27 Kasım 2008 Perşembe

Japonya'da Düğün

Sonunda o gün geldi çattı.Bir sürü kural ,içimde binbir telaş ,heyecan,endişe derken düğün sabahı saat 09:00'da düğün salonundaydık.
Japon balığım kapıda misafirleri ağırlarken ben kuaför randevuma gittim.
6 katlı bir bina idi ve kuaför 6. kattaydı.Genelde herkesin saçını birbirine yakın modellerde yapan kuaför teyze (50 'nin üzeriydi) benim saçımı farklı yapmak istedi.Ben de sorun olmaz dedim.Demeseydim ben beğenmedim ama herkes çok beğendi.Fotoğraflarda ise birtek Sermoondan onay aldı.
Burası giriş katı bekleme salonu balık burada karşıladı gelenleri.
Düğünde 2 'şer kıyafet giyildi.Geleneksel kimono ve bilinen takım elbise ve gelinlik.Gelin ve damadın giriş kapısı ve alanı farklıydı.O bölgede en az 5 dakika durup poz verdiler.


Gelin-damat masası burda da poz vermeye devam.

Geleneksel adet olarak gelin ve damat sake (japon içkisi) tahtadan yapılmış fıçının içinde onun kapağını kırdılar ve tüm masalara dağıtıldı bizde içtik.

Bir masanın üzerinde davetli sayısı kadar kalpli mum vardı.Ve en üstte de kocaman kalpli mum vardı.Gelinle damat üzerini değiştirmeye gittiğinde bütün davetliler sıra ile birer mum yaktılar tüm mumlar yandığında gelinle damat geldi.Ve damadın elinde ki çakmak ile önce bütün masalardaki mumları (9 masa) sonra kalpli mumların olduğu bölümdeki en büyük mumu yaktılar.
Sonra gelin annesine mektup okudu.Gelinin annesi ise kızına geleneksel bir şarkı söyledi gelin ağladı ben gelinden çok ağladım.Böylece ilk kez bir düğünde ağlamış oldum.Damadın annesi ve teyzesi de şarkı söyleyip dans ettiler.
Düğünün sonuna doğru kocaman 2 buket çiçek geldi gelinin mektubu içine konuldu ve annelere teşekkür edildi.Sonra gelen tüm konuklara teşekkür edildi düğün bitti.
Benden notlar:
*Sabah 10:00'dan gece 12:00'ye alkol alındı fena sarhoş oldum (alışkın olmadığımdan)
* kılık kıyafeti en kurallı bendim desenli çorap kürk parlak renkler açık ayakkabı ile gelenler vardı.
* çok ağladım sanırım çok özledim
* tek yabancı bendim misafir olarak
* damadın annesi bana kimono hediye edecek yuppii
* Japonya'daki ilk düğünümdü
*Gelin 8 aylık hamile idi :) japonyada hamilelik takvimi neden bilmiyorum 10 ay hesaplanıyor 2 ay sonra bebek geliyor :)
*Günlerdir içimden hiç yazı yazmak gelmedi içimde bir durgunluk hala çakırkeyifim galiba :)

21 yorum:

  1. sevindim
    uyumadin mi kiz??? :)

    YanıtlaSil
  2. uyumam ben:D
    bütün gece.. ki burda baya bi gece oluyor. ayaktayım :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzelmiş;ne ilginç bir düğün :))) şu hediye kimonoyu da görmek isteriz:))

    YanıtlaSil
  4. hadi bakalim gecmis olsun dugunu atlattin..Aglama annen gelecek yakin da nasilsa :)

    YanıtlaSil
  5. Pammukcum alir almaz kimonomu koyarim buraya resimlerini

    Haydinscim

    oyle de duygulandim gelin annesine mektup okuyunca :(

    YanıtlaSil
  6. valla çok güzeldi...ne güzel anlatmışsın :))
    hamilelik takvimi konusuna gelince hani bizde derler yaaa 9 ay 10 gün diye yok öyle bişi..gerçektende bebeğin normal gelişimi 36 haftada tamamlanıyor ama 40 veya 41 haftalık doğan bebeklerde var mesela ben 39.haftadayken sezaryan oldum...42 haftada bile alınan bebek olabiliyormuş nadirende olsa..gerçi ona doktor karar veriyor..buna göre hesaplayabilirsin...aslında ay hesabı değil hafta hesabı yapılıyor anlayacağın..bana da garip gelmişti..

    YanıtlaSil
  7. Cok güzel anlattın..gitmiş kadar oldum..ve okurken acaba ne kadar sürdü dedim..tüm gün yahu...sağlam içilmiştir..iki kıyafete de bayıldım...sana gelecek kimonoya da...

    YanıtlaSil
  8. ne güzel ya böle tadını çıkara çıkara düğün yapıyorlar. Ne ilginç hamileliğin 10 ay hesaplanması. Acaba aylarımı gün olarak az hesaplıyorlar, ay anlamadım bu işi. Sevgiler sana

    YanıtlaSil
  9. ilk resimleri görünce hala böle geleneksel yapıyorlar düğünleri diye düşündüm, çok egzotik gelmişti. ama galiba bir formalite olarak devam ediyor bu da.

    ama çok hoş bir düğünmüş, arkadaşları ne kadar tanımasakta mutluluklar..

    normal hamilelikler ki içimden geldiği gibi anlatmış, 42 hafta üzerinden değerlendirilir.
    pek 42 yi bulmasa da bulanınki de anormal değildir.

    çok detaylı olmasına rağmen konu, hamilelik süresi yumurtanın döllenip rahme inme süresine göre yani kişiden kişiye değişir.

    oyy..çok uzadı, yorumu geçti, sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. tık tık ben gene geldim..yorum penceresindeki söz çok hoşuma gitti..diğer bloğumda yayınlasam olurmu? genelde çocuklarla ilgili sözler yazıyorumda ona..sevgiler..
    http://annecikk.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. bilmiyorum yani şööle iki göbek atmadan votka limonata yapmadan kasap havası oynamadan :) neyse hoş olmuş allah mesut etsin

    YanıtlaSil
  12. Icimden geldigi gibi
    sevindim begenmene :)
    valla kafam karisti bu takvim isine :)

    Tanyacim
    valla dugun salonunda 4 saat kadar surdu ordan sonra restoran +bar derken gece 12 yi bulduk onlar daha da sushi restoranina gideceklerdi ben pes ettim.Alkole yenildim :)

    YanıtlaSil
  13. Lale ablacim
    valla tadini cikarttim bende.en kisa zamanda arastirim ben bu isi :)

    Jade
    aslinda tercih meselesi bastan sona geleneksel,sadece gelinlikli,kilisede,tapinakta yani genel bir tarz yok nasil isterlerse :)hamilelik isini arastirayim ben :)

    YanıtlaSil
  14. icimden geldigi gibi

    hosgeldin :) tabii ki yayinlayabilirsin okudugum bir kitaptan alinti yapmistim bende begenmene sevindim :)


    Anne kaz
    yanii ahh icim gitti icim gobek atamadim diye :)Amin

    YanıtlaSil
  15. Kız çok şirin bunlar len!
    Sanki tiyatral evlilik yapıyor gibiler..Kaldimi böyle düğünler japonya da??

    Giysiler bombastik bu arada!! =D

    YanıtlaSil
  16. 8 aylık hamile gelin, bu da güzelmiş :D düğün de amma prosedür var ha, tüm gün sürmesi güzel ama. tadını çıkara çıkara :) Güzel geçtiğine sevindim canım, darısı başına :)

    YanıtlaSil
  17. 8 aylık hamile mi? Fotoğraflardan hiç belli olmuyor, ne kadar ince oluyor bu Japonlar :)

    YanıtlaSil
  18. Güzel törenmiş. sabahtan akşama kadar olunca hafta sonuna mı geliyor tüm düğünler. hiç hamileye benzemiyor gelin hn.

    YanıtlaSil
  19. Merhaba Serrose,

    14 Nisan'da Japon eşimle evleniyorum.Bu hasretli kavuşmadan sonra 16 Nisan'da da Istanbul'dan Osaka'ya temelli olarak gidiyorum.Bu oldukça acı verici ve bir o kadar da garip bir his.Eminim bu hislerimi anlayabiliyorsun.Bugünkü yazında yine çok önemli bir noktaya parmak bastın :) Bizde 4ay sonra Japonya'da düğün yapacağız.Ama büyük olasılıkla tapınakta olacak.Daha henüz organizasyonu yapmadık ama anladığım kadarıyla herşey oldukça pratik ve hızlı düzenleniyor :D

    YanıtlaSil
  20. İlginçmiş. Ben daha bu asya olayıyla 2 gün oldu tanışalı.Çünkü çok garip bir olay yaşadım.Blogunuzdaki birçok yazıyı okudum. Oldukça değişik ve güzel kültürleri varmış asyalıların.Bu şekilde anlatmanızda önyargıları gideriyor. Size orada mutluluklar dilerim sayın serrose.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül