıyorum acaba nerede bulabilirim? ya da bana yardımcı olacak kimse var mı?
    Teşerkkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba turuncu lamy 2009 sinirli uretimi idi.
      Ebay gibi sitelerde belki bulabilirisiniz

      Sil
  9. Sevgili Sergul, sayende bende dun Lamy Safari aldim ve cok begendim... kagidin ustunde sanki dans ediyor kalem... olumlu/olumsuz tecrubelerini ve fikirlerini paylastigin icin tesekkur ederim... gozun, gonlun dert gormesin....

    Vaktin oldugunda asagidaki linke belki bakmak istersin (2006 Limited Edition Royal Blue var):
    http://www.vintagepensacsandparts.com/product.php/99/9/lamy_safari_2006_royal_blue_limited_edition_pen__medium_nib__mint/4b8c02fcbab4095a5528f488ab5408ca

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül