9 Şubat 2013 Cumartesi

Tonarino Totoro


Totoro benim Japonya'ya geldikten sonra tanıştığım karakterlerdendir.Çizeri Hayao Miyazaki'dir ve dünya çapında meşhurdur.Nausicaa,Kiki's Delivery Service ve Laputa gibi eserleri de mevcut.Tokyo'da bir de müzesi var.En kısa zamanda gitmek istiyorum.Bakalım ne zamana nasip olacak.
Totoro'lu ürünler  Japonya'da da pahalı ne yazık ki.Yani Disney karakterleri ile arasında uçurum var dersem yalan olmaz.Bu sebeple istediğim özgürlükte satın alamıyorum.Okulun yanında bir de dükkanı var.Hatta geçenlerde instagramda paylaşmıştım fotoğrafını.Fotoğrafı görmek için buraya tık tık 
Geçenlerde mağazaya gidip saatlerce el havlusu baktım kendime.Çantamda ne var videolarımdan bildiğiniz gibi çantamda mini havlu taşıyorum.Bu da Japonya'da kazandığım bir şey.Bu sebeple Totoro'lu havlular çeldi aklımı.Mağazada epey dolandım.Sonra birkaçında aklım kaldı.Biraz düşünüp kararımı verip geri dönecektim ki geçenlerde hobi odasını düzenlerken bu kutu ile karşılaştım.Bu Totoro'lu set ablamdan hediye idi bana.Uzun zamandır saklamışım öyle.

İçini açtığınızda karşınıza böyle bir manzara çıkıyor.Varlıklarını tamamen unutmuştum.

Biraz daha yakından bakalım :)Ayyy çok tatlılar.

Ve tamamen açtığımızda 2 adet mini havlu ve bir minyatür Totoro :) Kalbim ne kadar temizmiş yahu  :) Bir de iyi ki almamışım o gün havlu.Şimdi onun yerine başka bir ürün alabilirim.Hehehe :)

Ablacım teşekkür ederim sanaaa :) Gene tam ihtiyacım olduğunda yanımda oldun.Belki bilmeden oldu ama oldu.

Kimler biliyor ve seviyor Totoro'yu?


28 yorum:

  1. Totoro'yu kim sevmeeezz *-*
    Çok şekerler havluların Serrose-chama, güle güle kullan ^^

    YanıtlaSil
  2. ben totoroyu senin sayende tanıdım,belki daha önceden biliyodum ama dikkatimi çekmiyodu bilemiyorum ama seninle tanıdım ve sevdim diyebilirim :) güle güle kullan sergül abla..hayatta bi ablanın olması çok özel olsa gerek...

    YanıtlaSil
  3. İyi denk gelmiş Sergül abla :) Çok şirinler, güle güle kullan ^_^
    Ben bayılıyorum Totoro ya >.< Hanao Miyazaki nin bütün çizgi filmlerini seviyorum hatta :) Totoru lu büyük bir peluş görsem koşa koşa alırım herhalde :) Japonya da ki o tür çizgi film ürünlerini yönelik mağazaları çok merak ediyorum yaa~~ Çok hoşlar :)

    YanıtlaSil
  4. totoroyu bilmiyordum veya hiç dikkat etmedim bilmiyorum ama havluların karşına çıkma zamanlamasına bayıldım. İçin ne kadar da temiz :)
    Güzel günlerde kullan.

    YanıtlaSil
  5. Totoro bilinmez mi sevilmez mi :D :D candır totoro :))))

    YanıtlaSil
  6. Totoroooo ♥
    Ablacım gerçektende temiz kalpliymişsin ^^

    YanıtlaSil
  7. Hayao Miyazaki amcayı çok severim ben..Filmlerinin çoğunu izlemişimdir, hayalgücü,yarattığı karakterler,çizimleri aşmış biri..Yanlış hatırlamıyorsam bu yaratık kocaman, şemsiye tutan bide yavaşca sırtırak dişlerini gösteren tatlı bişeydi :) Kedili otobüsle uçuyorlardı falan,izleyeli çok oldu aslında.. Ama o şirinlikle tam oyuncaklık bişey. Sanırım filmde çocuklarının yanındaydı,yardım ediyordu bu da çocuklar için psikolojik bir çağrışımla oyuncak dükkanlarda yerini almasını açıklayabilir

    YanıtlaSil
  8. bayiliyorum Totoro'ya. Miyazaki'nin her yaptigi animasyonla beni kalbimdem vurur zaten

    YanıtlaSil
  9. Ah Totoro sevilmez mi Sergül abla?:) Ne şans ama,ablanız da oldukça zevkliymiş ayrıca setiniz çok tatlı,güle güle kullanın ^^

    YanıtlaSil
  10. Totoruyu ilk defa gördüm ama çok sevimliymiş biraz pikaçu ya mı benziyor sanki :)

    YanıtlaSil
  11. Ben de dün Totoro'yu nasıl çizebilirim diye youtube'da videolar izlemiştim. Burda da görünce şaşırdım :)Kiki's Delivery Service de sevmiştim özellikle Jiji çok tatlıydı. Eminim, bir kedi sever olarak senin de dikkatini çekmiştir Jiji.

    YanıtlaSil
  12. Ben Ben Ben ! Bayılıyorum Totoro'ya en kısa zamanda müzesinide gezersin umarım ablacım çok güzel oldugunu duydum , internettede birkaç fotoğrafını görmüştüm :)

    YanıtlaSil
  13. ben biliyorum animesi var izlemiştim komşum totoro bayılmıştım ben de ilk izlediğimde

    YanıtlaSil
  14. ben bayılıyorum Totoro'ya :D Favori anime karakterimdir ^^ ben Totoro'lu ürünler bulabilsem ne kadar pahalı olursa olsun alırım ama malesef bulamıyorum :( bu arada senin adına çok sevindim Serrose güle güle kullan bu güzellikleri ;))

    YanıtlaSil
  15. Şu an seni ne kadar kıskandığımı bilemezsin. :)
    Şaka bir yana çok güzeller. Güle güle kullan.
    Ben Miyazakiyi de Totoroyu da çok seviyorum ve bunu çevremdeki herkese bulaştırdım. Herkese izlettim. Ama işte ürünleri yok, bulamıyorum buralarda. :( Ama Miyazaki'nin yazdığı, yönettiği ya da o stüdyodan çıkan her şeyi izleme kararı aldık erkek arkadaşımla. Bence çok başarılı bir senarist, yönetmen.

    Pıff, ben de istiyorum yaa. :(

    YanıtlaSil
  16. Benim Totoro'yu ve Nekobasu cok sevdigimi biliyorsun zaten. Tokyo'da Mitaka'da Ghibli Muze'sine 2 kere gittik. En son gecen sene gittigimizde, Nekobas'un buyugu vardi, icine girip oturabiliyorsun. O bir sene icindi, biz tam bitmeden yakaladik. Cocuklar icin olan Nekobasu her zaman orada, ama buyuklerin onun icine girmesine izin vermiyorlar. Fakat muzenin icinde resim cekmek yasak, onun icin Nekobas'un icinde resmimiz yok. Tavsiye ederim, en kisa zamanda git Ghibli Muzesine. Benimde Totoro'lu bir suru seyim var, havlular, mendiller, cep telefonu charmlari vs. Ayrica bilgisayarimdaki "wallpaper" da Totoro. Havlunu gule gule kullan!

    YanıtlaSil
  17. ayy çok severim miyazakiyi bütün çizgi filmlerini izledim ama totoro en sevimlisi yaaa :) güle güle süper bir set :)

    YanıtlaSil
  18. Ben totoru'yu senin çantamda ne var videolarında duydum. Hani senin neco bus anahtarlığın varya, onu gösterirken demiştin galiba totoro dan neco bus anahtarlığım diye :)

    YanıtlaSil
  19. Hayao miyazaki nin çizimlerine bayılıyorum! En sevdiklerim arasındadır totoro ama ilk sırayı hep ruhların kaçışı (sprited away) almıştır benim için :) güle güle kullanın, blogumuza da beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  20. totoro bilinmez mi, sevilmez mi? ama buralarda öyle çok totorolu ürün yok.

    YanıtlaSil
  21. Ben de sevdim şirinmiş :) Totorocuk :))

    YanıtlaSil
  22. Totorooo dünyanın en sevimli en güzel en ilginç çizgifilm karakteri.. ilk izlediğimize kardeşimle saatlerce ne olduğunu tartıştığımız sonunda pes edip yarı panda yarı kedi olarak kabul ettiğimiz süper yaratık :) ve bu mini havlular bir harika :))

    YanıtlaSil
  23. çoookk seviyorum havlularada bayıldım özellikle yeşil olanına ...:)

    YanıtlaSil
  24. Komşum Totoro'yu tam da yeni izlemiştim. Totoro artık favori anime karakterim. Hayao Miyazaki de gerçekten başarılı bi anime yazarı.

    YanıtlaSil
  25. türkiyede bir kaç kez TRT çocuk kanalında izlemiştim çocuklarımın sayesinde güzeldi :))

    YanıtlaSil
  26. mutlu güzel günlerde kullan canım benim

    YanıtlaSil
  27. mutlu güzel günlerde kullan canım benim

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül