16 Ağustos 2014 Cumartesi

Mini Kitap Alışverişi



Dün ablamla Novada Outlet'e gittik. Yemek yiyecek, Kipa'dan alışveriş yapacak ve hemen dönecektik sözde ama öyle olmadı. Kipa'da lise arkadaşımla karşılaşınca oradaki cafede bir şeyler içmeye karar verdik.
Tam dönüyorduk ki ablamın aklında bir çanta kalmış ona bakmak için Boyner'e gittik. Tam kapısından girecektik ki çantayı orada görmediğini hatırladı ve beni Koton'a sürükledi :) Ben hiç alışveriş modunda olmadığımdan bana kızıp mağazadan çıktı.
Tam D&R'ın önünden geçiyorduk ki (vallahi benim girme niyetim yoktu) ablam hadi girelim, ben bir şey alacağım dedi.
O bana doğum günü kartı bakarken (30 Ağustos doğum günüm de  :p ) ben de kitap bölümüne daldım. (kimler şaşırdı? )

İlk olarak elim Sabahattin Ali'nin eşine ve kızına yazdığı mektuplardan oluşan Canım Aliye, Ruhum Filiz kitabına gitti elim. İlk defa görmüştüm, biraz içine bakınca almaya karar verdim. Tek kitapla çıkmayı canım istemeyince yanında durmakta olan Cemal Süreya'ya takıldı gözüm. Onüç Günün Mektupları kitabın adı. Şiirleri ile tanıdığım Cemal Süreya'nın düz yazılarını, mektuplarını merak ettiğim için onu da almaya karar verdim.
Tam kasaya yönelecektim ki Tezer Özlü'nün Kalanlar kitabına takıldı gözüm. Ben daha önce hiç Tezer Özlü okumadım, iyi bir başlangıç olabilir belki diye düşündüm. Böyle düşüne düşüne kasanın yolunu tuttum :)

İşte böyle bir psikolojide aldım kitapları.
Online alışveriş yapmak büyük kolaylık olsa da kitapçıya gidip kitap almanın hazzı bambaşka! Bilmediğin kitaplar seni çağırıyor, bu duyguya bayılıyorum!

Tezer Özlü'nün kitaplarını okuduysanız, şundan başla dediğiniz varsa yorum kısmına yazın lütfen.

Bu arada Canım Aliye, Ruhum Filiz bir gecede bitti bile :)


7 yorum:

  1. Ben "Çocukluğun Soğuk Geceleri" ile başladım Tezer Özlü okumaya. Tavsiye ederim kesinlikle :)

    YanıtlaSil
  2. Cocuklugun Soguk Geceleri ya da Eski Bahce/Eski Sevgi ile devam edebilirsin Sergul.

    YanıtlaSil
  3. Sergül Abla bu haberi daha önce gördün mü bilmiyorum ama bilmek istersin diye düşündüm http://sozcu.com.tr/egitim/turk-japon-dostluguna-genc-eli-degdi.html
    Ertuğrul Firkateyni film oluyormuş :)

    YanıtlaSil
  4. Yaşamın ucuna yolculuk kitabından başlayabilirrsin ;-)

    YanıtlaSil
  5. Dokunarak almak güzel şey :) İyi okumalar

    YanıtlaSil
  6. tezer özlü'den ilk önce çocukluğun soğuk geceleri'ni sonra da yaşamın ucuna yolculuk'u okumanızı öneririm. iyi okumalar :)

    YanıtlaSil
  7. Tezer Özlü'nün Kalanlar kitabı tam bir "kalanlar" niteliğinde.. Defter notlarında, kenara köşeye yazdıklarının derlenmiş hali.. Tam bir başlangıç kitabı sayılmaz. "Eski Bahçe, eski sevgili"yi önerebilirim. İkisini de blogumda yorumlamıştım detaylı olarak ordan da okuyabilirsiniz. Ben de şuan "Yaşamın Kıyısına Yolculuk"u okuyorum. Bu kitabında da dergiler de, gazetede yazdıkları yazıları derlemişler. Güzel bir kitap. Umarım sende Tezer Özlü'yü seversin.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül