1 Mart 2012 Perşembe

Not Defteri

 Bu defterleri aldığım zaman size video ile göstermiştim.2 adet vardı paketin içerisinde.Aldığımdan beri ikisini de aktif bir şekilde kullanıyorum.Bilgisayarın önünde ve masanın üzerinde notlar alıyorum.Yalnız ikisi de aynı olduğu için kafam karışıyordu.Bir şey not alıyorum sonra dönüp bulamıyorum.Hangisine yazdığıma emin olamıyorum falan derken.

Masking tapelerle bir mini 'kendin yap' projesi gerçekleştirdim.
Maskeleme bantalarımdan birini seçip defterin üst kısmına yapıştırdım ve üzerine ne için olduklarını yazdım :)

3-4 gündür pek rahatladım.

Araştır ve karalama defteri olarak adlandırdım görüldüğü gibi.

Böylece ben ne arayacaktım ya derdinden kurtuldum.Hem de araştır başlığı altında uzun zamandır merak ettiğim konuları okuyup rahatladım :)

Ben yapılacakları,okunacakları,alınacakları vb gibi maddeleri alt alta yazınca daha başarılı oluyorum.Çünkü hemen listeden bir şeyleri silmek için can atıyorum.

Eğer siz de bazı konularda motivasyon sorunu çekiyorsanız.Maddeleyip yazmanızı öneririm.İşe yararsa bir haber edin ama bana :)

Okuduğum kitapları da listediğimi yazmıştım.O günden beri okudukları kitapları listeleyenler var.Ve okuduğum kitaplar defterine yazabilmek için kitap okumaya hız vermişler :)Bu beni çok mutlu etti doğrusu :)

Siz kendinizi nasıl motive ediyorsunuz?

17 yorum:

  1. Rahmetli Barış Manço'nun oğullarının Okan Bayülgen'e katıldıkları gece blogundan haberim oldu ve o gün bugündür keyifle takipteyim:) Paylaşmak istedim:)

    YanıtlaSil
  2. Ben de aynen maddeleme yöntemini yapıyorum. :P Sınava hazırlanıyorum, çözmem gereken konuları alt alta yazıyorum, çözdükçe çiziyorum. Çizince böyle harika hissediyorum, anlatamıyorum şu an o mutluluğu. :D
    Kitap olayını ben de yaptım senden sonra Sergül Abla ama gidip tekrar kitap aldığım için amacından saptırdım biraz. :D

    YanıtlaSil
  3. Çok imrendim :) Hemen gidip yapılacaklar ve alınacaklar listesi için bir defter ayarlıyorum kendime =D

    YanıtlaSil
  4. ben de senden görüp 2012 itibariyle okuduklarımı yazmayı düşünüyorum ama kendime bu iş için uygun defteri bulamadım henüz :(
    son zamanlarda benim özellikle bitirme konusundaki motivasyonum bolga yazmak oldu.ay ay bitenler yapmak istiyorum.bitenler az olunca bunun mu fotoğrafını yayınlayacaksın ayıp ayıp diyorum ve daha bir azimle bitirmeye uğraşıyorum :))

    YanıtlaSil
  5. ayy o bantlar çok tatlı dün aradım taradım malesef yaşadığım yerde böyle güzel kırtasiye malzemeleri bulamadım..bende artık böyle not defterleri hazırlamaya başlıycam senin postlarını okudukça çok heves ettim :D

    YanıtlaSil
  6. az önce (hatta hala) Seda yla (arkadasım) kitap okumaktan ve performansımın düştüğünden bahsettik.ben de yıllardır yazıyorum okudugum kitapları. bu yıl bi baktım geçen yıldan daha az okumusum. sırf liste artsın diye çılgınlar gibi okuyorum şu an :D aynı şekilde liste ya da bi program yapmadan olmuyor. Alınacaklar listesi yapmazsam gerekli gereksiz dolduruyorum sepeti. ya da bugün çalışmama gerekenlerin listesini yapmazsam o gün çok az çalışıyorum. kaytarıyorum :) listeler süper süper :) Böyle de uzun bir yorum oldu işte :d

    YanıtlaSil
  7. Okuyan
    ne mutlu bana tesekkur ederim :) hosgeldin :)

    isotnur
    Evet cok mutlu oluyor insan :)
    Ben de yeni kitap aldikca yeniliyorum listeyi :)

    Tugce Nur
    hadi bakalim kolay gelsin :)

    Deniz
    liste yapmayi denedin mi?

    morje
    Nasil bir defter istiyorsun ki?Normal bir defter alip suslemeyi denesen?

    thestyleblog
    malesef Turkiye`de yokmus sanirim :(
    hadi bakalim kolay gelsin

    isterenklihayat
    bak bak sizi duydum sanirim :)
    evet ben de bir sene oncekinden az okudugmda uzuluyorum
    bence de listeler super :)
    olsun olsun ;)

    YanıtlaSil
  8. çok güzel olmuş:))
    listeler candır,özellikle benim gibi düzen delileri için programsız yaşayamam:dddd

    YanıtlaSil
  9. güzel bir defter olsun istiyorum ama bulunduğum yerde güzel şeyler satan kırtasiyeciler yok malesef.ara ara ankaraya gidiyorum gelecek hafyasonu da gideceğim.sanırım o zaman içime sinen bir defter bulup alabilirim.
    aslında süslemek de güzel olabilir :) denenecekler listesine alındı ;)

    YanıtlaSil
  10. benim bir defterim var, sürekli sehpanın üstünde durur. Biri baksa şok olur.Bir şiirden alıntı ve ıspanaklı börek tarifi yanyana olabilir. Ya da tv de duyduğum bir ,şeyi unutmamak için aldığım notun altında bir arkadaşın telefon numarası da olabilir:)
    Bu maskeleme bantları süper bişi ya

    YanıtlaSil
  11. çok yaratıcısın ve süpersonic bir fikir :)

    teşekkürler.kullanacağım bu fikri.

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. kitap okuma, listeleme, araştırma, yazma vs. bende bulunan özellikleri sende gördükçe seni takip etmemek mümkün olmuyo :)

    YanıtlaSil
  13. ben kendimi bildim bileli defterlere yapacaklarımı not alıyorum, hatta ev, iş, günlük iş falan diye de ayırıyorum. deliyim galiba :)

    YanıtlaSil
  14. Gerçekten çok işe yarıyor ! listeleme yapmayı çok seviyorum yeniden tekrar yapabilmek için hemen bitirmek istiyorum teşekkürler serrose :) ! buna çok uzun zaman önce karar vermiştim yazıcam yazıcam yazamıyorum . Daha öncedende yapıyordum fakat artık daha istekliyim :)

    YanıtlaSil
  15. senden özendim yaptım.Sınav tarihleri gidilecek yerler vs.Böyle olunca gerçekten iyi oluyor Sağol !

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül