19 Ocak 2018 Cuma

2017'de İzlediğim Belgeseller


Yılın başında izlemiş olduğum belgeselleri şu yazımda yazmıştım okumak için buraya tık tık 

Bütün belgeselleri Netflix ile izliyorum. Netflix Japonya'ya üyeyim ama Türkçe altyazılı izleyebiliyorum. HD kalitesinde, benim için büyük kolaylık oldu.

Netflix reklamlarında Lady Gaga belgeselini görünce merak edip açtım. Onunla birlikte gezmiş kameramanlar. Bu kadar gerçek ve acı içinde oluşunu görmek değişik bir tecrübe oldu benim için. Para ya da şöhret her şey demek olduğunu sananlar özellikle izlesin derim.




İngiliz Dedektif - Bir Suç Hikayesi

Annenizin 30 senedir kayıp olduğunu düşünün ve bu konuda babanızın bir şeyler biliyor olabileceğini... Ve asla bu konu üzerine konuşmadığını düşünün. İnsan resmen çıldırır!




My Friend Rockefeller

Kendisinin bir Rockefeller olduğunu söyleyen bir adam, işlediği cinayetler ve kandırdığı kişiler. Film gibiydi resmen.




Heroin(e)

Madde bağımlılarına yardım eden kadınların başrolde olduğu bir belgesel. Olay yeri videoları falan da vardı. Bir insan bunu neden kendine yapar anlamak zor.


Micheal'a Ne Oldu?

Bir zamanlar gay aktivist olan Michael'ı anlatan bir belgesel. Eski sevgilisi onu görmeye gider ve Michael artık kilise papazıdır ve bir kadınla evlidir. Şoklar şoklar yani. Film gibi ama gerçek.



Just Like Us
Mısır asıllı Amerikalı komedyen Ahmed Ahmed ve arkadaşları Orta Doğu'nun çeşitleri yerlerinde gösteriler yapıyorlar. En eğlendiğim belgesellerden biri oldu. Önyargılarla savaşmak ve onları yıkmak adına keyifli bir belgeseldi benim için.



İtiraf Kasetleri

7 bölümü yayınlanmış ama ben 1,5 izledim sadece. Eve geliyorsun anneni, babanı, kardeşini kanlar içerisinde ölü buluyorsun. Sorun şu ki sen ve arkadaşın da öldürmüş olabilirsin. Polisler 2 genci itiraf ettirebilmek için tartışmalı bir yol seçmişler. Bitirmediğim için bir şey diyemeyeceğim. Devam et diyenler?



Newtown

2012'de Connecticut'ta yaşanan katliamdan sonra ailelerle görüşülmüş. Travmayı nasıl atlattıklarını anlatıyorlar. Bu da yarım benim için çünkü evladını kaybetmiş aileleri görmek, tahmin edersiniz ki pek iyi gelmedi bünyeme. Belki bir gün devam edebilirim.



The Story of Diana

Nasıl ağladım belli değil. Birden herkesin bildiği, tanıdığı, sevdiği biri oluyorsun. Medya diye bir canavarı bazen isteyerek, bazen de istemeyerek besliyorsun. Bir gün yeter diyorsun ve o canavar seni bitiriyor.
Offf böyle işte. Bir yerden sonra doğa, hayvanlar belgesellerini bırakıp ( gerçek kişiler) bunları izlemeye başladım.

2017 böyle geçti. 2018'de de bol belgesel sözüm var kendime. Fena gitmiyorum şimdilik.

Özellikle Netflix'te mutlaka izle dediğiniz belgeseller varsa yazın lütfen!

5 yorum:

  1. Digiturk'ten Romanların İzinde (39 bölüm), İstanbul'un Ağaçları, Amy, I'm not your negro, cameraperson, Lumiere, Spielberg, David Lynch aklıma gelenler. Türkiye'de Digiturk kullanan bir tanıdığınız/ailenizden biri varsa programını tablet'e indirip ordan da izleyebilirsiniz filmleri.

    YanıtlaSil
  2. Çok ilgimi çektiler. Acaba sadece netflixte mi izleniyor?

    YanıtlaSil
  3. Mutlaka devamını izlemelisin:) Ve bende hemen izlemeye başlamalıyım,hepsini! :)

    YanıtlaSil
  4. İşte beklediğim yazı. Bende belgesel izlemek istiyorum ama nedense gitmiyor elim bir türlü. Bu yazı sayesinde belki bir iki tane de olsa izleyebilir umarım. 🤗

    YanıtlaSil
  5. Lady Gaga belgeselini izleyenler kitlesine bende katıldım.

    Etkilendiğim belgeseller ve ilham aldığım kitapları paylaştığım deneme bloğuma davet etmek isterim son deneme yazımda Gaga belgeselinden bahsettim. (:

    https://forestofnoreturn.blogspot.com/2018/08/belgesel-lady-gaga-five-foot-two-icin.html

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül