14 Kasım 2014 Cuma

Dango: Japon Tatlısı







Japonya görsellerinde en sık karşınıza çıkan tatlıdır. Hatta manga ve animelerde bolca kullanılır. Bunca yıl (7) hiçbir zaman canım çekmedi. Aman şunun da tadına bir bakayım hissi bende hiç olmadı.

Ta ki dün gittiğimiz gezide dangoları görene kadar. Hamilelikten mi, bunca yılın sonunda yeni lezzetlere daha açık olmamdan mı bilmiyorum ama dün acayip canım istedi.

Ve tabii ki hemen satın aldık. Kendisi mochi kome yani bir çeşit pirinçten yapılan bir tatlı. Sossuz hiçbir tadı yok. Pirinç unundan yapılan bebek maması gibi dersem abartı olmaz. Bütün marifet üzerindeki sosta.
Tabii tatlı deyince böyle şekerli bir sos bekliyorsunuz ama Japonya'da pastalar bile 'o kadar' tatlı değil. Japonların tatlı eşiği çok düşük. Mesela Yoshi'ye yarım kestane şekeri, yarım diş baklava yetiyor. Bu yüzden bu tatlı da hafif tatlı. Zaten bizim yediğimiz soya soslu olduğu için hafif tuzluydu da. Birazcık da yanık tadı vardı. Oldu işte size dango.

Videoya da çektik. İyi seyirler :)



16 yorum:

  1. animelerde hep görürdüm çok merak ederdim :) teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Tatlı sevmiyor oluşlarına çok özendim.İncecik olmalarını bu duruma borçlular sanırım.Ne güzel!

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatli seviyorlar da tatlilarin orani bizim kadar tatli degil. Baymiyor insani yani

      Sil
  3. Videoyu izleyip tadını hayalimde canlandıramamak tuhaf oldu. Japonya'ya gelip yiyeceğim sanırım :)

    YanıtlaSil
  4. keşke bizim de tatlılarımızın şeker oranı düşük olsa. o kadar tatlı ki insanın içinin bayıyor ve tatlı eşiğimizi yükseltip bizi zehirliyorlar.şeker en büyük zehirdir. sana da afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  5. Çok tatlı bir video olmuş :)) gerçekten animelerde hep var tadı nasıl diye merak ederdim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkurler ;) azicik da olsa ise yaramistir umarim

      Sil
  6. aah dango~~ Dediğin gibi bebek maması gibi bir şey aslında. Ben çikolatalısını yemiştim, işin içine çikolata girince her şey bir başka güzel :D

    Bu arada Hana Yori Dango'daki dango aslında burdan geliyor. Kanjisinde erkek manasındaki kanji kullanılmış ama dizinin içinde "dango'yu tatlıyı filan çiçeğe tercih eder" tarzı bir konuşmada geçiyor "hana yori dango" kalıbı. Kelime oyunu yapılmış yani. Bu ekstra gereksiz bilgiyi de kimin işine yarayacaksa :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heheh anime manga severlerin yarayabilir :D

      Sil
  7. Aynen Japon animeler inde çok sık görüyorum şerbetli tatlılar kadar güzel bir şey var mı ya şahsen bu tatlı beni kesmez Sergül abla :D

    YanıtlaSil
  8. Bir animede çok güzel şarkısını dinelmiştim, sevilen Japon karakterleriymiş sanırım "dango dango dango dango daikazoku", o kadar güzel ki şarkısı bebeğime ninni oldu çok seviyor:)))

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül