8 Mayıs 2012 Salı

Cana ile Buluştuk


Bloğumun başına gelen talihsiz olaydan sonra çok soğumuştum blog yazmaktan.Bırakmayı düşündüğüm bir dönemde Cana'dan upuzun çok güzel bir mail aldım.O kadar iyi geldi ki sözleri.Sonra mailleşmeye devam ettik.Cana'nın kızı üniversitede Japonca üzerine okumuş.Okul bittikten sonra Osaka'da çalışmaya başlamış.Geçen sene Amerika'ya geri dönmüş.Kızı burada çalışırken sık sık gelip gitmiş Cana.Aşık olmuş buraya :) Kızı işteyken tek başına dolaşmaya çıktığında iletişim kurmakta zorlanınca Japonca kursuna da başlamış.Böylece Japonya'dan uzak kalamamayı göze almış.
Maillerinden birinde bir daha ki Japonya seyahatinde buluşmayı planlamıştık.Sonra o gün geldi.Bu sene nisan sonu mayıs başı burada olacakları kesinleşince hemen gün kararlaştırdık.
Bizim köyde yapılacak bir şey olmadığından Nagoya'da sözleştik.Sağolsunlar bizim için planlarına dahil ettiler Nagoya'yı.
Ben yeni biri tanışacağım zaman çok gerilirim(normal olarak) ama Cana'yı gördüğüm an  çok rahatladım.Sanki uzun zamandır tanıyorduk birbirimizi.
Öncelikle kızı,kızının arkadaşı,Cana,Yoshi ve ben bir kahve içtik istasyonda.Sonra kızlar bizden ayrıldı biz de bir alışveriş merkezine gidip önce yemek yedik.Sonra biraz alışveriş ve arkasından Starbucks'ta doyasıya sohbet.
Cana'yı bilmiyorum ama benim hala çenem ağrıyor :) Çok iyi geldi bana bu buluşma.Ve gelenin kafa dengi,iyi biri olması daha da güzelleştirdi günümü.

Cana bize çok güzel ev hediyeleri getirmiş bayıldım.Kuşlu askılık ve kedili tuzluklarımızı Nagoya'daki evimizde bıraktık.Böylece yeni evimizin ilk hediyesini almış olduk.Umarım uğurlu gelirler.
Bir de kızı Ceylan'dan çok güzel bir mini çanta aldım.Bayıldım.Rengi tam benlik.Çantamda yerini aldı.Çok teşekkür ederim Ceylan ve Cana!
Günümüzü aydınlattınız.

Bir daha buluşmayı dört gözle bekliyoruz.Aklımıza Amerika seyahati soktunuz.Kimbilir bir gün orada bulabiliriz kendimizi :)


6 yorum:

  1. yazmayı bırakmamamn cok guzel olmus , bazen olabılıyor boyle seyler malesef kı..bulusmanız ne hos ne guzel umarım devam eder bu dostlugunuz..sevgıler..bende bekleırm

    YanıtlaSil
  2. ne güzel..siz japonyada böyle buşuyorsunuz biz istanbulda beceremiyoruz :)

    YanıtlaSil
  3. çok uzaklarda da olsan zaman gelirki yalnız olmadığını bilirsin .hiç aklına gelirmiydi günün bukadar güzel ve keyifli geçecek çok daha keyifli ve güzel günlere

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Serrose,
    2010 yılında en son geldim Japonya'ya. Önncesinde 1995'te. Çocukluğumda annem Golden paviilon'un bir kartpostalını vermişti. Ona da öğretmen olduğu lisedeki bir öğrencisi veriş. Üstü tırtıklı. Değişik açıdan baınca görüntü değişiyor. O zaman başladı Japonya nerede, nasıl bir yer ve hep benimleydi. Girdiğim kuruma projede branşımda mühensi yok mu diyen onlar ve onların sayesinde iş hayatına başladım. Kesintili de olsa 20 yıl onlarla çlıştım. Geçen yıl son proje de bitti. EE benimde emekliliğim geliyor. Bu blog sayesinde sanki nline haber alıyorum Japonya'dan Tokyo, Kyoto,Sapporo, Kashiwazaki belli başlı gittiğim yerlerdi. Bloğunuzu ne yazıkki yeni keşfettim. Ama çok şey kaçırmadım. Satır satır okuyorum her cümleyi, sizi ve yaşadığınız hayatı tanıyorum sizin yorumunuz ile. Bloğu okuyunca sanki Japonya'ya gidiyorum, bilgisayarı kapatınca dönüyorum. Aslında bilmeden bir çok kişinin yaşamına farklılık katıyorsunuz ve iyi ki varsınız. Belki de sizin var oluş misyonlarınızdan bir de budur; uzakları, uzaktakileri bağlamak. Bir de Lush maceranız çok zamanında yardımetti bana. Annem 85 yaşında şimdi. hani bana kartpostalı veren annem. Şimdi o çocuk artık. Onu mutlu etmenin yolu artık, biraz yemek, güzel kokular, renkler, sıcacık sarılışlar. Aynen 5-6 yaşındaki çocuklar gibi, basit amaiçten şeyler ile neşeleniyorlar. Az yiyor, azgeziyor ve sınırlı şeyler giyorlar. Ama Lush'tan küçük sürprizler yaklaşan anneler günü hediyei için onun 5 duyuna hitap edecek, neşelendirecek. ben sizi anlatacağım ona duymasa da bir çok cümleyi duysa ve anlamasa da anlatacağım. Tekrar mutlu olacak çünkü hala be onun küçük (!) kızıyım ve beni mutlu eden her kim olursa olsun sevilmeyi hak ediyordur onun gözünde... Ayrıca sizinde annenizin Anneler Günü kutlu olsun. Sevdiklerinizle uzakta olsanız birlikte ve mutlu aşayın. Siz hayalinizin peşinden gitmişsiniz, ben ısmen deolsa gittim. Sıra kızım da o da başaracak. Mutluluk uzakta da olsa yakalayacak... Teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Bugün ki gibi kendini mutlu tanımladığın daha nice günlerini okuruz inşallah.

    YanıtlaSil
  6. iyiki Cana seni ikna etmiş :) blogunu okumayı çok seviyorum bende.. muhakkak haberleşiyorsunuzdur Cana'ya da selam söyle :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül