10 Mart 2012 Cumartesi

Muhabbet Kralı



Programı izlerken 2 sayfa not almıştım.Neler neler soracaktım :) Ama saat ikiyi geçtiği için ve konuklar uyuklamaya başladığı için Okan Bayülgen güzel bir hamle ile konuşmamı kısa kesti :)

Diyecektim ki

*Burada eğer masa normalden alçaksa garsonlar diz üstü çökerek sipariş alır.Burada videosuınu eklemiştim.

*Restoranların büyük çoğunluğunda nemli havlu(sıcak ya da soğuk) servis edilir.Bildiğimiz havlulardan hani bizde eskiden sabunlanır misafire verilirdi ya aynen öyle.Bu havluların şirketleri var.Yıkayıp,paketliyorlar.Daha masaya oturur oturmaz havlunuz size verilir.(bunun videosunu çekeyim,kendime not)

*Yaz-kış buzlu su ikram edilir.Japonya'da suya para ödemezsiniz.(Wclere ödemediğiniz gibi)

*Her restoranın hatta her dükkanın tuvaleti vardır ve %90 temizdir.

*Bir öğünde et,balık,tavuk aynı masada bulunur.Ve bunu yadırgamazlar.

*Balık restoranı yoktur zaten her restoranda balık vardır.

*Dünya mutfaklarına çok önem verirler.Küçük büyük her şehirde başka ülkelerin restoranları vardır.Ve yeni tatlar denemeye bayılırlar.Yoshi Kuşadası'nda Japon restoranı olmamasına çok şaşırdı mesela.

*Japon çorbaları kase ağıza götürülürek içilir.İçinde eğer büyük parçalar varsa yemek çubuğu ile onları yersiniz.Suyunu kaseden içersiniz.

*Garson çağırabilmek için elinizi kolunuzu sallamanıza gerek yoktur.Ya buton vardır ya da garson sürekli sizi görebileceği bir yerdedir.

*Son ana kadar masadan bitmiş tabaklar alınmaz.Yeni bir şey sipariş etmiş ve masada yer kalmamış ise onları almak için izin istenir.

*Japon televizyonlarında sabahtan akşama yemek konu edilir.Haberlerde de,yarışmalarda da,reklamlarda da yemek yiyen ünlüler görürsünüz.

*Fast food restoranları hamburger,patates kızartmasından ibaret değil.Alışveriş merkezlerinin yemek katında birçok Japon yemeğinin fast food restoranı bulunur.Ve Japon restoranlarında daha çok kuyruk olur.

*Diyelim yeni bir restoran açıldı ve çok lezzetli diye bir dedikodu yayıldı.Kmlerce uzaktan o restoran için gelirler ve saatlerce kapının önünde kuyruk olurlar.

*Bir de bizden bir örnek verip konuyu bitireceğim.Yıllarca ice tea sipariş edip arkasından buz alabilir miyim diye sormaktan bıktım.Restoranlarda,cafelerde buz yoksa buzlu çay neden var anlamak mümkün değil.


Bunları diyecektim ya :)

*Bunlar 4,5 yıldır benim yaşadıklarım,benim gözlemlediklerimdir.

Okan Bayülgen eğer bu yazıyı okuyorsan.Yeni evimize mutlaka bekliyoruz.Tabi önce biz bir taşınalım da :(

Videosu buyur :)





10 yorum:

  1. bloğunu kısa bir süre önce keşfettim çok harika sınızzz eşin ve sen O güzel evinizde bol çocuk sesleri, hep mutlu sağlıklı zamanlarınız olur inşallah ailecek güzel bir yaşam sürmeniz dileğiyle
    alime ESK

    YanıtlaSil
  2. ya bu video olayı süper oldu:))

    YanıtlaSil
  3. Hayirli olsun gule gule oturun.Evinizi gorunce ben de cok heyecanlandim.Bizim aldigimiz ilk evimizi hatirladim.Cok sirin cok guzel bir ev.
    InsaAllah bebek haberlerinizi de duyariz.
    Selam ve sevgi ile

    Gokce

    YanıtlaSil
  4. az biraz korku filmi efekti eklesen baya korku filmi gibi ha ? :)

    YanıtlaSil
  5. anaaam bayıldım eve yaa o çatı katı benim olsun ben istiyorum orayı :)) mutlu huzurlu olun o evde emi :)

    YanıtlaSil
  6. okan bayulgen'nin programlarini nereden izliyorsun? ben de yurtdisindayim ve internette aradim ama bulamadim.

    YanıtlaSil
  7. büyük hataa :D o çatı katı muhteşem..artı nasıl güzel düşünülmüş o çocuk odası..hayırlı güle güle kullanmak nasib olur inşallah

    YanıtlaSil
  8. eviniz çok güzel ağız tadıyla oturun inşallah...

    YanıtlaSil
  9. Eviniz çok güzel ağız tadıyla oturun inşallah.

    YanıtlaSil
  10. merhaba sergul:) blogta gecmise dogru bi gezinme yaparken bu videoyu izledim ve bayildim acikcasi eve mi?hayir sana bayildim o kadar bizsin ki o kadar sevincli icin icine sigmiyormus gibi ki cok bayildim videoya. suan bu evde oturdugunuzu biliyorum ama videoda ki o halin cok sarilmak istedim:) ciddiyim bunda:) sevgiler

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül