27 Aralık 2014 Cumartesi

Ölmeden Önce Keşfetmeniz Gereken 5 Sır


Yıllardır kitaplığımda duran bir kitabı daha bitimenin haklı gururu var içimde. En sevdiğim şeylerden biri içim sıkıldığında kitaplığımın önüne geçip, kitaplara bakıp birinin beni çağırmasını beklemek.
Olmuyor her kitap, her zaman, her psikolojide okunmuyor. En azından bende böyle oluyor. Bu yüzden kitabın bana göre olmasını değil de, benim psikolojimin kitaba göre olmasını bekliyorum.
Yine böyle bir gündü ve bu kitap beni çağırdı. Birkaç kere başlamış, devamını getirememiştim. Bu sefer su gibi aktı gitti sayfalar.
Kişisel gelişim kitaplarına karşı olan bir kesim var. Ben karşı değilim. Ama bazıları gerçekten çok fena oluyor, bunu da eklemem gerekir.
Tabii bir de şöyle bir şey var. Acıdan öleceğim sanırken roman havası dinlemezsiniz ya da aşktan gözünüz kör olmuşken ayrılık şarkıları. Bu yüzden bu kitapların da dönemi var. Sizin ihtiyacınızı karşılayan birine denk gelmişseniz daha ne olsun.
Bu yüzden asla onu okumam, bunu okumam diyen insanları anlamıyorum. Tabii bazı insanlar da benim her türü okumamı anlamıyor :)


Benden kitabın özetini isteyenler oldu. 5 sırı yazar mısın bana diyenler. Şaşkın bir halde bakakaldım yorumlarına. Benim kitap yazılarımın (videolarımın) amacı size özet geçmek değil. Zaten ben karakter ismi, olay örgüsü falan da anlatmam. Birkaç blog yazısı görmüştüm kitabın sonunu bile yazmıştı. (Oha çok afedersiniz :o)  Ben bende bıraktığı etkiyi açıklamayı seviyor ve tercih ediyorum.

Kitaptaki 5 sır, sır falan değil. Bildiğimiz ve uygulayamadığımız şeyler. Belirli bir yaş üzerindeki kişilerle yapılmış röportajların sonunda ortaya çıkmış maddeler. Maddeler röportaja katılanların hayat hikayeleri ve alıntı öykülerle pekiştirilmiş.
Her bölümün sonunda o maddeye dair sorular var. Bugünlerde hayatınızla, kendinizle ilgili bir sorgulama dönemi yaşıyorsanız eğer, alın okuyun derim ben.

2014'ün severek okunan kitaplarından oldu benim için.

Siz okudunuz mu bu kitabı?

Okuduğum Kitaplar yazılarım için buraya tık tık


Serrose ve kitap bloğumdaki alıntı için buraya tık tık 

8 yorum:

  1. Psikolojiye göre kitap. Hic böyle düşünmemiştim

    YanıtlaSil
  2. Kişisel gelişim kitapları gün geçtikçe artıyor evet , ama aralarından okumaya değer olanları seçmek çok çok önemli ...
    Alınacalar listeme ekledim bu kitabıda . Sevgilerimle ..
    GRİ LADY

    YanıtlaSil
  3. Not alındı. Umarım okuyabilirim . Bu ara kitap okuyamıyorum

    YanıtlaSil
  4. çook güzel anlatmışsın durumu, defterine aktardığın söze ise bayıldım, ne kadear doğru:)

    YanıtlaSil
  5. Sergül abla ben okul açıldığından beri 23 kitap okudum iyim sence ama senin gibi çok sayfalı kitaplar değil 385 sayfaalık felan okuyorum...

    YanıtlaSil
  6. merhaba sergul cın de yenı hayatıma başlamadan once senden yararlı bılgıler edinmek cok güzel ıyıkı sana rastlamışım ıyıykı varsın .takıpteyımmm.

    YanıtlaSil
  7. Kişisel gelişim değil kitlesel değişim diyorum ve Erdal Demirkıran tavsiye ediyorum Size. Mutlaka bir defa okumalisiniz ki diğer kitaplarını kendiniz okumak isteyeceksiniz. iyi günler

    YanıtlaSil
  8. Kitabın 27. sayfasında olmama rağmen şimdiden susuzluğumu gidermeye başlamış gibi hissediyorum. Gerçektwn her kitap her zaman okunmaz, ve bu benim tam istediğim şeydi bu aralar. Bir ara verip yazarın fotoğraflarına bakayım demişken, görsellerde yolunneresindeyim'i görünce gülümsemeden edemedim :)
    Yosho abi ve sizin videolarınızı da bir süredir büyük bir ilgiyle takip ediyorum, video gelmeyince acaba ne yapıyorsunuz diye merak ediyorum :) iki sevdiğim şey birleşinde sevindim birden :) japon kültürüne olan ilgim sizin kanalınızla japonyanın modern kültürüne doğru kaydı ve sevgimi de çok artırdı. Kısacası, blog yorumları ve videolar için çok teşekkürler, hayatımdaki boşlukları dolduruyorsunuz :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül