15 Ekim 2011 Cumartesi

Ne oldu bana?

Ne  oldu bana böyle hala anlamıyorum.Geçen ay yarı bilinçli bir şekilde okumamıştım kitaplarımı ama şimdi istesem de akmıyor sayfalar.Bu konu beni mutsuz etmeye başladı.
Elimde yarım 3 kitabım var.Hepsi de iyi yazarlar ve güzel kitaplar ama her nedense okuyamıyorum.Yani illa ki günde birkaç sayfa bir şey okuyorum ama benim kastım bir oturuşta epey yol alabilmek.Ama olmuyor işte son zamanlarda.

Çıkış Natsuo Kirino'nun ödüllü bir kitabı.Hiç tarzım olmadığı halde Japon yazar diye almıştım.Kitap çok akıcı ama bir o kadar da korkutucu.Yani korkumdan elim gitmiyor yalan yok.Hikaye Tokyo'da geçiyor karakterler Japon ve katil.Ve o kadar gerçek ki gördüğüm her Japona katil muamelesi yapmam an meselesi.Zaten küçük bir yerde,tarlası bol bir yerde yaşadığım için fazla dışarı çıkmıyorum.(Tehlikeli falan olduğundan değil tamamen benim paranoyam yüzünden)Bu kitaptan sonra Yoshi'siz burnumu uzatamayacağım sanırım.Gerilim romanlarında 2. kitabım olduğu için hala alışamadım bu dile.Hani bu tarzın bağımlıları abartıyor diye düşünmesin.Gerçekten korktum.648 sayfalık kitabın 145. sayfasındayım hani buraya kadar böyle oldum.Bundan sonra hikaye daha da derinleşirse vay halime :) Şans dileyin bana.

Ayşe Kulin Hayat kitabı ile burada aramız bir bozuldu hala düzeltemedim.Her gün illa ki 1-2 sayfa okuyorum.Hah tam akıcı bırakamıyorum diye düşündüğüm anda bir şey oluyor :( 337 sayfalık kitabın 196. sayfasındayım.Ha gayret :)

Kuyucaklı Yusuf Sabahattin Ali'den okuduğum 3. kitap olacak nasipse.Kürk Mantolu Madonna'yı okuduktan sonra o gazla bulabildiğim bütün kitaplarını almıştım.Kuyucaklı Yusuf 'un hikayesi Ege bölgesinde geçtiği için şiveler hoşuma gidiyor bir Söke'li olarak.Ama hasta olduğum dönemlerde eski türkçe kelimelere takmıştım.Fazlaca bulunuyor o bir soğukluk yarattı bende.(eski türkçe kelimelere bir gıcıklığım yok hastayken beni fazlaca yorduklarını düşünmüştüm) Seren harcama kitabı güzeldir dediği için bir ateşle tekrar aldım elime ama olmuyor.222 sayfalık kitabın 100.sayfasındayım.

Böyle sayfaları ile ayrıntılı yazdım ki utanayım bitireyim kitapları.Gerçekten okumak istiyorum ama işte bir kere soğuduğum zaman kolay kolay toplayamıyorum.
Okunmayı bekleyen 81 kitabın olması da pek etkilemiyor bu halimi.
Hadi şans dileyin bana dağılsın bu okuma zevkimin üzerindeki kara bulutlar :(

Sizde nasıl durumlar?Kaç yarım kitabınız var?

13 yorum:

  1. Çıkış çok dikkatimi çekti açıkçası.Benim de şuan da 2 yarım kitabım var.Ama bazen gerçekten (nedense)insanın hiç okumak istemediği günler olabiliyor ya değişik birşeylere yönelmek istediği zaman yada zaman yaratamadığı zaman :-).Bende kendimi zorluyorum kitap okumak için çünkü okumayı seviyorum.İnsanın kafasını dağıtması ve hayal gücünü genişletmesi için gerçekten gerekli olabiliyor kitap okumak.Seviyorum okumayı ne yapayım.

    YanıtlaSil
  2. Arada sırada olur böyle. Sanırım senin şimdiki ruh halşine uygun bir kitap bulman lazım. Tavsiyem Ahmet Ümit okuman yönünde. Gördüm, almışsın:) Ben çok severim kendisini, kurtarıcımdır zira...

    YanıtlaSil
  3. Kitapları bitiremiyorsam bırakıp başka birisine geçiyorum ben artık, eskiden illa bitireceğim diye uğraşırdım, şimdi hiç öyle bir takıntım yok.

    YanıtlaSil
  4. bu kitaplar arasından çıkış ve kuyucukla yusuf'u okudum.. ikisini de elimden bırakamadan okumuştum.. belki biraz uzaklaşıp bambaşka bir şey okuyup dönmen gerekir ki ilgini yeniden çeksinler:) iyi okumalar hadii:))

    YanıtlaSil
  5. suarya 79
    Benim icin de onemli bir sey kitap okumak.Mumkun oldugunca okurum ve okuyacagim ;)

    dersaadet
    evet oluyor ama keske olmasa :(
    Elimdekilerle inatlastim bitirmeden yeni birine baslamayacagim bakalim kim kazanacak :)


    Handan
    Ben okumak istiyorum ama bunlari :) gorev olarak okumuyorum okumak istedigim icin okuyorum ;)

    caterpillar
    ah iste ben de oyle okumak istiyorum.Inatlastim bitirecegim ;)tesekkurler

    YanıtlaSil
  6. Benim de hali hazırda 2 yarım kitabım olmasına rağmen dün gittim yeni kitap aldım onu okuyorum... İflah olmaz mıyız neyiz. :) Ben olsam Kuyucaklı Yusuf ile başlardım... Aynı senin gibi Madonna'yı okuduktan sonra almıştım bir heves, aynı hevesle bitirdim Kuyucaklı Yusuf'u bir Ege delisi olarak. Okudum bitirdim yazılarını bekliyoruz. :)

    YanıtlaSil
  7. Kitap okumayı bıraktığım bir dönemde senin sayende yeniden bağlanmıştım kitaplarıma. :) Son birkaç gündür Yüzyıllık Yalnızlık'ı okuyorum, biraz ilerledikten sonra Kırmızı ve Siyah'a başlayacağım. Ben de onları blogumnda paylaşayım, karşılıklı kitap paylaşımı gibi olur böylece. ^^

    YanıtlaSil
  8. kitapları yarım bıraktığımda acayip vicdan azabı duyuyorum. o nedenle çok zorlarım kendimi, sevmesem bile sonuna kadar diretir, bitiririm. bugüne dek en fazla 3 kitabı yarım bırakmışımdır. ama merak ettiğim bişey var 3 kitabı aynı anda okumak zor değil mi?

    YanıtlaSil
  9. Diğerlerini bilmiyorum ama Kuyucaklı Yusuf bir harika. Ben sonunda ağladım. Belki yardımcı olur. :)

    YanıtlaSil
  10. çok garip ama neredeyse yıllar oldu halen Parfümün Dansı'nı bitiremedim. Kitabın kötü olduğundan falan değil, tuhaf ya :)

    YanıtlaSil
  11. Bende aynı durumdayım 4-5 tane yarım kitabım var ama benimki hormonsal biraz , hamileyim hiç okuyamıyorum :)) sende hamile olabilirmisin ???

    YanıtlaSil
  12. Ne zaman ki bir kitabı bu kitabı okumak için okumaya başlıyorum aynı böyle oluyor. O yüzden sıraya koyma, okuyacağım diye de şartlanma. Sadece seni heyecanlandıran kitabı eline al ve başla. Devamı gelecektir

    YanıtlaSil
  13. Bende de Sabahattin Ali fursayı var.Hamileliğim döneminde bir çok kitabını okudum ,Kürk Mantolu Madonna ise favorim..Ancak İçimizdeki Şeytan kitabını bitiremeden doğum yaptığım için o yarım kaldı bitirme fırsatını bulamadım..

    Ben kitapların sahiplerini seçtiğine inanırım yani kitap sizin onu ne zaman okumanız gerektiğini veriyor ve siz müdahele edemiyorsunuz bile..İlginç değil mi..Heves edip aldığım ama kapağını bile doğru dürüst açmadığım yıllar sonra bir nefeste okuyup ben bu kitabı neden ilk aldığımda okumadığım dediğim o kadar çok kitabım oldu ki..O nedenle sıkmayın kendinizi sanırım bu da evrenin çekim yasası ile ilgili bir şey..

    Sevgiler,
    Yurdanur

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül