23 Kasım 2014 Pazar

Koşmasaydım Yazamazdım



Bir süre önce Murakami Haruki'nin Koşmasaydım Yazamazdım kitabını bitirdim. Uzun zamandır ne yazacağımı düşünüyorum kafamda ama bir türlü toparlayamıyorum.

Murakami'nin romanlarını çok seviyorum. Sahilde Kafka en sevdiğim kitabıdır. İlk defa roman türü dışında bir kitabını okuyacağım için çok heyecanlıydım.  Ama ne yazık ki umduğumu bulamadım. Bu kitabı yazarı daha iyi tanıma, yazara yaklaşma şansı olarak görmüştüm oysa ki.
Çok ama çok yavaş okuyabildim. Yer yer sıkıldım.

Bu kitap hakkında Yoshi'nin arkadaşı ile konuştuk. O da bir Murakami hayranı ve maraton koşuyor. O severek okumuş. Belki koştuğu için yakınlık buldu kendisiyle. Benim uzaktan yakından koşu ile alakam olmadığı için beni itti sanırım kitap.
Bana kendini beğenmişlik gibi gelen yerleri, Japon arkadaş öyle algılamamış. Çok normal sohbetler bunlar koşucular arasında falan dedi.

Onun böyle söylemesi biraz sevindirdi aslında beni. Yoksa Murakami'nin imajı çok değişecekti kafamda. Yine de kitabı sevemedim pek fazla.

Murakami roman yazsın ben de okuyayım diyerek bitireyim sözlerimi :) Siz okudunuz mu bu kitabı?

Okuduğum Kitaplar yazılarım için buraya tık tık


Haruki Murakami kitapları yazım için buraya tık tık



6 yorum:

  1. Ben okumuştum bunu. Çok da sevmiştim. Eskiden koşuyordum ben de, belki ondandır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dediğim gibi koşmuş olanlar daha bir seviyor kitabı :D

      Sil
  2. Koşmasaydım Yazamazdım 'ı henüz okumadım ama Bir Dinozorun Anıları harikaydı.

    YanıtlaSil
  3. Okudum ve çok sevdim. Ben iflah olmaz bir Murakami hayranıyım (ama benim en sevdiğim romanı Norwegian Wood) ve düşüncelerini okumaya bayıldım. Koşan veya triatlon ile ilgilenen biri değilim ama yine de zevk aldım. En çok denize atladıkları zaman diğer insanların birbirlerini itmelerine filan şaşırmıştım.

    YanıtlaSil
  4. Ben bu kitabını ingilizce olarak dinlemiştim. Belki de sesli kitap olduğundan bir çırpıda bitmiş ve çok keyif almıştım, hatta koşuculuğa özenmiştim :D Kalp durumlarım olmasa beni koşmaya bile başlatabilirdi, o kadar etkilenmiştim :D

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül