10 Haziran 2012 Pazar

Mutfakta Neler Var? #2

 Japonya'nın marketlerinde ya da içecek makinelerinde sayamayacağım kadar çok çeşit içecek vardır.Ben genelde bildiğim ürünleri satın alsam da bazen riske girip bilmediklerimden alıyorum.Genelde sevdiğim çaylar bundan sonra budur dediğim ürünler satıştan kaldırılıyor.Bilmeden 1 dönemlikleri alıyorum her zaman.
Dip not olarak söylemem gerekir ki Japonya'da birçok yiyecek ve içecek markası 1 kerelik değişik bir ürün sürüyorlar piyasaya.Tutsa da tutmasa da 1 kere satışta kalıyorlar.Bu iyi bir şey mi bilemiyorum.Hala aklım 2007'de içtiğim framboazlı çaydadır.Ah ah ah...
Yani bir aldığınız ürünü bir daha bulamama şansınız %50'den fazladır.Giyim,takı,aksesuarda da aynıdır bu durum.
Neyse bugünün konusu Style çayı :) Japoncada uron-cha diye geçen Çin çayı ile Yasemin çayının baskın olduğu birkaç çayın daha karışımından oluşan bir çay.Ben sevdim diyemem ama 2 şişe içtim şimdiye kadar.Yoshi hiç sevmedi.Yasemin çayının sonradan dilde bıraktığı burukluk yüzünden bir daha asla içmem dedi.
Bu şişe sanırım 150 yendi.Emin değilim ama bir daha ki market alışverişimde düzeltirim burayı.

150 yen-3,45 lira yapıyor (Allah'ım yen ne kadar yükselmiş şok oldum)


5 yorum:

  1. Aslında bu maliyetli değil mi sürekli yeni ürün çıkarmak..tabi Japonlar yine maliyeti düşürecek bir sistem kurmuşlardır, bunla ilgili birşeyler okuyordum ve yazını gördüm Sergülcüm..Ben de yeni şeyler denemeyi çok severim..

    YanıtlaSil
  2. bayılıyorum canım senin ilginç yazılarına. sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Çok seviyorum senin bu postlarını keşke Türkiye'de de bu tür şeyler olsa varsa da ben bilmiyorum..

    YanıtlaSil
  4. ilginc bir drummus bu. Tek seferlik ürün. Giyim ve kiyafetlerde hos olabilir ama yeme-icme konusunda hele de parfüm konusunda ? yok bence iyi bir sey degil. Insan sevdigi ürünü her daim bulmak istiyor.....
    Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel ya çokhoşuma gidiyor videolarını izlemek

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül