26 Mayıs 2012 Cumartesi

Milet-Miletos

 Sökeli olmanın (benim için) en güzel yanlarından biri Antik şehirlere yakın olmaktır.Bu yüzden Efes'e Priene'ye,Milet'e vs gibi kaç kere gitiğimi hatırlamıyorum.Tabi bunda babamın bir dönem turizmde çalışmış olmasının da etkisi var.Her defasında hadi sen seversin sen de gel diye beni de yanında götürmüştür.Yoshi ile evlendikten sonra onu ve onunla gelen arkadaşlarını da götürmek için defalarca gittim ve daha da gideceğimdir.
Bu kadar gitmiş olmama rağmen bir Türk rehber ile gezmek hala nasip olmadı.Hayalim ve en büyük isteğimdir.En kısa sürede gerçek olur inşallah.
(fotoda Gülşah-annem-ben 2009 yılından)
 Milet eskiden bir liman şehriymiş.Şimdilerde denizden 10 km içeride.Bu bana olağan üstü geliyor.Her defasında çok etkileniyorum.Yıllar içerisinde Büyük Menderes'in getirdiği toprak sayesinde deniz dolmuş.Büyüleyici bence.

 Hakkında daha fazla bilgi için vikipedia'ya buyrun tık tık 
 Bu yazıyı yazma sebebim.Malum yaz geliyor tatil planlarınıza Milet,Priene,Didim,Efes gibi antik şehirleri ekleme ihtimaliniz olabilir diye.
 Japonya'da böyle antik kentler yok malesef.Bu yüzden Japonlara büyüleyici geliyor böyle yerler.Japon yapılarının tamamı tahtadan olduğu için felaketler ve yangınlarla yok olmuşlar.Sarayları bile saray hissi vermiyor insana Topkapı sarayını bildiğimiz için olsa gerek.






 Milet antik şehrinin içinde bulunan İlyas Bey Külliyesi


Bir de 2011 gezimizden Yoshi`nin cekmis oldugu bir videoyu ekliyorum.Iyi seyirler



Kimler bulundu Milet`te kimler gitmek istiyor?

8 yorum:

  1. Bu sene gitmiştik ve gerçekten çok etkileyici bir havası vardı orada beni çok mutlu eden şeylerden biriside antik tiyatronun arka taraflarında ki kocaman böğürtlen bahçesi olmuştu. o kadar buyük taşların nasıl o dönemlerde üst üste konuduğu ise ayrı bir şaşırtıcı olay tabi.

    YanıtlaSil
  2. Bu yaz tatil planımız İstanbul'dan direkt Bodrum'a geçip, Bodrum'dan yukarılara doğru son durak Cunda olucak şekilde gezmek. 2 hafta süremiz var. Ben daha önce gezmiştim ama tekrar gitmek keyifli olucak : ) Aslında çok yer belirlemedik, nereyi canımız isterse dururuz diye planlıyoruz ama burası eklenir bence : )

    YanıtlaSil
  3. fırsatım olursa muhakkak örgmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  4. benimde akrabalarim yasiyor söke de.ben kücükken sürekli giderdik.söke güzeldir;)
    milet antik sehri büyüleyici ve cook güzel:)

    YanıtlaSil
  5. japon kültürüyle ucundan biraz ilgiliyim blogunu severek takip ediyordum zaten ama şimdi öğrendim ki hemşeriymişiz :) ben de didimliyim batmanda zorunlu hizmetteyiz eşimle senin kadar uzak olmasak da senin gibi gurbetteyiz yani :(
    fotoları görünce duygulandım :)

    YanıtlaSil
  6. Ben daha hiç gitmedim ama (Kuşadası'nda okumama ve bölümümün de rehberlik olmasına rağmen :( ) seneye için planlarımın içinde. Kimbilir 3 sene sonra rehberiniz ben olurum belki. :P

    YanıtlaSil
  7. merhaba serrose :) bende 2 hazirandan sonra didimli oluyorum artık otaraflara yolunuz düşerse her zaman kapım açık :) sevgiler ...

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül