11 Nisan 2012 Çarşamba

Buharlı Tren Maceramız #1

*bol fotoğraf*
 Geçtiğimiz günlerde günübirlik buharlı tren yolculuğu yaptık Yoshi ile.Daha önce bir yere giderken treni yolda görmüş sakura mevsiminde gitmek istiyorum demiştim Yoshi'ye bu sene gerçek oldu bu rüya.1 günlük bir gezi ama çok fotoğraf olduğundan bölerek yazmaya karar verdim.

Sabah erkenden yola çıkıp Aino istasyonundan normal tren ile Kanaya istasyonuna vardık.Burada tren değiştirdik.
 Kanaya istasyonundan  fotoğrafta görülen eski tren ile Shin Kanaya istasyonuna vardık.

Üstteki fotoğraf tren yolu tarafından istasyonun görünümü.Alttaki fotoğraf ise dışarıdan istasyonun görünümü.Biz burada istasyon dışına çıkıp kendimize yiyecek bir şeyler aldık.Bu arada günün assolisti istasyona yanaştı.
 Buharlı tren SL olarak adlandırılıyor burada yani Steam Locomotive.Buharlı trenler tabi ki kullanımdan kalktı artık ama bu hat turistik olarak servis veriyor.Rezervasyonsuz binemiyorsunuz trene.
Her sene 8 aralık- 12 mart arasında Salı ve Perşembe günleri tatilmiş.Yılın geri kalan döneminde her gün çalışıyormuş.
Günde 3 kez kalkıyor sadece.Bu yüzden rezervasyonu erken yapmak lazım sanırım.
Biz ilk istasyondan son istasyona kadar bilet aldık.Kişi başı 2370 yendi(53 lira civarı)
İlk istasyondan son istasyona kadar 1 saat 20 dakika sürüyor.
 Tren için ülkenin dört bir yanından turlar geliyor.Fotoğrafta sıra bekleyenleri görebilirsiniz.Turlar genelde orta yaş ve üzeri Japonlardı.
 Trenimizin adı Sakura idi.Yani kiraz çiçekleri.Şuanda Japonya'da sakura zamanı olduğu için belki bu kullanıyordur.Bir bilgim yok ama bir tesadüf olduğunu düşünmüyorum.Japonlar mevsimlere çok önem verir.Bu yüzden planlı bir şey olduğunu düşünüyorum.
 Sıra beklerken gördüğüm tabela.İstasyonun içerisindeki kahve dükkanının menüsü.Çok hoş değil mi?
 Tren yolu boyunca sağ tarafta nehir boyunca gittik.Ve yolun üzerinde bizi mest eden sakuralar.
 Yolcuların bir çoğu 2-3 istasyon sonunda indiler.İndikleri yer sakuraların en güzel olduğu yerlerdi.Biz son durağa kadar gittik ama sakuralar pek yoktu.Bize kar kalan uzun tren yolculuğu oldu.
 Tabi ki bolca tünellerden geçtik.Eski trenin tünel içindeki görüntüsüne bayıldım.Hayatımda ilk kez kendimi bu kadar gerçekçi geçmişte ya da bir filmin içerisinde hissettim.O kadar muhteşem bir histi ki kelimesi yok.
 Bir anda bu tren çalışanı geldi.Çocuklara fotoğraf çektirmesi için şapkasını verdi.Zaman zaman mızıka çaldı.Elindeki kitabın tanıtımını yaptı.Bize bilgiler verdi falan.Bütün treni turladı.
 Bize böyle fotoğraf çekmemizi de o görevli söyledi.Yoshi ön kompartımanlara giderek,camı açıp çekmiş bu fotoğrafları.Trenin sağa kıvrılırken ki hali
 Ve sola kıvrılırken ki hali.
 Yol boyunca tren hastaları (ki böyle bir deyim var Japonya'da) fotoğraflar çekiyorlardı.Yüzlerce gördük.Normal halk ise buharlı trene el sallıyorlardı.Çok şaşırdım ama ben de el sallamayı ihmal etmedim.
 Nehir boyunca sıralanmış tren hastaları :)
 Trenin çok eski olduğunu söylemiştim değil mi?
 Bu da vardığımız son istasyon Senzu.
 Burada da kullanılmayan trenler vardı.Ya da kullanılmayı bekleyen bilmiyorum kesin olarak.
 6 nisanda gitmişiz.Senzu istasyonuna hoşgeldiniz diyor yazı.
Bu da Senzu istasyonunun dışarıdan görüntüsü.Burada ne yaptığımız ve dönüş yolu fotoğraflarımız başka bir yazıya artık.
Umarım beğenmişsinizdir.


Bu da dönüş yolunda ben ve balık :)

Tren'in Japonca sayfası için  Oigawa railway

13 yorum:

  1. Trenleri ve tren yolculuklarını çok severim. Geçen sene yataklı vagonla İstanbul!dan Batman'a kadar trenle gittik çok ama çok güzel 1.5 gündü.

    Şimdi görünce çok özlediğimi farkettim..

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar keyifli bir deneyim olduğu belli. Bu son fotoyu instagram da görmüştüm. Bayıldım! Çok güzel bir fotoğraf olmuş. Sakuralar harika:)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir yazı olmuş :) ben de en son çocukluğumda büyükbabamla bir tren yolculuğu yapmıştım, ve senelerce binmemiştim trene. bu sene çok karlı bir günde büyükbabamsız tren yolculuğu yaptım, biraz hüzünlü oldu ama manzara varken tren yolculuğu çok daha güzel oluyor, o yüzden haklısın sakura zamanı trene binmekle :) tren çalışanına da bayıldım bu arada :)

    YanıtlaSil
  4. o ilk tren istasyonuna ve tren saga sola kivrilirken cektiginiz fotograflara bayildidm. Nice geziler olsun sahane fikirmis gercekten.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Trenleri ve tren yolculuklarını, özellikle de trenin çalışma esnasındaki sesini çok severim. Harika bir gezi, güzel bir deneyim olmuş.
    Teşekkürler paylaştığın için:)

    YanıtlaSil
  6. turistlerin beklerken oturduğu banklar süper :) ben de bir bank merakı var zaten evim olunca koyucam bi-iki tane :)

    YanıtlaSil
  7. Tren yolculuklarını çok severim ben. Ve trenleri de. Lisedeyken öykü yazmak için konu sıkıntısı çektiğimde istasyona giderdim hep. Orada insanları gözlemler ve tasvir çalışırdım. :))
    Ve yine aynı istasyonda bir buharlı tren var. Kullanılmıyor. Sözde sergileniyor ama bana hep çok bakımsız ve hüzünlü geliyor.
    Balıkesir'de oturduğum sokağın başında demiryolu var. Her sabah, öğle ve akşam yolcu treni geçer. Gün içinde de yük trenleri geçer. Küçükken biz de trendeki yolculara el sallardık ve onlarda bize. :))

    YanıtlaSil
  8. Tumblrda görmüştüm fotoğrafları, yazıyı bekliyordum. :P
    Çok güzel bir yolculuk yapmışsınız. :D Trene hiç binmeyen biri olarak çok kıskandım açıkçası. :PPP
    Ve gerçekten de aynı kitaplarda okuduğumuz trenler gibi, harika. :P

    YanıtlaSil
  9. hah şimdi sıra bana geldi- Sergüüll beni de götürrr:)

    YanıtlaSil
  10. Fotoğrafların hepsini ayrı ayrı çok beğendim. Özellikle o kiraz ağaçlarının güzelliklerine hayran kaldım =). Umarım fırsatım olur da böyle bir tren ile yolculuk edebilirim,çok güzel =).

    YanıtlaSil
  11. Bayıldım bu tren yolculuğuna. Özellikle tren tüneldeyken çektiğin fotoğraf harikaydı. Bugün Cuma ve tek tek postları okumaya vaktim var. Harika...

    YanıtlaSil
  12. ayyy e güzeli tren sanırım *-*
    gezegeze oh misss

    YanıtlaSil
  13. çok sevdim ben bunu *-*

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül