28 Kasım 2014 Cuma

Kegonji Tapınağı


Yoshi'nin izin günü için planımız kırmızı yaprakları görmekti ama uyanınca bir uyuşukluk sardı bizi ve vazgeçtik.
Mis gibi kahvaltımızı televizyon karşısında yaparken Kegonji Tapınağı tanıtıldı programda. Yoshi telefonundan bir şeyler bakmaya başladı. Bana dönüp bizim evden 1-1.5 saat sürüyor nasılsın, gidebilir misin, gitmek ister misin dedi ve bana 10 dakika süre verdi :) Ben hemen kalkıp hazırlandım ve yola düştük. Annem de böyle bir insan olduğu için ben 'çat' diye kapıda hazır bitmeye alışkın biriyim. Bu yüzden Yoshi ile bu konuda çok uyumluyuz.


Televizyon kırmızı yaprakların yarısının açtığını söylemişti ama yağmur bize sürpriz oldu. Her daim arabamızda şemsiye olurdu ama bu sefer yoktu. Ne yaparız diye düşünürken otoparktaki çalışan (biz bir şey demeden) şemsiye yoksa verebileceğini söyledi. Bana yeşil, Yoshi'ye siyah geldi :)
Biz hemen girişteki otoparka park ettiğimiz için önümüzde upuzun bir yol vardı gidilecek.


Yol boyunca dükkanlar vardı ama bir çoğu kapalıydı. Açık olanlar da garip şeyler satıyorlardı. Bir de yukarıdaki tapınak vardı. Biz yağmur sebebi ile iç tarafına gitmeden yolumuza devam ettik.


Böyle kafa konulan fotoğraf alanları görünce duramam ben. Hemen bir koşu gider, fotoğraf çekilirim. Yoshi çekilmez mesela. Siz ne yapardınız?


Bir yemek molası verip tapınağın giriş kapısına vardık.


Tapınağın yolu çok etkileyiciydi, sadece o an yağmur hızlanmış ve biz çok üşümüştük. Tam tadını çıkaramadık ne yazık ki.
Ama kızarmış yaprakların güzelliğine bakar mısınız?

  Tapınak bahçesi içerisinde bir çok eski tür aydınlatma ve yapı vardı.

 Ve bir de upuzun merdivenler! Merdivenleri görünce ben tam da böyleydim işte :)


Merdivenlerin yarı yolunda manzara böyleydi. Tapınak hakkında elimde fazla bir bilgi yok. Sadece 798 yılında inşa edildiğini biliyorum.


Ve bu da tapınaktan aşağıya bakış.

Bugünümüzü videoya aldık ve Japonya'da Günlük Hayat kanalımda paylaştım. İzlerseniz bizimle birlikte orada olmuş gibi olacaksınız sözü verebilirim size. Yağmurun sesi de bonus üstelik :)
İyi seyirler

Kegonji Tapınağı 1. Bölüm




Kegonji Tapınağı 2. bölüm




Tapınakta selfie stick çılgınlığımız için buraya tık tık

4 yorum:

  1. Kafa konulan resimlere ben de dayanamam

    YanıtlaSil
  2. Her şey çok güzelde yemek zevkiniz nasıl alışabildinizmi yemekelere...tarihi eserlerin restorasyonu yapan biri olarak çok hoşuma gitti gezileriniz ve paylaştığınız tarih kokan resimler..kırmızı yapraklar çok güzel görünüyorlar..sevgi ve dostlukla..

    YanıtlaSil
  3. sayenizde biz de japonya turu yapıyoruz. Yeşil bir ortam çok güzel ayrıca :) 798 yılını duyunca baya eski bir yer fakat güzel muhafaza edilmiş :) Bu arada bebişte gezmiş sizinle :D

    YanıtlaSil
  4. Ben bu tapınağı bi yerden hatırlılyorum diyorum, meğer daha önce resimlerini paylaşmışsın :)
    2.videoda o enteresan boru içinden gelen su damlalarının sesi çok güzeldi. Çok az çekmişsiniz ama benim için daha iyi oldu, bu tapınağa gitmem için bir bahanem oldu :D
    Yemekleri yemeden önce koklaman dikkatimi çekti, ben de aynısını yapıyorum xD Annemden alıştığım bir özellik. İşe yarıyor ama. İlk defa yiyeceğin bir şey için koklayarak fikir sahibi oluyorsun dimi :))

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül