16 Nisan 2012 Pazartesi

Japonya`da Geri Dönüşüm Çöpleri




Belediyelere göre uygulama değişse de genel olarak birbirine yakın sistemler.
DAha sonra daha detaylı yazacağım.

Şimdi yola çıkıyoruz.Gece yolculuğu yapacağız.Umarım güzel sakuralar bekliyordur bizi.

İyi yolculuklar dilekleriniz kabul edilir.

İyi seyirler

21 yorum:

  1. Niye Japonyaya gitmek istiyorsun sorusuna binbir türlü cevaptan biri.En azından Türkiyede ki gibi sokağın ortasında bebek bezleri yok.Muhteşem insan bu Japonlar.İyi yolculuklar size ^^ Gerçi gideceğiniz yere varmış olabilme ihtimaliniz yüksek ama :3

    YanıtlaSil
  2. İyi yolculuklar kazasız belasız gidip dönün yuvanıza^^

    YanıtlaSil
  3. Resmen bayıldım bu uygulamaya yaa. Keşke Türkiye'de de böyle güzellikler olsa:(
    Bu arada o Mickey'li teneke kutuda birazcık gözüm kaldı sanki:))

    YanıtlaSil
  4. Tam bana göre bir yer muasır medeniyet seviyesi denen sey iste çöpüne bile deger verip ulkene geri dondurebilmekten geçiyor... Ben şurada camları ayırıp atıyorum diye garipsenirken bu görüntü muhteşem bence...

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar güzel bir sistem. Finlandiya' da buna benzer bir sistem vardı hayran kalmıştım! ama maalesef bizim insanımız geri dönüşüm kutularına bile gelişigüzel alakasız çöplerini attıkları için var olan geri dönüşüm kutularını da şu an kuşadası içinde görmek mümkün değil. Neden bizde böyle bir bilinç yok çok üzücü!

    YanıtlaSil
  6. Bence çok güzel bir uygulama keşke Türkiye'de de olsa. Biz sadece şişeleri kapaklarından ayırıp atıyoruz, kağıt çöplerinde normal çöp bulmak çok mümkün Türkiye'de piller doğru düzgün toplanıyor galiba bir tek. Çok yazık keşke biz de doğaya karşı bu kadar duyarlı olabilsek.

    YanıtlaSil
  7. Cildirtir insani boyle tek tek ayirmaya calismak ^^' Umursamayip oylece tek bir copte hepsini atsan ne olur Serrose?

    YanıtlaSil
  8. Bayılıyorum şu Japonlar'ın detaycılığına :D

    YanıtlaSil
  9. Adamlardaki düzene bak! Bizimkiler de hala sokağa izmarit atsın, tükürsün.

    YanıtlaSil
  10. çok güzelmiş böyle sistemli olmak zor iş

    YanıtlaSil
  11. saygı duydum ne diyim yani helal olsun böyle millete:) siz de gecenin bir yarısında korku filmi senaryosu gibi geldiniz gözüme:)

    YanıtlaSil
  12. Türkiyede böyle bişyeyin olmasım imkansız çünkü insanlar orayı ya yağmalarlar ya gereğince kullanmazlar yada etrefa dağıtırlar.

    YanıtlaSil
  13. cop atma sistemleri her ne kadar faydali olsada beni surekli cileden cikartan bir durum. Hala tam olarak neyi nereye atmam gerektigini duzgunce ogrenemedim bir senedir korede yasamama ragmen.
    videonu izleyince yinede halime sukrettim cunku japonya bu konuda koreden cok daha kati gozukuyor , biz burda sadece pilastik-cam ,yemek ve kagit diye ayiriyoruz.
    yemek artiklarini nereye atiyorsunuz ?

    YanıtlaSil
  14. bizde bunu sokakta ellerinde çuvalımsı şeyler taşıyan kişiler yapıyor hatta belediyeler maaşlı çöp toplayıcıları tutuyor.. bir ekmek kapısı ve iş imkanı sunıluyor boylece.. tabiki japonların sistemi mukemmel ama en azından bizdede bu sadece bi kaç insanın karnı doyuyor

    YanıtlaSil
  15. Harika bir düzen. Sakura fotolarını bekliyoruz, keyfili yolculuklar.

    YanıtlaSil
  16. Gümüldür'de Almanların çok olduğu bir yazlıkta benzer bir uygulama başlatmışlardı. Ama bazı insanlıktan nasibini almamış kişiler. Onların içine karpuz kabuklaarı başta olmak üzere bir çok köpünü atarak bu uygulamaya son verdirdiler. İzmir Hatay da eşya toplama kutusu yapmışlar kullanılmayan eşyalar buraya atılıyor. Belediye alı temizleyip ihtayacı olanlara dağıtıyor. Ama arada insanlar gelip kilidini patlatıp içindeki eşyaları alıp gidiyorlar. Büyük ihtimalde bit pazarında satıyorlar.

    YanıtlaSil
  17. Bakış açısı farklılığı budur işte. Bizim insanımız da hala bu bilincin farkına varamadn hepsini aynı yere atsak gibisinden yorumlarla yaklaşıyor. Geri dönüşüm ne demek ne işe yarar. Sadece doğa için mi yoksa bizim bu dünyada hala rahatça nefes alabilmemiz için mi onu bile algılayamıyor. Kesinlikle üşenilecek bir durum degil. Süpersiniz ayrıca!!

    YanıtlaSil
  18. iyi yolculuklar insallah cook guzel sakuralar gorup onlari bize anlatabilme firsatini yakalarsiniz:)

    YanıtlaSil
  19. Bizim belediyenin yaptığı bir uygulama var, kağıt-teneke-plastikleri her hafta gelip alıyorlar. Biz de balkonda biriktiriyoruz onları. Camları da ayırıyoruz ama diğerleri hep aynı yere.
    Bize de yapsalar böyle diyeceğim de daha plastik-kağıt-camları 8 daireli apartmanda 3 kişi yapıyoruz, yapmaz yani bizimkiler. :D

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül