5 Şubat 2014 Çarşamba

Fuji Film İnstax Mini 7S


2011 yılından beri sahibim bu güzele ama hakkını vererek kullanmadım ne yazık ki.

Öncelikle evet polaroid fotoğrafın yeri başka ve zevki de :)

Bir kere birkaç dakika içerisinde  fotoğrafınızı görebiliyorsunuz.

Sonra çok ama çok tatlı bir görünümü var. Benimki 'choco' rengi. Tabii benden sonra çıkan sarılarda, mavilerde, pembelerde gözüm kalmadı değil.

Tabii buraya kadar güzel yanları benim için tek olumsuz yani filmlerinin pahalı olması. 10'lu paketlerde satılıyor. Bu yüzden insanın eli çok fazla gitmiyor. Aman bitmesin diye düşünmekten böyle bir kameram olduğunu unutmuştum.

Nara gezimize giderken yanıma aldım kameramı. Ama gördüğünüz gibi 6 pozcuk çekilmişim. Aslında  daha da önemli bir şey fark ettim. 3 kişiyken bu kamera ideal ama 2 kişiyken olmuyor. Ya Yoshi beni çekecek ya da ben Yoshi'yi . Birlikte çekilmedikten sonra bence boşa harcamış oluruz pozları.
Filmin pahalılığından çok bu sebeple kaldı sanırım kamera evde.


Siz ne düşünüyorsunuz bu kameralar hakkında?

Bir de bu kameramı gördüğünde hep ananem geliyor aklıma. Neden mi? buraya tık tık 

Kameralarım yazısı için buraya tık tık



18 yorum:

  1. Ben küçükken dedemin bir polaroid fotoğraf makinesi vardı onu hatırladım şimdi..

    YanıtlaSil
  2. Kullanımını bilemem ama çok sevimli göründüğü kesin :)

    YanıtlaSil
  3. ayni pahaliliktan ayni sekilde ben de 2 yildir ancak 3 defa kullandim. film bayatlayacak sonunda :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Serrose yazılarını zevkle okuyorum çok akıcı ve tatlı yazıyorsun. Bende çok özenerek ve Turkiyede bulmak zor olduğundan Fujinin bayisini arayak instax mini 8 edindim önce fazla kullanmıyo olmamı kabı bulunmamasına bağladım ve hemen aliexpressden deri güzel bi de çekmeyide kolaylaştıran bi kap aldım fotografları süslemek için stickerlar falan da cabası ama neyazık ki sorun oda değilmiş :) hevesim mi kaçmış nedir elime aldığım yok gözüm şimdi profesyonel foto mak. takılıyor hayırlısı bakalım

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Serrose yazılarını zevkle okuyorum. Çok akıcı ve tatlı yazıyorsun. Bende çok özenerek ve Turkiyede bulmak zor olduğundan Fujinin bayisini arayak instax mini 8 edindim önce fazla kullanmıyo olmamı kabı bulunmamasına bağladım ve hemen aliexpressden deri güzel bi de çekmeyide kolaylaştıran bi kap aldım fotografları süslemek için stickerlar falan da cabası ama neyazık ki sorun oda değilmiş :) alışmışız dijitel foto mak.çok çok çekmeye minilerin çok çabuk pozunun bitmesi ve seninde belirttiğin gibi filmlerin pahalı üstelik Türkiyede zor bulunması can sıkıcı oluyor hevesim mi kaçmış nedir elime aldığım yok gözüm şimdi profesyonel foto mak. takılıyor hayırlısı bakalım :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Çok güzelmiş ya. Japonlar bence fotoğraf makineleri konusunda inanılmaz başarılı.
    Nedense polaraid fotoğraf makineleri diğer makinelerden daha samimi geliyor bana.
    Onunla çekilen fotoğraflar daha güzel çıkıyor sanki :)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba sergulcum :)
    Oncelikle bayildim buna!
    Sonra soylemem gerekirse ben youtube uzerinden her videonu izlemisimdir uzun suredir takip ediyorum ama blog takip etme huylarim yoktu ki bu bloguda yeni kesfettim sayilir ama merak etme her yaziyi okudum bitirdim bile bunu yaziyorum cunku gercekten seni cok severek takip ediyorum :)) Hersey gonlunce olsun !

    YanıtlaSil
  8. Bu kameralara bayılıyorum gerçekten ve sende bu kameradan olduğu için çok imreniyorum Sergül abla T_T çalıstıgım parayla anca bi xperia z alabildim onun da daha taksitleri bitmedi T_T ama insallah bnde sahip olacagım bu guzellige yani umarım ╯﹏╰

    YanıtlaSil
  9. Rengi tipi çok tatlıııı gerçekteeeen :)))

    YanıtlaSil
  10. benim de neredeyse 2 yildir wishlistimde bulunuyordu. öyle ki ben bu 7s modelinin bu rengini almak isterken 8 cikti. ben de gecen ay sonunda pembe bir tane aldim yaninda 20 filmle beraber. fakat dedigin gibi filmler pahali oldugu icin daha deneme cekimi bile yapamadim. aman degecek bir sey cekeyim, ziyan olmasin diye.

    YanıtlaSil
  11. Ne kadar güzel bir makine.Tam da hayalimdeki gibi :) Japonları teknolojisine hayran kalmak mümkün değil.Böyle bir süper makine malesef burda yok.En büyük hayalim Uzak Doğu fotoğrafçısı olmak.Fotoğrafçılığa ilgim çok fazla.Çok gıpta ettim sizi doğrusu.

    YanıtlaSil
  12. bende bu makinelerde almak istiyorum, ama sizce gereksiz ve süs amaçlı bir makine mi?

    YanıtlaSil
  13. bende bu makinelerden almak istiyorum, ama sizce gereksiz ve süs amaçlı bir makine mi?

    YanıtlaSil
  14. merhaba, eski bir yazınız ama google'da fuji film ararken buldum sizi. filme kıtlık gelmiş sanki bir tane bile bulamadım. bir ay sonra filan gelecekmiş türkiye'ye. eğer sizde mevcut film varsa ücretiyle almak isterim. 2-3 tane bile olsa yeter, çok acil gerekli çünkü bana. mail adresim: modamlaa@gmail.com umarım geri dönüş yaparsınız :

    YanıtlaSil
  15. bende 8 ini aldim ama pozlarin 10 tanesi 40 lira olunca poz almadim elimde kaldi almak isten olursa kayseriotuzsekiz@yahoo.com dan bana ulasabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba epey zaman geçmiş ama makinenizi sattınız mı acaba?

      Sil
  16. Size bir soru sorabilir miyim ? O fotoğraf makinesinde almak istiyorum. Ama tek sorun istediğimiz zaman basiyor mu :)

    YanıtlaSil
  17. Bugün ben de baktım D&R'da alsam mı karar veremedim 🤔 Filmleri çok pahalı yaa

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül