16 Haziran 2012 Cumartesi

Blogger Olmak-Bence

Bu ayın 28'sinde 4 yaşında olacak bu blog.Bu süre içerisinde bir çok şey değişti.Blogger olmak değişti.Yeni gelenlerde bir süredir blog yazmakta olanların algılayamadığı bir çok şey var.

Ben kendi düşüncelerimi yazacağım.A şahsı B şahsı o blog bu blog değildir kastım.Zaten izlediğim bloglara bakarsanız 100lercesini göreceksiniz.

Kendi adıma sevmediğim ve beni blogdan soğutan şeylerin bir çoğu hemen hemen aynıymış diğer arkadaşlarla.Birkaç gün önce facebook sayfasından sorunca herkes fikrini yazdı.

-Öncelikle yorumlarda ben geldim bana da beklerim,hadi bana da gel ya da bunlarla yetinmeyip link verenler gerçekten çok itici.Kendi adıma bu yorumlardaki linklere hiç gitmiyorum.Normalde gelen yorumun linkine gidip bakmayı seven biriyim ama iş böyle karşılıklı bir şeye döndürülmeye çalışıldığında ben yokum.Zaten yorum yazmak bir anlamda linkinizi dağıtmaktır.Amaç budur yani.Kullanıcı adınız zaten sizin linkinizdir.

-Küfürlü ve bilmiş bilmiş yazanlar.Ben de arkadaş arasında zaman zaman küfürlü konuşurum ama küfürü okumak çok itici.Konuşurken ses tonun ile ya da atmosferle itici gelmeyebilir.Ama pcnin karşısında küfür okumak bana itici geliyor.Bir de hayatımın her anında nefret ettiğim şey çok bilmişler.
Ben bir fiil 4,5 yıldır Japonya'da yaşadığım ve Japon ile evli olduğum halde kendimi Japonya ya da Japonca uzmanı görmüyorken 10 günlük tur ile Japonya'yı gezmiş birinin bana bilmişlik yapmaya çalışması ya da Japoncamı denemeye çalışması çok komik geliyor.Ben bu konuyu örnek verdim çünkü birebir yaşadığım bir şey ama bloglarda kendini abartanlara da çok den geliyorum.

-'Moda' bloglarının amacının saptırıldığını düşünüyorum.1 kıyafet ile 100 fotoğraf eklemelerinin amacını anlayabilmiş değilim.Readerda okurken bir yüzü bin kere görmekten hoşlanmıyorum.Direkt çıkıyorum sayfadan ama yorucu oluyor.Keşke 3-5 fotoğraf ile sınırlandırılsa.

-Bloga girdiğinizde bir anda açılan müzikten hoşlanmayanlar da çok ki ben de buna dahilim.Blog okurken yanda ya bir dizi ya da müzik açıktır.Bir anda başlayan müzik hem beni korkutuyor hem de arkama bakmadan kaçıyorum o blogdan.

-Sürekli depresif yazanlar.Bilmiyorum belki de blogları açmalarının sebepleri budur ama ben okumuyorum açıkçası.Zaten herkesin bir hayat derdi var.Blogları kafa dağıtma yeri olarak görüyorum.Keyifle pc başına geçmişken aynı kişiden sürekli depresif yazıları okumak beni rahatsız ediyor.Biraz şükretmemiz lazım diye düşünüyorum.

-Alıntı görsellerle blog yazanları da okumuyorum ne yazık ki.Ben de çok nadiren alıntı fotoğraf ekliyorum ama bunu sürekli yapanları hoş karşılamıyorum.

-Eskiden yorum yazmak ve yorumları cevaplamak çok keyifliydi.Şimdi bu durum değişti.Çünkü artık birçok yerden geri dönüş alabiliyorsunuz.Benim yazılarıma cevap genelde twitterdan ve facebooktan geliyor.Ben mümkün olan her yerden cevaplamaya çalışıyorum ama illa ki bir yerden fire veriyorum.Bu yüzden bu konuda  alınanları anlayamıyorum.

-Ahh bir de Rus romanı gibi yazıyı detaya boğanlar.Masanın üzerindeki bardağı anlatmaksa amacın bunu uzatmanın bir anlamı yok.Benim o kadar vaktim yok açıkçası.Gider kitabımda okurum benzetmeleri.

-Yazdığını yazanlar,yaptığını yapanlar bir de bunu kendi fikriymiş sananlar,azıcık fazla izleyicisi olan bloggera çemkirenler,dün blog açıp bugün 3216548231 izleyici isteyenler,reklam kokanlar,canımcım cicimciler,tersine ben çok cool um diyenler vs vs bunları da sevmiyorum ne yazık ki.

-Başka bir bloğun adına ya da kullanıcı adına benzer isimler alanlar.Komiksiniz!

-Yeni türeyen çekiliş yapar mısın yorumlarını da hiç sevmiyorum.Yeri gelmişken söylemek isterim.

Gibi

bence yazı yazmak sizin karakterinizi siz farkında olmadan ortaya koyan bir şey.Saklamaya çalıştığınız şey düzenli yazdığınızda zaten ortaya çıkıyor.Çünkü uzun süre saklanamaz hiçbir şey.

Bence en güzel ve en kolay şey samimi olun.Kendiniz olun.

Blog için yaptıklarınız benim hoşuma gitmiyor.Zaten yapmış olduğunuz için bloga yazılmışlar daha çok hoşuma gidiyor.Başkaları ile de yarışa girmeyin.Kendinizle yarışın.

Blog için gezmeyin,blog için satın almayın,blog için fotoğraflamayın.Böyle hayattan ve kendinizden zevk alamazsınız.
Kendiniz için yapın her ne yapıyorsanız.

Bu hayatta sahip olduğunuz en önemli şey kendinizsiniz!


Edit:Tamamen sahsi fikirlerimdir.Egrisi dogrusu tartisilir.Dedigim gibi sahsa yonelik yazilmamistir.

37 yorum:

  1. Sırf link vermek için yorum bırakıldığında insanın kalbi kırılıyor değil mi? o kısma katılyıorum..bir de birden bire açılan müzik..

    YanıtlaSil
  2. hepsine öyle katılıyorum ki. yorumlar konusu sinir ediyor, blog linkini vermeler falan. çok samimiyetsiz gerçekten.

    moda blogları konusu ayrı alem. ben eğer giydiğim bir şeyi ekliyorsam ve çok fotoğraf eklemek istiyorsam gif yapıyorum böylelikle fotoğrafa boğulmuyor blog.

    YanıtlaSil
  3. çok iyi de olmuş çok güzel de olmuş bu yazı:)elinize sağlık bence çok gerekli bu ve bunun gibi yazılar...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir yazı olmuş. Yeni bir blogger olarak bir çok bloggerda ve kimi zaman kendim de gözlemlediğim şeyleri bir bir yazmışsınız :)

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş bu yazı,bende nefret ediyorum bir bloga girdiğimde müzik çalmasından ve ya sürekli bişeyin reklamının yapılmasından...elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Cok güzel özetlemişsin canım benim, eline yüreğine saglık. Ben de hepsine katılıyorum özellikle bana beklerim linkleri ve bir anda sok etkisi yaratan müzikler nokta atışı olmuş ;)

    Bu arada benim de blogum var bana da beklerim heheheheh ;)

    YanıtlaSil
  7. Bloglar arası farkın o kadar belli ki. Başka söze gerek var mı?

    YanıtlaSil
  8. Ben de "sevgili okuyucularım" diyenleri anlayamıyorum. Köşe yazarı değiliz neticede.

    YanıtlaSil
  9. canım bence sen o kadar doğal ve samimisin ki, şu yazdıklarına ben de katılıyorum
    insanlar çeşit çeşit ne yapalım
    söylediğin tarz bloggerler pek çok :))))
    sen bildiğini okumaya devam et
    ben seni okumayı çokkk seviyorum

    YanıtlaSil
  10. söylediğin herşey inanılmaz doğru..

    YanıtlaSil
  11. çok çok haklısın, tüm dediklerine katılıyorum
    tamamen kendi fikrim ama benim rahatsız olduğum bir diğer konu da neden facebook, twitter adresleri de bloglarda yer alıyor bu duruma anlam veremiyorum zaten takip eden blogdan ediyor ama eleştirmiyorum o konulardan çok uzak olduğum için belki vardır bir sebebi :)

    YanıtlaSil
  12. valla bendeki yorumlara bakarsanız geneli öyle :) bana da beklerim diyip üye olanlar ve beni takip et diyip takipte kalma zahmetinde bulunmayanlar. o tür yorumların çoğunu yayınlamıyorum. takip altına almayınca da üyelikten çıkıyorlar.ben yazılarımı 1.si kayıt alına almak için yazıyorum, 2.si ise hazır yazmışken benle aynı duyguları paylaşan insanlar okusun diye. sanırım zaten soğudum blok yazmaktan. en sıkı takip ettiğim yerde burası.

    YanıtlaSil
  13. ha unutmadan küfür olayına gelince, benimde yazılarımın bir çoğu bazı yerlerde küfür içeriyor ancak ben normal hayatta da kızdığım,öfkelendiğim ya da hazmedemediğim şeylere küfrederim,sanırım burda yazmamda samimiyetten kaynaklanıyor. zaten küfretmeyen insanlarında,öfkelerini nasıl dile getirdiklerini hep meak etmişimdir. :s

    YanıtlaSil
  14. Her maddesine birebir katıldım, bu kadar olur!
    Ben de 2009'da başladım, bir süre ara verdim, o arada hakikatten çok şey değişmiş. Kimse bana da gel demiyordu o zamanlar.
    Bir de çekiliş yapar mısın yorumu mu çıktı, bak ondan haberim yoktu:)

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel özetlemişsin bence. Ben de aynı şeylerden muzdaribim. Tabiiki ben de mükemmel bir bloggerım demiyorum ama zaten bu işi profesyonelce de yapmıyorum. Sadece hayatımdan kesitleri tıpkı bir günce gibi bloğumda paylaşıyorum. İnsanları anlayamıyorum çoğu zaman, blog yazma konusunda dahi hırslarına yenik düşebiliyorlar.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. Zaten en doğal hakkımız bloglarımızda bize ait düşünce ve fikirlerimizi belirtmek ki bizim tarzımızda ve hayat görüşünde olanlar bizi daha yakından tanısın takip etsin. Güzellikler böyle paylaşılır diye düşünüyorum ben.
    Ben de çoğu madddeye %100 katılıyorum,tek tek yorumlamıyım ben de değiniyorum arada bu tür konulara kendimce..bence:) farklı düşündüğüm var ufak tefek elbette ama aslolan senin düşüncen burda.son cümlelerine ise bayıldım.foto makinesi ya da telefon elde adım adım hayatını resmetme sergileme sebebini anlayamıyorum,ama tercih meselesi naparsın^^

    sevgiler çok

    YanıtlaSil
  17. Kesinlikle, okurken "ben de ben de ben de " dedim resmen içimden. İşler gittikçe garipleşiyor sanki:) Bir de twitterdan sürekli blog reklamı yapan insanlar var ki, gerçekten bayıyorlar.

    YanıtlaSil
  18. eksiği var fazlası yok. bence insanlar bazı şeylere hemen sahip olmak istiyor. ben ilk başladığımda kocamdan başka izleyicim yoktu. yazıp duruyordum. gerçekten okuyup, karşılık beklemeden yorum yazdıklarım da takip etmeye başladı ve öylece devam etti.
    bir de blogda yazmak için yaşayanlar o kadar belli oluyor ki. yani hergün alışveriş yapabilir mi bir insan. varsa da öyle bir hayat gerçekten ben çok başka bir boyutta yaşıyorum.aklım alamıyor. hergün alışveriş yapılır mı? ve her alışverişinin yüzbinmilyor tane fotosunu görmeli miyim? üstelik fotoğrafçılık açısından bakarssan da hiiç zevk vermiyor, birşey katmıyor.cidden kapladıkları yeri düşündükçe bile üzülüyorum.

    YanıtlaSil
  19. Sevgili okuyucularım diye başlayanlar bile var. Sayın izleyiciler der gibi. Belki kimse okumuyor. Nerden biliyorsun.

    YanıtlaSil
  20. aayyy çok utandııımmm :(( ben yaptım valla yaptım :(( aayyy çok çömezmişiimm hiç görmemişim hatalarımı :(( ooff ooff :(

    YanıtlaSil
  21. takip ve cevap beklemeler konusunda zaten genel olarak görüşümü biliyorsun :)
    ben sadece alıntı görsellerle blog yazanlar kısmına katılmayacağım. tabii ki burada 'ben yaptım' ya da 'ben çektim' diye alıntı görsel yayınlayan hırsızlardan bahsetmiyorum :) nereden aldığını kaynak göstererek, hoşlandığı veya kızdığı şeyleri, dinlerken huzur bulduğu müzikleri bazen hoşuna giden bir filmin fragmanını yayınlayarak blog yazan kişiler takip ediyorum. her baktığımda yeni birşeylerden haberdar oluyorum, bazen içim açılıyor paylaşılanlara bazen kızgınlıklara ortak oluyorum bazen de bambaşka düşüncede oluyorum. kendini yazıyla ya da gün içinde yaptıklarıyla anlatanlar hakkında nasıl fikir sahibi oluyorsam, onların da yayınladıkları şeylerle ilgili yorumlarından yine aynı fikri edinebiliyorum :) anlatabildim mi bilmem... kafa gitti :)))

    YanıtlaSil
  22. Gayet yerinde bir yazı olmuş.
    Pek çok kişi katılıyor düşüncene ve bunda eleştirilecek bir durum yok.
    Hoş bazen öyle oluyor ki bloguma yazdığım tartışma konusu oluyor.
    Bunu da hoş bulmuyorum. Ben bloguma yazdıysam zaten bu bencedir, benim fikrimdir.
    Bloga yazdıklarımı tartışma meselesi yapanlar da itici sınıfına dahildir.

    YanıtlaSil
  23. taze bir blogger olarak bana ilac gibi geldi bu post :)

    YanıtlaSil
  24. Hepsine ,hepsine katiliyorummmmmmmm ve senin blogunu,hayatina sahit olmayi gercekten seviyorum...sanirim benim en cok sinir oldugum blog tarzi kendi fotograflarindan ziyade surekli baska fot.koyanlar,cok bilenler,sunu ilk ben yaptim diyenler falan filan..insan kendi olmali ve benim de hep dedigim gibi kendi ile yarismali sadece.dunden iki adim,1 adim bile ileri gidebiliyorsa insan,her yonden zenginlesmistir bence.sevgi ile kal.

    YanıtlaSil
  25. Birçok yerde katıldım ve haklı buldum (: Ben de bir şeyi eklemek istedim hatta izin verirsen: Kozmetikle ilgili blog yazan insanlar nedense hayatı sadece bu tür şeylere bağlı, gereksiz konularla ilgileniyormuş gibi görülebiliyor. Kendi arkadaşlarım bile ne yazık ki böyle düşünebiliyor. Ama bir kozmetik yazarı, hayatının sadece o kısmını bloğa yazıyor ve kesinlikle kimsenin hayatı bu tür şeylerden ibaret değil ki istesek bile olamaz (: Bu konuda rahatsız olmuştum ben de, hatta üzülmüştüm.

    YanıtlaSil
  26. Ama Serrose, ya fotoğraf çekmeyi sevmiyorsak, beceremiyorsak yahut makinamız yoksa? Ben alıntı görseller konusunda ayrılacağım senden.Diğer her şeye ben de katılıyorum.bir de tabi 'ben okumuyorum' demişsin,başlıkta 'bence' var, kişisel fikrindir anlarım. Sadece bir de bu açıdan bak bence

    YanıtlaSil
  27. Haklısın serroseciğim, aynen katılıyorum sana

    YanıtlaSil
  28. Yazdiklarina ilave olarak, illa Ingilizce yazacam diye, 10 cumle Turkce yazip, 2 satir it is a book, this is a pencil seviyesinde Ingilizce blog yazanlara katlanamiyorum.

    YanıtlaSil
  29. Yazdiklarina ilave olarak, illa Ingilizce yazacam diye, 10 cumle Turkce yazip, 2 cumle it is a book, this is a pencil seviyesinde Ingilizce blog yazanlara katlanamiyorum.

    YanıtlaSil
  30. Alıntı görsel bence kötü bişey değil yaa, tabiki de ben çektim falan demek kötü ama herzaman bloga koycak bir resim çekemiyor insan.. Ama onun dışındaki bir çok konuya katılıyorum gerçekten.. Ama ne biliyim ben kendini ve hayatını anlatan kişisel blogları daha çok beğeniyorum, insanların hayatına misafir olmak yeni hayatlar tanımak cidden hoşuma gidiyor..

    YanıtlaSil
  31. noktasından virgülüne kadar hepsineee katılıyorum

    YanıtlaSil
  32. yazdıklarının hepsi doğru sergül abla . Benim de bir blogum var bazen kendimi tutamayıp isyanlara geçsemde bazen kendimi kaptırıp saçma sapan yazılar yazsamda kendim olduğumu biliyorum en azından . En önemlisi kendin olmak . Ben bunu bilir bunu söylerim :) Harika bir yazıydı bu arada keyifle okudum :)

    YanıtlaSil
  33. Depresif ve küfür şeysini gördüm de o şekilde yazdığımı fark ettim. :P

    YanıtlaSil
  34. Güzel olmuş takip etmeli seni ufuk açar

    YanıtlaSil
  35. 4 senelik tecrübeyle gelen çok güzel bir yazı.
    Bil hassa (benim gibi) yeniler için yararlı ve doğru eleştiriler var ve bir çok dediğinize de katılanlar arasındayım.
    Düşüncelerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  36. Gerçekten de çok haklısın. İnsan bloğunu içini dökmek ya da yararlı bulduğu şeyleri başkalarına göstermek,başkalarıyla paylaşmak için kullanır. Bazıları da dediğin gibi reklam amaclı kullanıyor. Gerçekten amaçları ne bilmiyorum. Ayrıca okumayı sevmeyen bir ülkede bu kadar çok okunduğun için seni tebrik ediyorum. Görünüşe göre blogger alemine öncülük edebilecek bi kişiliğe sahipsin. Benim gibi blog yazmaya başlayalı bir kaç ay olanlar için tavsiyede ya da tavsiyelerde bulunabilir misin acaba? Yardım edersen çok makbule geçer. Blog yazmak beni çok rahatlatıyor. Sıkıntımı alıyor. Bir nevi içimi döküyorum. Senin bir kaç tavsiyenle bunu daha iyi bir şekilde yapabileceğimi düşünüyorum.
    Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  37. sergül abla ben bilmeden bir çok kişide olan bir blog ismini koymuşum google a bir genç kızın dünyasında yazınca bir sürü blog çıktı çok üzüldüm kötü bir şey mi ismini değiştirsem mi ?

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül