14 Mayıs 2012 Pazartesi

İnstagram ile Pazartesi #50

İnstagram kullanıcı adım:serrose

Vay vay vay instagramla pazartesi serisinin 50.sini yazıyorum.Aslında 1 yılı çoktan devirmişiz ama arada fireler vermişim.
İnstagram ile pazartesi #1 yazısını 28 mart 2011'de yazmışım.Beni twitterda,instagramdan takip edenler için pek bir sürprizi olmuyor bu yazının ama ben kendime özet geçmek anlamında seviyorum bu yazıyı.
Bilmem siz ne düşünüyorsunuz?
Haydi bakalım geçen hafta neler yapmışım?
 Udon benim en sevdiğim ve ilk yemeye başladığım Japon yemeklerindendi.Bir dönem o kadar çok yedim ki yaklaşık 1 senedir ağzıma sürmüyordum.Midem bulanıyordu.Ama bunu kırdım geçen hafta.Tekrar yemeye başladım ve özlemişim :)Yanında da tempura mmm :)

2008 yılında Udon yazısı yazmıştım hemen arkasından da tesadüfen gittiğimiz bir yerde udon yapılışına denk gelmiştik.Çok heyecanlıydı benim için.

Udon yazısı için buraya /Udonun yapılışı için buraya 
 Geçen hafta ithal ürünler satan markette nutella bulunca attım hemen sepete.Bir video çektim bu market hakkında eklerim belki.
 Mmm bu da dağ sebzeli soba :) Udondan çok farklı bir mantıkta değil ama farklılar :) Bunu Yoshi yaptı :) O yüzden boool taze soğanlı.
 Oje çalkalama günümün özeti :)
 Evdeyken böyle
 Görüşmeye giderken böyle :)
 Sabah erkenden uyandım ve istasyona gittim.İstasyonda bu güzelle karşılaşınca günün güzel geçeçeğine inandım.Ve öyle de oldu.
 Sumen/sumen altı sözcüklerini TDK'nın sitesinde bulamadığım için sordum.Hemen cevaplar geldi :=)
 Bakın buymuş anlamı.Teşekkür ederim cevap yazan herkese.
 Kendimi bir İtalyan restoranına kapadım ve 2 saat keyif yaptım böyle.Kitap okurken böyle oluyorum genelde.Not almak için defter,kalem,içecek,lip balm,el kremi ve bazen de hemen TDK'ya danışmak için iphone ya da ipad.Her zaman bu halde değil ama %70 diyebilirim.
 Japon restoranına gitmiştikBu benim seçimlerim.Japon pilavı ve miso çorbası klasik set.Sebze tempura,tofu ve nasıl anlatacağımı bilmediğim şey :) yanında da yeşil çay.
Beyaz show'a Bülent Ersoy çıktı ve twitter inledi.Ben pazar günü izleme fırsatı bulabildim.Gönül isterdi ki rakı elde izleyelim ama ben olaya kakaolu sütümle eşlik ettim.
Çok alkol seven biri değilim.Genelde tatlı likörler,hafif kokteyller severim.Bira sevmem mesela.Bir de rakı severim ama o da herkesle içilmez!Bir de yalnız içmeyi sevmem,saçma bulurum.Yoshi rakıyı sevmediği için bu keyfim elimden alınmış durumda :( Ne yapalım yaza inşallah!

İşte böyle bir haftaydı.

Keyifli bir hafta diliyorum herkese.

Daha fazla fotoğraf için tumblr'e buyrun 

9 yorum:

  1. ne güzel geçmiş haftan...
    umarım hep böyle devam eder

    YanıtlaSil
  2. şu "sumenaltı"nın geçtiği kitap hangisi serrose? güzele benziyor uzaktan.

    YanıtlaSil
  3. Yazılarınızı içtenlikle yazdığınız için bende tutkunu oldum diyebilirim, ilk işim yeni yazı var mı diye bakmak oluyor sabahları. Deneyimlerimiz birbirine benzediği için biraz da kendime yakın buluyorum herhalde, sadece zaman içinde biraz kaymışlar, mekan da farklı. Sümen sözcüğünü gerçek hayatta kullanan var mı bilmem, ben hiç rastlamadım, herkes kitaplardan öğreniyor, ben de öyle öğrendim, böylece kuşaktan kuşağa devam ediyor gibime geliyor. Ölü diller var (var olupta artık ana dil olarak konuşulmayan), bir de yaşayan diller içinde ölü sözcükler, bu onlardan sanırım... İyi bir hafta geçirmeniz dileği ile.....

    YanıtlaSil
  4. ablacım yazılarına yorum yapmayı özlemişim yahu!
    sobayı çok merak ediyorum, birkaç postunda da görmüştüm böyle taze soğanlı falan deyince, harika bir şeye benziyor :)
    Kitap okuma haline de bayıldım!
    Ders çalışmaya hazırlanır gibi hazırlanıyorum ben de kitap okumadan önce :)

    YanıtlaSil
  5. hi
    a world without nutella wouldn't be my world
    nice pictures
    kisses from france
    xoxo

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir posttu:)

    YanıtlaSil
  7. bu yazında herşey var
    çok hoşuma gitti canım
    seviyorum seni yazılarını öptümmmm

    YanıtlaSil
  8. dağ sebzeli soba yı nhk worlde bir kac defa gördüm yapılışını.

    YanıtlaSil
  9. Bu instagramı atlamışım. Çok lezeetligörünüyorlar. Evet mutfak serileri farz oldu sanırım.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül