13 Nisan 2012 Cuma

Sakura 2012

 Geçenlerde yan şehrimiz Kakegawa şehrine sakura görmeye gittik.Yoshi internette araştımış binlerce sakura ağacı var diye yazıyormuş ama biz 100 tanesini bile göremedik.Belki dağın tamamınından bahsediyorlardı.
Sakura kiraz ağacı çiçeklerine verilen ad.
 Japonya'ya ilk geldiğimde bu kadar çok sakura ağacı var neden kiraz bu kadar pahalı(cidden çok pahalı) diye sorardım herkese.Meğerse bu kiraz ağacı kiraz veren türünden değilmiş.Tüm ülkede bu ağaçlar görsel şölen için dikiliyormuş.
 Sakura ağaçları iç turizm için de dış turizm içinde çok önemli bir etken.
 Yılın bu döneminde Japonlar yemeklerini hazırlar,içkilerini alır ver sakua görmeye giderler.Genelde büyük parklar,kaleler olur seçilen yerler.Ülke genelinde aynı zamanda çiçeklenme olmaz.Gün gün bilgilendirilirsiniz haberlerde.
İşte Tokyo'da çiçekler açmaya başladı.Şimdiye kadar şu kadar bin kişi ziyarete geldi gibi.

 Nagoya'da ve Shizuoka'da sakuralar hemen hemen döküldüler.Soğuk hava ve yağmurlar sağolsun.Bizim çektiğimiz fotoğraflar da dökülmüş sakuralar oldu malesef.
 İç kesimlerde daha yeni çiçeklenecekmiş.Bu hafta sonu sakura görmeye gitmeyi planlıyoruz.
 Umarım onca yolu gideceğimize değer.
 Bizim gittiğimiz yerde bir de tapınak vardı.İki makine bolca fotoğraf çektiğimiz için bu yazıyı da böldüm.
Sadece sakuraları görün istedim.
 Tapınak yazısı da gelecek yani.

Bahar dalı gibi bir gün diliyorum herkese.


13 yorum:

  1. Çok güzel gözüküyorlar.Kore'de de düzenleniyor sanırım böyle etkinlikler.Kendileri eğleniyor aynı zamanda turist çekiyorlar ülkelerine gerçekten turizm açısından önemli bir faaliyet.

    YanıtlaSil
  2. En büyük hayalim bir gün bahçesinde kiraz ve vişne ağaçlarının olduğu bir eve sahip olmak. Ben böyle bir evde büyüdüm. En mutlu çocukluk anılarımda hep kiraz ağaçları var...Bugün bu resimler beni çok mutlu etti teşekkürler Sergül...

    YanıtlaSil
  3. Sakuraları görmek beni o kadar mutlu ettiki anlatamam fotoğraflar ve bilgilendirme için çok sağol Serrose :) yazının devamınıda şiddetle beklemekteyim :)

    YanıtlaSil
  4. fotoğrafların üzerine koyduğunuz link çok rahatsız edici bence. seyir zevkini engelliyor. ben mesela iki resime baktım diğerlerine bakmadan bu yorumu yazdım.Tabiki sizin kararınız ama en azında daha küçük ve köşede olabilir.paylaşımlarınız için de teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de hosuma gitmiyor ama blogumdan fotograflarim calindigi icin boyle yapmak zorundayim.Boynum tutuluyor fotograflari editlerken ama dunya hirsizlarin dunyasi.
      Uzgunum bundan sonra boyle devam edecek.

      Sil
  5. İyi ki var şu internet. İyi ki bloglar, bloggerlar var:)Bir dolu şey öğreniyor insan ilk ağızdan. Özellikle farklı ülkelerde yaşayan arkadaşlarımızın blogları çok bilgilendirici oluyor. Örneği Sakura'nın Japonya'ya özgü kiraz ağaçları olduğunu biliyordum ama böyle ailecek görmeye gittiklerini bilmiyordum. Böyle işte:)Kısacası teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. Fotoğraflarda bile görüntü çok güzel eminim orada canlı canlı görmek çok daha güzeldir =)
    umarım ilerde birgün bu zamanlarda bende Japonyada olcam zevkle izlicem bu görüntüyü =)

    YanıtlaSil
  7. Kimbilir bunların yüzlercesinin olduğu bir yoldan yürümek nasıl bir duygudur. Çok özendim şu an:)

    YanıtlaSil
  8. Sakuraları görmek beni mutlu ediyor Japonya'da sakuraların arasında gibi hissettim kendimi , birgün bende gelip onları görebilecek kokularını içime çekebileceğim buna inanıyorum bu güzel fotoğraflar için çok teşekkürler (:

    YanıtlaSil
  9. Sakuraaaa <3 <3

    Sanki tapınakları da Yoshi'nin twitinde paylaştığı resimlerde gördüm bile ben ^^

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel görünüyorlar :) bizde olsa o sakuraları keser yerine sakura rezidansları dikerdik.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül