22 Ekim 2010 Cuma

Tsukiji Fish Market

 3 senenin sonunda bu bloga Tokyo yazıları yazabilmenin sevinci içerisindeyim.Evet yuuuh bana gitmedim bunca sene ama olmayınca olmuyor işte.Kaldı ki pek bir şey kaçırmış hissetmedim kendimi.Planladığımız kadar fotoğraf çekemedik /çekmedik.Sebepleri diğer yazılarda olabilir de olmayabilirde söz vermiyorum :) Toplamda 3 gün geçirdik.Bıkana kadar Tokyo demek isterdim ama öyle olmaz umarım.Efendim biz cuma gecesi 24:00 otobüsü ile Tokyo'ya doğru yola çıktık sabahın 05:30 unda Tokyo'yo vardık.Otobüsten Tokyo istasyonu önünde indik.Elde bavullar istasyona gittik.İşte size korkutucu Tokyo tren haritası ve Balık :) İlk olarak otele gidip eşyalarımızı bıraktık.
 Sonra neredeyse koşa koşa Tsukiji balık pazarına gittik.Burası Japonya'nın en büyük balık pazarı her gün tonlarca balık buraya gelip dağıtılıyor.Tokyo'nun tüm restoranlarına buradan dağıtım yapılıyor ve sabaha karşı 4 te açık arttırmalar başlıyor.Ben aöık arttırma izlemek istiyordum amamalesef yetişemedik.
 Pazarda 3 çeşit insan tipi vardı. 1. turistler 2. sepetlerini kollarına takmış müşteriler 3. tabii ki çalışanlar !BU sepetin sırrını çözemedim ama herkeste aynı sepetten vardı ve balıkları doldurup gidiyorlardı.
 otobüs yolculuğunda hafiften grip oldum (Alllah'tan ) burnum tıkalıydı bu pazara burnum koku alabiliyorken dayanabileceğimi sanmıyorum.Tıkalı olduğundan mutlu mesut şaşkın gezdim kocaaa pazarı :)
 Yukarıdaki ton balığı ! Bir anda görünce korktum bana güldüler  :(  25 yıllık hayatımda gördüğüm balıkların toplamından fazlasını bu pazarda gördüm sanırım.
 Ne olduğunu bilmediğim şeyler çoğunluktaydı tabii...Ki ben zaten balık ayırt edemem :( ve bir Japonla evliyim bu ne yaman çelişki yahu !
 Biz geç kaldığımız için (saat 8 di )pek fazla karmaşa yoktu sakindi ortalık.
 Olmazsa olmaz ahtapotlar her yerdeydi.3 yıllık Japonya hayatımda hiç ahtapot,yengeç,sushi vs tarzı şeyler yemediğimi söylemişmiydim ?



 Veeee bu balık kokan yazıma dojou balığı ile son veriyorum.Bu bir tatlı su balığı imiş.nehir ve pirinç tarlalarında oluyormuş.Vee süper itici bir görüntüsü var.

Hadi gittim ben :)

13 yorum:

  1. su ürünlerinden hiç hazetmiyorum çoook nadir yerim ama sen yazınca okumak istedim çok gitmek istediğim uzakdoğuyu sayend geziyorum çok yaşa serrose :)

    YanıtlaSil
  2. O nasıl bir metrodur öyle!!! Balık tutmaya çıldıran ve haftalarca herrr gün balık yese de bıkmayan(denedim gördüm) biri olarak atın beni Tokyo'ya demek istiyorum!!!

    YanıtlaSil
  3. Ee daha daha neler yaptınız, ne güzel olmuş gitmişsiniz..

    YanıtlaSil
  4. Sushi ve yengeç yemedin mi? Yapma serrose, oradaki kocaman hatta devasa yengeçler gerçekten de çok lezzetli, mutlaka denemelisin.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba
    Nasil hic sushi yememis olursun ya? Biraz burada olup bitiyoruz sushi yiyelim, aman en iyisi olsun, guzeli olsun diye :) Bu acaba bizim her gun kebap yemememiz gibi bir sey mi? :))
    Daha cok Tokyo yaz nuutffeeennn :))
    Dudu

    YanıtlaSil
  6. hani denizden babam ciksa yerim derler ya, iste oyle diyebilen bir insan olarak bu fotolari gordukten sonra tokyoya ve japon mutfagina olan askim kabardi. sanirim yakin bir zamanda ruzgar beni oraya savuracak. "yolun neresindeyim" ise en buyuk rehberim olacak :D sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. aboowww o son fotograftakilerin balik olduguna emin misin dermisim:) resmen yilana benziyor onlar. yiyebilene ask olsun:)

    YanıtlaSil
  8. ne çok balık:O
    bi de ne çok çeşit:O:O
    şok oldumm:)

    YanıtlaSil
  9. Selcen-lasoledad
    Yani ben de hazzetmiyor olabilirim bilmeden :) sen cok yasa ;) daha cok gezebilirim insallaaah :)

    Asli
    vallahi cilgin bir metro :) oooyyyh Tokyo ya da Japonya tam senlik gelmelisiniz !!!

    Haydins
    geliyor geliyor :)

    ferulago
    yemedim (ayipp cook ayip ) bir cesaret edebilsem arkasi gelir ;) hala kendimi gaza getirmeye calisiyorum

    Dudu
    Merhaba
    haha bu yorumunu herkese anlattim ve sana hak verdiler ve benimle dalga gectiler :) senin bu gazinla kendime gaz vermeye basliyorum :) hadi ise yarar insallah :)
    Tokyo devam edecek ;)

    Kiz kiza toplandik
    vay yaa ne guzel ben haric herkes balik sevio :p savurursa ruzgar haber et ! ;)
    Oo cok tesekkur ederim
    sevgiler

    Zeynep A.
    valla ben degilim onlar emin :) tiksinc biseydi videosu var eklerim belki ilerleyen zamanalrda :)

    Sed
    ben de ben de sen de corap bunlarda balik bitmeeezz :)

    YanıtlaSil
  10. Ben de kaptan karısı olduktan sonra tadını aldım deniz mahsüllerinin :)
    Şimdi haftada en az 2-3 gün var birşeyler evde- özellikle çocuklar için. Ahtapot ve kalamar favorim ama son foto içimi kaldırdı benim de.

    YanıtlaSil
  11. yaşasın tokyoooooo :D bu yaz tokyo üniversitesi deprem enstitüsünde staj yapma olasılığım var biliyor musu serro :D o kadar mutluyum ki :d bu olasılık bile yetiyo bana:D şimdi hemen japonca öğrenmeye başlayacağım :D türkiye-istanbulda önerebileceğin bi kurs var mı ?? iyi olduğunu bildiğin... japon hocaları olan :)

    YanıtlaSil
  12. Yaa gerçekten son fotoğraftaki çok itici gözüküyor...
    Ne çok balık çeşidi varmış şaşırdım ben. Bi lüferin, hamsinin, barbunun yerini tutar mı bilmem:)))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Elfeyp
    Ahh ahh darisi basima diyorum :)ben de yerim insallah haftada 2-3 gun :)
    Son foto aman aman

    zivizivi
    OO hayirlisi olsun.gelismelerden haberdar et.
    Inan bilmiyorum :(

    Red Purple
    Ben o dediklerini de ayirt edemiyorum :)
    Hamsiyi tek gecerim ama
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül