Udon benim yemeğe başladığım ile Japon yemeğidir.Bu sebeple benim için özeldir.İlk başlarda bu ne ya suyun içinde makarna desem de şimdi bayılarak yiyorum.Hatta artık dükkan bile seçiyorum.
Udon nedir diyenleri bu ve bu yazıma alayım öncelikle.
Marukame Seimen Udon restoranı zinciridir.Yani kısaca udon'un Mc Donald's versiyonu.Birçok yerde şubesi var.Ve bence hem lezzetli hem de uygun fiyatlılar.Bu sebeple seviyorum kendilerini.
Genelde orta yaş Japon bayanlar çalışıyor.Öyle mi denk geliyor,özellikle mi seçiyorlar bilemiyorum.Çeşmenin olduğu yerde udon'lar haşlanıyor.Kare şeklinde bir yer.Önce menüden yiyeceğiniz udonu seçiyorsunuz.2 dakika içinde hazırlanıp tepsinize konuyor.
Sonra yan menüden yemek istediğiniz bir şey varsa onu da tepsinize alıyorsunuz.Tempura ve onigiri oluyor genelde.Sonra kasada ücretini ödüyorsunuz.Kasadan sonra ince ince kesilmiş taze soğan ve tempura artığı (nasıl anlatırım bilemedim.İleride fotoğraflar paylaşırım) var.Dilediğiniz kadar udonun üzerine ekleyebiliyorsunuz.Ve sonra masanıza doğru yola çıkıyorsunuz.
Ve işte final.
Ben sıcak,bukkake udon seviyorum.En sadesi bu diyebilirim.Bu arada udon hem sıcak hem de soğuk yenilebiliyor.Ben soğuk havalarda sıcak,sıcak havalarda soğuk tercih ediyorum.Ve yanında bayılarak yediğim balkabağı tempurası alıyorum genelde.Bir de kaki tempura.Bu da sebzelerden oluşan bir tempura çeşidi.Bu sefer ek olarak yosun(nori) eklemişler.İlk defa yedim ama güzeldi.
Yoshi genelde onigiri alıyor yanına.Ben hiç yemedim burada onigiri.
İşte dışarıda yediğimiz bir öğle yemeği maceramız bundan ibaretti.Sık sık gittiğimiz bir restoran.Ücret&lezzet performansı açısından çok sevdiğim bir yer.
Onigiri Yapimi için buraya tık tık
Evde Udon Yapımı için buraya tık tık
Restoranda Udon Yapımı için buraya tık tık
ilginç yemekler fakat türk yemekleri en güzeli yinede
YanıtlaSilsenin bloğunu okumaya başladığımdan beri japon yemeklerini hep merak eder oldum.Düne kadar hiç tatmamıştım.Dün ilk kez bir restoranta gittim ve suşi ile tempura ısmarladım.tabağa 6 adet suşi ve 4 adet tempura geldi.tatları güzeldi güzel olmasına ki yapan bence türk aşçıydı.(japon şefin elinden yemek isterdim) neyse 75 tl ödedim ve çıktım.doydun mu diye sorarsan hayır doymadım.yine yemek isterim ama 75 tl asla bir daha ödemem.yine iskender yemeye devam edeceğim 20 tl ye.
YanıtlaSilbu arada udon istediğimde onun ne olduğunu bilmediklerini söylediler.Türkiyedeki japon mutfağının tırışka olduğunu düşünüyorum.
sevgiler
Yemiştim ben de İstanbul'a gittiğimde udon. Japon haliyle ne kadar alakası vardır bilemem ama güzeldi.
YanıtlaSilÇok ilginç ya :) Ben sanki hiç alışamazmışım gibi geliyor, çünkü yurtdışına gittiğimde karnımı hiç doyuramıyorum :)
YanıtlaSil