28 Şubat 2013 Perşembe

Kıran Kırana



Bu ara elimdeki kitapların hiçbirine uyum sağlayamadığım için dün gece kitaplığın önünde buldum kendimi.Eldeki kitaplar akmadığından bir süredir gece okumalarıma ara vermiştim.Dün gözüme Kıran Kırana çarptı.Arka kapakta Japonya yazınca hah dedim bu olsun.
Kitabı aldım ve yatağa gittim.Çok uykum olduğu için sonuna kadar gidemedim.Çünkü gözlerim kapanıyordu artık.Bir de henüz gözüm tam iyileşmediği içi korktum biraz da.Sabah uyanıp bitirdim kitabı.

Tavsiye eder miyim evet.Özellikle de Japonya'yı tanımak isteyenlere.Özellikle Japonya'yı kendilerine hedef haline getirmii ve hakkında kötü söz duymayı kaldıramayanlara tavsiye ederim.
Çünkü kitap Japon çalışma sisteminin süper bir özeti.Üstelik akıcı bir dille yazılmış.Çalışma hayatında ast-üst ilişkileri,kadının yeri gibi konularda sizin ufkunuzu açacaktır.

Ufkunuz açılırken hayalleriniz de kırılacak buna hazır olun derim ben.Benim için içinden bilmediğim bir Japonya çıkmadı ama severek okudum.119 sayfalık hemen biten bir kitap.

Böylece Şubat ayının son kitabını da bitirmiş oldum.

İyi okumalar.

6 yorum:

  1. senin de dedigin gibi japonyayi sevenler ve hakkinda ogrenmek isteyenler okusun. benim son okudugum kitap : bebekler ve yurume cagindaki cocuklar icin eglendirici ve egitici etkinlikler. yazari : caroline young. kesinlikle her anne,anne adayina ve cocuklari seven herkese tavsiye ederim. bir gunde bitecek bir kitap.

    YanıtlaSil
  2. senin de dedigin gibi japonyayi sevenler ve hakkinda ogrenmek isteyenler okusun. benim son okudugum kitap : bebekler ve yurume cagindaki cocuklar icin eglendirici ve egitici etkinlikler. yazari : caroline young. kesinlikle her anne,anne adayina ve cocuklari seven herkese tavsiye ederim. bir gunde bitecek bir kitap.

    YanıtlaSil
  3. Kitaplara uyum sağlayamıyorum demişsin ya, bende aynen öyleyim.Bu aralar elimde şu kitap var severek okuyorum.Su gibi akıyor öneririm.Bende kıran kırana kitabını alıp okuyacağım sevgiler..

    :)http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=461338

    YanıtlaSil
  4. Denk gelirssem ben de okurum. Sadece Japonca dersi almak yetmiyormuş okulda. Araştırmak da gerekiyormuş. Japonyayla ilgili ne bulursam okuyorum ben de. Ve senin yazdıkların da çok iyi oluyor bu arada. Bazı araştırmalarıma da yön veriyor. Teşekkürler. :)

    Defterin ne güzelmiş bu arada. :)

    YanıtlaSil
  5. Sergül abla merhaba!gözün için geçmiş olsun umarım çabuk iyileşir. resimdeki not defterinin aynısı bende de var hatta sayfanı açtığımda biraz önce bitirdiğim kitabın adını yazıyordum resim açıldığında sende de olduğunu görünce çok hoşuma gitti yalnız olmadığımı hissettirdi...

    umarım bu günlerde çok seveceğin kitaplarla karşılaşırsın.

    YanıtlaSil
  6. Japonyaya gitmek isteyen olursa senin blogunu tavsiye ediyorum japonyanin kotu yonlerini anlatan bir blog var diye umarim takipcin bol olur.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül