9 Aralık 2014 Salı

Obaracho Fureai Koen - Japonya


Yine televizyon izliyorduk ve bu park tanıtılıyordu. Japon televizyonunda ya yemek ya da gezmek olur zaten :)
Bu parkın özelliği kırmızı yapraklarla, kiraz çiçeklerinin aynı anda açmış olmasıydı. Bu doğa olayını görmek için tabii ki gittik oraya.


Nagoyalı bir doktor icat etmiş bu sakura (kiraz ağacı) ağacını. Sanırım bir aşılama yöntemi ile yılda 2 kere açıyor bu ağaçlar.

Baharda tabii ki normal olarak :) Bir de Ekim ile Aralık ayları arasında yavaş yavaş açıyormuş. Böylece sonbaharda ilkbahar havasına bürünüveriyorsunuz.

Japonya'da doğa olayları güzel pazarlanıyor. Aslında hiçbir şey olmayan bu kasaba bu ağaçlar sayesinde insan akınına uğruyor. Ve çok güzel bir gelir oluyor kasaba için.


Biz otoparka girerken epey bekledik mesela. Japonlar için doğayı izlemek, buna şahit olmak büyük bir olay ve büyük bir pazar.


Sonbaharda ve ilkbaharda sırf kırmızı yapraklar ve sakuralar için dergiler, yürüyüş kitapları, internet siteleri gibi bir sürü kaynak bulabilirsiniz.
Mesela bu parkın internet sayfasında gün gün kırmızı yapraklar % kaç açtı, % kaç döküldü gibi bilgileri bulabilirsiniz.
Bu açıdan çok imreniyorum. Japonya'da bilgiye ulaşmak bize göre daha kolay sanki.


Parkın ortasına bir de standlar açmışlardı. Neler mi vardı? Onları da video da görebilirsiniz. Hatta Türkiye'den gelmiş bir ürün de var. Ne olduğunu tahmin edemezsiniz :) Ben çok şaşırdım çünkü.

Aynı gün bir de Japon kağıdı yapımı kursuna katılmıştık. Onu okudunuz mu?
Okumak isteyenler buraya tık tık 

Parkı bizimle gezmek için de videoya bekleriz :)


8 yorum:

  1. Tam bir görsel şölen bayıldımmm

    YanıtlaSil
  2. O yüzden hep Japonya'yı örnek veriyorum her sunumumda. Çünkü adamlar sadece ağaçların yapraklarını bile pazarlayabiliyorlar. Bizde de var böyle renk renk yapraklar. Deniz, kum, güneş ve kültür turizminden sıkılanlar alternatif özel ilgi turizm çeşitlerine yönelmeye başladı neyse ki. Doğa turizmi de yükselmekte. Belki bir 50 yıl sonra biz de bu seviyede olabiliriz. Tabii devlet büyüklerimiz ağaçları kese kese bitirmezlerse.

    YanıtlaSil
  3. tek kelime ile bayıldım. ne kadar şanslısınız böyle bir güzelliğe şahit olmuşsunuz :) bizimle paylaştığınız için de teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  4. Gezi programlarını, Türkiyedeki sabah kadın programlarına tercih ederim. Bilmediği kişi ile telefondan evlenme programları, o onnu kandırmış, şu şunu yapmış tarzı programlar. Gezip etrafını görenmeye yönelik programlar bence daha iyi.

    Türkiye de sadece hava durumu üzerine bir tane kanal açılıyor. Orayada japonyadaki gibi yaprak oranlarını sunan bir program önerdim bakalım ne olacak. ^^

    Gezi için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Kırmızı yapraklar çooook güzel gerçekten Japonyalara o kadar çok imreniyorum ki keşke bizim insanımız da böyle olsaydı bırak böyle kırmızı yaprakları olan bir ağacı incelemeyi Ankara da ayağını basacağın adam akıllı çimen yok güler misin ağlar mısın?

    YanıtlaSil
  6. Tam bir cümbüş. Masaldan fırlamış gibi ağaçlar:)
    Güzel bir yazı, güzel bir video ve güzel bir gün:)
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Japon televizyonları tam benlikmiş yemek ve gezmek :)

    YanıtlaSil
  8. bu doğa olayını görmek için Japonya'ya gitmek! ne kadar güzel :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül