2 Şubat 2013 Cumartesi

Aylık Paketler

 Japonya'da gazete abonesi olmak demek her gün posta kutunuzdan gazete ile birlikte onlarca broşür almanız demektir.Bu eve taşındığımızdan beri gazete abonesiyiz.Her gün gelen reklamlara bakıyoruz.Aylık uygulamaları biliyorsunuz sanırım Türkiye'de bir tek kozmetik kutuları var.(Vanilya kutu,Lila Kutu gibi) Eve ilk taşındığımızda gelen broşürlerden biri diyordu ki aylık 2000 küsür yen ödeyin biz de size her ay farklı bir çorap yollayalım. (2000 yen yaklaşık 39 lira) Gülüp geçmiştik Yoshi ile.

Ocak ayında böyle bir broşür çıktı içerisinden.Aylık pasta uygulaması.İlk sayfa diyor ki her ay 2200 yen ödeyin (43 lira civarı) evinize pasta yollayalım.Temmuz ayına kadar olan pastaları da göstermişler.

Arka sayfaya da başka menüler eklemişler.Aylık 3,000 yen ödemeye (58 lira civarı) 1 adet rulo pasta ve yanında 1 adet kek.Onlar da aralık ayına kadar listelenmiş.



Yok o da olmadı derseniz.Aylık 2800 yene(yaklaşık 54 lira) 2şer tane kek.Onlar da aralık ayına kadar listelenmiş.

Aylık çoraptan sonra aylık kek-pasta paketi beni şaşırtmadı dersem yalan olur.Belki bu sistem Türkiye'de birilerine örnek olur.Hem Türkiye'de hem de Japonya'da çıkacak aylık uygulamaları 4 gözle bekliyorum.

Ne dersiniz bu uygulamaya.Biz tabii ki katılmadık :)


13 yorum:

  1. Çorap işine çok güldüm Sergül Abla =)
    Ben olsam katılırdım ne de olsa pasta benim ilgi alanım :D

    YanıtlaSil
  2. Biraz pahalı sanki TL olarak düşününce bana öyle geldi

    YanıtlaSil
  3. Aslında ben olsam ilk pata uygulamasına katılabılırım tmuuz ayına kadar gösterilmiş olan.Belki benım gibiler az oldugu için TR'de bu sstem uygulanmıyor olabılır.Yoksa bizimkilerin çoktan aklına gelmıstır suphem yok. :))

    YanıtlaSil
  4. bizim gazetenin cumartesi pazar eklerini zor alıyoruz adam hafftaiçi hiç vermiyor yıllık aboneyiz üstelik.! artık her pazartesi aramaktan telef olduk. dağıtanda suç varmış. :( ama ben ekleri gazeteden çook seviyorum nolcak şimdi ki:(

    YanıtlaSil
  5. Yenilikçi bir olay. İlk defa duyuyorum, yani çorap ve pasta gibi ürünlerde. :) Ama Tatlıyı seven biri olarak kabul edebilirdim ben, yeni lezzetler tatmayı severim. Keşke Türkiye'de de olsaydı böyle bir şey. Çalışmaya başladığımda denemeye çalışırdım.

    Sevgilerimle. :)

    YanıtlaSil
  6. pastalar cok guzel gozukuyor. ama bu uygulamaya katilsak, bin kilo oluruz vallahi, kalsin! :)

    YanıtlaSil
  7. aaa ne kadar güzel bir uygulamaymış :)) kendi kendine süpriz yapmış olursun :) aslında pahalı da değil çünkü türkiyede kıytırık pastane pastaları bile 20 tl iken 2 tane keke 50 küsür vermek çok görünmüyo ama her ay kekten sıkılma ihtimali olbilir de :/ ama çorap iyiymiş yaa :)

    YanıtlaSil
  8. Cidden bu çorap işi gerçekten komikmiş :) Peki bütün paketler böyle pahalı mı? Ya da bunlar japonyada normal fiyatlar mı?

    YanıtlaSil
  9. Bunlar da çok ilginçmiş. Benim de son zamanlarda "fancy box" dikkatimi çekiyor yabancı bloglarda. Cidden kaliteli bir kutu ve ilgilerinize yönelik çok güzel şeyler gönderiyorlar gibi gözüküyor. Yalnız biraz pahalı geldi bana, içinden sürpriz ürünlerin çıkması eğlenceli olsa da dener miyim bilemiyorum=)

    YanıtlaSil
  10. Pastalara bayıldım ama:)

    YanıtlaSil
  11. uygulama guzel de pastalar nasil onu sormali?
    malum uzakdogulularin tatli ile arasi pek iyi degil onun icin tatlilari bile tatsiz tuzsuz. gecenlerde bir japon cheesecake i yedim ilk ve son oldu, oyle tatsiz birseydi anlatamam :)) onun icin merak ettim pastalar birseye benziyormu diye :)

    YanıtlaSil
  12. Bana kalırsa çok güzel bir uygulama ama çeşit pek uygulanabilir olmamış. Türkiye'de tutar mı bilinmez ama daha fazla ürün çeşidi olsa sanki daha güzel olabilir. Pasta, çorap filan değil ama başka bir ürün mesela. Ama şaşırtıcı cidden :) Bulan iyi akıl etmiş...

    YanıtlaSil
  13. Pastalar güzel görünüyor tabiki ama, siz yoshi ile dilim pasta alıyorsunuz canınız çektiğinde hemde çeşit çeşit :) Bi ara paylaşıyodun yoshi ile yemekten sonra tatlı keyfinizi ordan biliyorum :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül