4 Mart 2012 Pazar

Ocak-Şubat Kitapları


Ocak ayı sonlarında aylık kitap yazılarımı yazmaktan vazgeçmiştim.Ama bugün kitap yazısı yazmak geldi içimden.

Ocak ayında sadece 2 kitap bitirebildim.
İlk kitap Ken Grimwood'un Kayboluş kitabı oldu.Çantamda neler var videolarından birinde bahsetmiştim biraz.
Kitap epilepsi hastası olan bir karakter üzerinden ilerliyor.Önceleri çok sıkıldım ben sonra kitap öyle bir açıldı ki açıkçası benim dengem bozuldu.Aklıma getirdiği düşünceler,olasılıklar falan epey zorladı beni.Bir süre etkisinde kaldım.Güzel bir kitaptı kısacası.

İkinci kitap Meleklerle Yaşamak-Beki İkala Erikli oldu.Kitap hemen okunuyor.Okurken insana iyi geliyor.Zaten inanan biriyseniz cümleler daha anlamlı geliyor size.Meleklerin uzun uzun mesaj yollamaları kısmına herkes gibi takılan biriyim.Saçma buldum biraz ama içinde bulunduğum stresten arınmama sebep oldu.Söylediği şeyleri uygulayamıyorum hayatımda ama aklıma geldikçe deniyorum.Kişisel gelişim sevenler okuyabilir.

Şubat Ayı kitapları
1-Her kitaplığım görüldüğünde Olasılıksız'ı oku diyen birileri vardı.Okudum ve rahatladım :) Gerçekten güzel bir kitaptı.Olay kurgusu,düşünceler falan kafayı yiyor gibi oluyorsunuz.Bu kitapta da epilepsi hastalığından bahsedilmesi bana çokça Kayboluş kitabını hatırlatsa da tamamen farklı konular.Şimdi Empati kitabını oku diyor herkes bana.Ama malesef o kitaba sahip değilim :(

2-Satranç-Stefan Zweig yazısını yazdığımda herkesin sevebileceği bir öykü olmadığını söylemiştim ve haklı çıktım.Yarım bırakanlar olmuş,sevmeyenler olmuş.O yüzden bence ya kitapçıda biraz okuyup alın kitabı ya da birçok yorum okuyun hakkında.Ben çok sevdim :) Zaten yazısını burada yazmıştım.

3-Ve Geri Kalan Her Şey-Pucca Günlük
Bu kitabı Pucca yolladı bana.Çok mutlu oldum açıkçası.Kitap en güzel hediye sonuçta hele de yazarından olursa daha da güzel bir hediye.Açıkçası ben ilk kitabı daha çok sevdim.Ama konuların devamlılığı için bu kitabı da okumak şart.Bir kere daha teşekkür ediyorum buradan.

4-Onur Ataoğlu-Japon Yapmış
Japon Yapmış ve Japon Ne Yapmış kitapları da bana yazarı tarafından gönderildikleri için çok kıymetliler.Onur bey'in kitapları imzalayıp yollaması gerçekten büyük incelik.Bir kere daha teşekkür ediyorum kendisine.
Japon Yapmış kitabı tabi ki konusu itibariyle çok dikkatimi çeken bir kitaptı.Japon tarihini esprili bir dille anlatmış.Birçok Japon geleneğinden bahsetmiş.Ben bile birçok yeni bilgi edindim kitaptan.Arka iç kapak tamamen notlarımla dolu.Belirli bir süre kaldığı bu ülkeyi çok güzel gözlemlemiş ve araştırmış.Şimdi sırada Japon Ne Yapmış kitabı var.

5-Meleklerle Yaşamak El Kitabı-Beki İkala Erikli
İlk kitabın kısa bir özeti niteliğinde.Aynı konular aynı cümlelerle anlatılmış.Çok gerek yok bence bu kitaba.Ama adı üzerinde el kitabı.Çamtanızda gezdirebilirsiniz.Takıldığınızda açıp hemen bakabilirsiniz.Hangi melek hangi renkti falan tarzında.

Evet

Ocak ayı 2 kitap ile ki üzgünüm bu konuda.Şubat ayı 5 kitap ile bitmiş oldu.Birbirlerini dengelediler sayıyorum.


Daha önce kitaplarımı listeler halinde yazdığımı söylemiştim size.Yeni kitap alışverişi yapınca listeyi yeniledim.

2012 yılının ilk listesine  71 kitap ile başlamıştım.Aralarından okuduklarımı çıkarıp yeni aldıklarımı ekleyince yeni sayı 77 oldu.

Okunmayı bekleyen 77 kitabım var.Bu sayıyı 50'ye indirmeden yeni bir kitap alışverişini yasaklıyorum kendime.Tabi kitap hediye gelirse hayır demem :) Hem o zaman kural bozulmamış olur.

İyi okumalar herkese

6 yorum:

  1. :( kötü :( ben de bu haldeyim :) Performansım yerlerde:) sırf listem artsın diye okuyorum :)

    YanıtlaSil
  2. yaa kitaplarr çook güzel !! :) bende sipariş verdim dün Şah Mat ve Çırak işte onları bekliyorum . Böyle görünce canım çektii valla :))

    YanıtlaSil
  3. Olasılıksız'ı çok sevmiştim... ve 'tanrı ile sohbet' i çok merak ettim...

    YanıtlaSil
  4. olasılıksız kitabıbı okurken nedense boğulduğumu hissettim. bu birazda zamanlamayla ilgili sanırım yanlış zaman yanlış kitap :) bu arada katılıyorum çiçek falan istemiyorum kitap alsınlar bana :)))

    YanıtlaSil
  5. Satranç bayılırım o kitaba ve stefaan zweige, yazarın bi kitabını sevdiysen hepsini seversin bence öyle bi yazar, mesela Lyon'da Düğün nası ağlamıştı ondaki son öyküyü okurken.. Tavsiye ederim onu da...

    YanıtlaSil
  6. bende de durum iyi değil 2 ayda 9 kitap =( daha çok okuyabilirdim =(

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül