7 Mayıs 2013 Salı

Mutfakta Neler Var? #13


Mutfakta yine içecek var.Sürekli Kore turşusu alışverişi yaptığımız dükkan bir alışverişimizde bize bunu hediye etmişti.Uzun süredir (1 ay falan oldu sanırım) dolapta duruyor öyle.Geçenlerde denedim.
Kendisi kirazlı içilebilir sirke içeceği.Üzerinde Koreli grup Kara var.Yani içelim güzelleşelim mesajı var.Sanki haftanın 5 günü estetikçilerde değillermiş gibi :)
İçilebilir sirke beni biraz korkuttuğu için elimi sürmedim bir süre.Sonra yukarıdaki fotoğrafı çektikten sonra etikette yazdığı oranda kendime hazırladım.Çeşitli yoğunlukta hazırlayabiliyorsunuz.Ben ilk olarak orta yoğunluğu seçtim ve tabii ki sevmedim.Bir miktar yukarıdaki karışımdan ve üzerine su ekliyorsunuz.
Kirazlı da olsa(dün instagramda vişneli su diye paylaşmıştım yanlış kalmış aklımda) sirke sirkedir ve kolay içilmiyor.
3 gündür farklı bir yöntem uyguluyorum.Bunu zayıflamak için değil de evde soğuk içecek kalmadığı için uygulamaya başladım.Ama azıcık bile olsa eritirse beni ne mutlu bana :)
Evdeki en büyük su bardağına buzlu su ekliyorum (tamamına yakın) en son biraz bu karışımdan ekliyorum.Ve işte o zaman idare eder bir lezzet oluyor benim için.
Tabii en son sirke tadı kalıyor yine de.Ona çare yok.Sirkeli su seviyorsanız ya da sağlıklı içecekler denemek istiyorsanız bu ürüne şans verebilirsiniz.
Koreli bayanların sırrı bu içecekmiş :) benden söylemesi.
Farklı tatları da var markette gördüm.Biterse belki satın alabilirim.682 yen  diyor etiket.(12,41 civarı)

Bu bağlantıya tıklayarak diğer Mutfakta Neler Var yazılarıma gidebilirsiniz.

3 yorum:

  1. İçme sergülüm bunu midene zarar verir, çoban salataya dök sen türk işi :)

    YanıtlaSil
  2. Çok ilginç ilk defa duydum. Sirkeyi severim ama salatada :) İçilebilir sirkeyi bizimkilerde üretir mi acaba? Sabahları elma sirkesi, bal su karışımı çok faydalı diyorlar ama!...

    YanıtlaSil
  3. Sirke mikrop kırıcı özelliği ve anti oksidan olmasının haricinde zannedildiği gibi faydalı bir içecek değil... Sirkeyi doğrudan (ısıya maruz kalmadan) tüketmek son araştırmalara göre mide kanserine sebep olabiliyormuş...O nedenle bence tüktemeyin.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül