22 Mayıs 2015 Cuma

Yeniden Ermiş



Hayatımın kitabı dediğim kitaplardan biridir Ermiş. Çok severim ama takıntılı olduğum bir çevirisi var.
Tabii ki çeviri konusunda bir uzman değilim. Hatta orjinal metini bile bilmiyorum. Ama bugüne kadar birçok Ermiş kitabı aldım, farklı yayınevlerinden. Ve bana en dokunan Alkım Yayınevinden çıkan baskısı olmuştu.

Betül ile Ermiş üzerine konuşurken, tabii ki Alkım'ı önerdim ve satışta olmadığını da ekledim. Derken ikimiz de aynı anda fark ettik ki İş Bankası Kültür Yayınları'ndan çıkan Ermiş'i de Ayşe Berktay çevirmiş.

Ben de satın almış ve anneme Japonya'ya yollatmıştım. Ama henüz okumaya hazır değildim. Korkuyordum çeviriden ama aynı çevirmen çıkınca hemen başladım okumaya. Elimde Alkım baskısı yok ama altını çizdiğim satırların dosyası mevcut.

Onunla karşılaştırınca ne yazık ki yer yer değiştirildiğini görebiliyorum. Ama tabii ki diğer baskıdan çok uzak bir metin değil. Daha önce yazdığım baskılarda başka kitap okuyor gibi olmuştum.

Bütün videolarımda ve yazılarımda Ermiş ama Alkım baskısı diye sayıkladığım için aranızdan arayanlar olduğunu biliyorum. Aynı çevirmeni bulunca size haber vermek istedim. Umarım bu kitap size de iyi gelir :)

İyi okumalar

Halil Cibran Ermiş yazısı için buraya tık tık 


3 yorum:

  1. Merhaba,
    Açıkçası ben Ermiş kitabını hiç bilmiyordum sizden öğrendim, merak edip bende tavsiye ettiğiniz için alkım baskısını aradım ama bulamayınca iş bankası yayınlarını okumuştum. Şimdi tabi mukayese yapamıyorum ama iş bankası yayınlarını beğenmiştim ama hala alkım arayışındayım. Bu arada kitap okumayı çokta severim kitap videolarınızı ve okuduğunuz kitapları zevkle takip ediyorum. Neticede farkedemediğim yazarları ve kitapları sizinle keşfettim bunun içinde ayrıca teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Ben sizin alkım yerine kaknus dediginizi sanmıştım. O yuzden onu aldim ve okudum. Şiirsel anlatim korunmus ve cevirmeni de kitabin basinda halil cibrana ihanet etmek istemedigini o yuzden siirsel anlatimi korumaya calistigindan bahsetmis. Ben begendim güzeldi: ))

    YanıtlaSil
  3. Sizin kitap tavsiyelerinizi bilhassa takip ediyorum.Coğu zaman kitap zevkinizle uyustugum icin gittim ve aldim bir cirpida okudum.cok teşekkür ederim yeni bir yazar yeni bir bakis için

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül