23 Ağustos 2014 Cumartesi

Aynı Anda Kaç Kitap Okuyorsun?


Kitap okumayı sevdiğim kadar kitap fotoğrafı da paylaşmayı sevdiğim için çok soruluyor bu soru. Aynı anda kaç kitap okuyorsun.

Belirlediğim bir sayı yok. O an hangi kitapları okumak istiyorsam, onlar elimin altında oluyor. Yere, duruma ve psikolojime uygun seçimler yapmaya çalışıyorum.
Belirlediğim bir sayı yok ama genelde en azından 10 taneyi geçmesin diye de dikkat ediyorum. 4-5 ortalama sayı olabilir.
Aynı anda kitap okumaya sanırım lise yıllarında başladım. Planlı yaptığım ya da birinde gördüğüm bir şey değildi. İçimden öyle gelmişti.
Zorlanıyor muyum? Kitabına göre değişse de genel olarak hayır. Ama bazı kitaplar o kadar akıcı oluyor ki araya kitap almanıza müsade etmiyor zaten. Ya da çok fazla konsantre olmanızı istiyor o zaman da diğer kitaplara geçemiyorum.

Tür olarak farklı kitaplar seçmeye çalışıyorum. Aynı türde ya da aynı yazarın birden fazla yarım kitabı olmuyor elimde. O zaman karıştırabilirim.

Herkes yapabilir mi bilemiyorum. Yaptığını bildiğim insanlar ve asla yapamayan insanlar da var. Kişiye göre değişiyor yani.

Şimdi gelelim bu ara elimde neler var.

The Power kitabını eklesem mi bilemedim aslında. Çok yeni başladım. Önsözü okudum sadece desem yalan olmaz :) Ama bu ara biraz motivasyon fena olmaz diye başladım. Bu tarz kişisel gelişim kitaplarını yalnızken ve not alarak okumayı seviyorum.



Fedai kitabına dün gece başladım. Henüz hiç fotoğrafını paylaşmadım yani :) Uykudan önce biraz bakayım demiştim ama oldukça akıcı gidecek gibi. Bu yüzden bolca görebilirsiniz. Tam yorumlar ilerleyen zamanlarda.



İyi Hemşire benim genelde okuduğum türlerden farklı bir kitap. Anlatması bana göre zor yani. Yüzlerce kişiyi öldürmüş Charles Cullen'in gerçek hikayesinden yola çıkılmış bir roman. Bir sayfada birkaç kişinin ölümünü okuyabiliyorsunuz. Kan yok, vahşet yok ama kesinlikle korku ve gerilim var.
Bazen içim acıyor veya çok geriliyorum ve paatttt kitabı kapatıyorum. Merak edip tekrar okumaya başlıyorum tabii o ayrı :)


Ben, Malala büyük merakla ve büyük umutlarla aldığım ve bir türlü içine dalamadığım kitap. Kızın anlatımı mı, kitabın dili mi nedir bilmiyorum ama kitap beni alıp götüremiyor bir türlü.
İnşallah bu yaz biter diyelim! İnşallah beni iten ne ise ilerleyen sayfalarda yok olur!



Sinema Köşelerinde keyifle ve bolca not alarak okuduğum bir kitap. Aslında benim okuduğum ilk sinema kitabım. Sinema severler, film severler bu kitaba bayılacaktır. Ben film izlemeyi severim ama yönetmenlerle, oyuncularla pek aram yoktur. Bu açıdan Yoshi'nin (okuyabilseydi) bayılacağı bir kitap olurdu. Çünkü film&sinema aşığı bir kocam var :) Onunla konuşabilmek için alıyorum notları.


Açık Denize Yolculuk, bir uyku öncesi başladığım kitaplardan. Başucumdaki kitap kulesinden al beni diye seslendi. 

Sohbet havasında yazılmış bir kitap. Soru cevap şeklinde ilerliyor. Bu tarz kitapları okumayı pek sevdiğim söylenemez. Ama merak ettiğim için hızlı ilerliyor. Bir de içinde geçen birçok ismi tanımadığım için biraz yabancılık da çekiyorum açıkçası.

Ruhi Mücerret geçen sene satın almıştım ve annem Japonya'ya gelirken getirememişti. Biraz üzülmüştüm açıkçası. Kitaba başladım ve sanırım hatta yarıladım ama biraz hayal kırıklığı oldu benim için. Çok sevildi, çok okundu biliyorum ama ben hala tam dalamadım kitaba. Evet altını çizerek okuduğum satırları da var. Ama yine de ne bileyim umduğumu bulamadım. Ne umuyordum onu da bilmiyorum ya! Bu yüzden bu da yavaş gidiyor. Umarım sonunda çarpar beni :=)

İşte böyle yarım kitaplarım.



Kitap Okuma Yolları yazım için buraya tık tık

Okuma Listesi yazım için buraya tık tık

Serrose ve Okuma yazım için buraya tık tık  (kitap okuma hikayem)

Kitap Okumaya Vakit Yok Diyenlere yazım için buraya tık tık 


Bol okumalar :D


10 yorum:

  1. İyi hemşireyi çok merak ettim Sergül abla en kısa zamanda alıp okuyacağım.

    YanıtlaSil
  2. Sergül abla senin okuduğun kitapların hepsini alıp okumaya çalışıyorum ama bazen aradıklarımı bulamıyorum inşallah iyi hemşireyi bulurum gerilim ve korku türündekileri çok severim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Online olarak rahatlıkla bulabilirsin aslında.
      İyi Hemşire dün bitti. Yazısı gelecek yakında inşallah

      Sil
  3. Ben de aynı anda ortalama 5 kitabı dönüşümlü okurum yıllardır :) ve genelde farklı türler olur. Şimdi bende de sanırım 7 yarım kitap var, bu defa benzer kitaplarda çok üstelik. Okuyan us çoğunlukta kitaplarında , ben sanırım 1 kitabını okudum onların , ayıp bana :) Keyifli okumalar , mutlu tatiller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyan Us hediye gönderdiği için onların arasından seçiyorum genelde. Yeni kitap her daim kazanır ya :) miss kokulu
      Güzel kitapları var tavsiye ederim.
      Çok teşekkürler

      Sil
  4. Bu yaptığını çok ilginç buluyorum. aynı anda pek çok tarzda ve sayıda kitap okumak~ Şahsım adına ben yapamam ve bu yüzden sana kitapları birbirine karıştırmadığın için saygı duyuyorum. Aynı şeyi ben yapmaya kalksam bütün kitaplar birbirine girerdi. Ben en fazla iki kitabı aynı anda okuyabilirim o da biri roman olur biri şiir kitabı. Okuduğum roman yavaş ilerliyorsa ve ortam roman okuyabilcek şekilde değilse şiir kitabımı alıyorum elime. Bu da benim tarzım^^

    YanıtlaSil
  5. Şu anda elimde üç kitap var. Ben aslında tek tek okumayı sevenlerdenim ama bazen dayanamıyorum işte :)

    YAŞASIN KİTAP OKUMAK :D

    YanıtlaSil
  6. Ben de ayni anda bir kac kitap okumayi seviyorum. Cantamdaki baskadir, tabletteki baska, salondaki baska, calisma odasindaki baska. Universitede bir hocamiz bu tarz okumanin hafizaya olumsuz etki yaptigini soylemisti ama insan aliskanliklarindan kolay vazgecemiyor iste.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül