22 Ocak 2017 Pazar

Efsunlu Orman Meselesi














Ben artık bu yükü tek başıma taşıyamayacağım.
Orman projesi için istenen paranın 1.5 katını 3 günde tamamladığımız halde (ki hafta sonu olmasa 1 günde olacaktı)
1 yılı aşkın süredir bir geri dönüş ya da tamamlanma olmadı.
Ağustos ayında ormanın açık adresini istedim, ziyaret etmek istediğimi söylediğim zaman orası çamur, dağ başı, yanında eleman olmadan çıkamazsınız gibi sözlerle caydırıldım.

Kızımın adına tamamen iyi niyetle başlanmış bu proje ne yazık ki artık bende
vicdan ağırlığı yapıyor.
Onca insana karşı sorumluluk hissediyorum.

Aylar geçti, yıl geçti ne dikimden ne de tabeladan haber yok!

Yazışmaları da ekledim.
Umarım en kısa zamanda bir sonuca varabiliriz

14 yorum:

  1. Kızımın doğumu için ben de 3 fidan diktirmiştim. Şuan ben de şüphe içindeyim. Gerçekten yazık, koskoca bir ormandan bahsediliyor.

    YanıtlaSil
  2. Böyle bir terbiyesizlik görmedim. Kesinlikle Tema kuruluşuna artık güvenmiyorum. Okurken kendi içim parçalandı. Dayan Sergül abla bununda üstesinden gelirsin sen 🌼💕

    YanıtlaSil
  3. Çok çok üzüldüm. Niye bilmiyorum ama Türkiye'de işler hep böyle! Özellikle siz kibarca uyardıktan sonra ki o cevap çok üzücü. İyi niyeti suistimalden başka bir şey değil. Emin olun siz sonuna kadar haklınız! Bu işin açığa çıktığı görülünce hızlı bir şekilde tamamlanacaktır diye tahmin ediyorum. Eğer olmazsa ya da yine uzatılır ve elinize somut bir şey gelmezse başka yollar aranır. Elinizde sözleşme vs gibi bir şey var mı? Belli bir süre vaat etmiş olmaları lazım. Hukukçu arkadaşlarımıza danışıp neler yapılabileceğine de bakabiliriz. Lütfen üzülme, eninde sonunda o orman oluşacak. Kendinize çok iyi bakın... Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. TEMA senelerdir insanlardan bağışlar topluyor. Hele bir de böyle büyük bağışları göz önünde bulundurursak Türkiye çoktan yağmur ormanlarına dönmüş olmalıydı. Nerede onca ağaç, fidan ben de sormak istiyorum. Dağın tepesinde zaten yağış alan bir bölgenin kendi bitki örtüsü vardır. Bunları söküp yerine fidan mı dikiliyor? İçinde gezip oturamayacağımız kadar ulaşılamaz bir yere bunu yapmanın anlamı nedir? Sergül hanımcım, bu işin peşini takip etmeniz sebebiyle ve açıklığınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Ormanı biz de görmek istiyoruz. Gerekirse sizinle beraber biz de gelir, omuz omuza yürür, orman nerede sorusunu hep beraber sorarız. Sizin içiniz rahat olsun. Yalnız değilsiniz. Selamlar ve sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Aradan tam 1 sene, dolayısıyla 4 mevsim geçtiği için kendilerini iklim koşulları diyerek savunmalarını mantıklı bulamıyorum. Dikim arazisini de "hmm o zaman buraya yapalım ehe ehe" mantığında mı seçiyorlar ki hala bir şeyler oturmamış. Dikilmesi planlanan fidan sayısı 3000e 1 senede mi gelmiş ki sürekli yeni bağış yapıldığından becerememişler. Üstelik ben Efsunlu orman genişlesin istiyorum mesela artık bağış yapamaz mıyım? Kusura bakmasın kimse, ilgisizlik bu. Beceremeyeceklerse oyalamasınlar, dekontlar falan her şey ortadadır muhakkak zaten o para Efsun adına başka bir yerde kullanılabilir, böyle paraları alıp sonra şu kadar ağaç dikildi diye şablonlarla milletin yanan yüreğini daha da harlamasınlar. Sinirlendim.

    YanıtlaSil
  6. Çok üzüldüm
    Böyle hassas konuda bu noktaya gelinebileceği hiç aklıma gelmedi
    😔
    Ben çoktan tamamlanmıştır siz de gidince foto ile görürüz diye düşünmüştüm
    Ne diyebilirim bilmiyorum
    Umarım biran önce bu sorun çözülür

    YanıtlaSil
  7. Oncelikle 16 Aralıkta attıkları mail tarzında bir maili ilk başta atmalıydılar. Ağaçlandırma şu dönemlerde şu şekilde yapılır hava koşulları kötü olursa söyle bir yol izlenir vs. Süreci detaylı açıklamadan ha bugün yaptık ha yarın yapacağız onda da şöyle oldu sonra böyle oldu derseniz güvenirliğiniz kalmaz tabi. Serzenişte çok haklısınız. İşin peşine düşmeseniz o ağaçlar dikilmeyecek bir şekilde diye bende soru işareti oluştu açıkçası. Siz elinizden geleni yaptınız, çok güzel bir şeye niyet ettiniz. Niyetinizi bizler biliyoruz o yüzden lütfen içiniz rahat olsun, gerisi Tema'nin boynun borcu.

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Sergül Hanım ve yol arkadaşlarının katkılarıyla Balıkesir Bayat'ta Efsun Ryouka Kato Hatıra Ormanı’na tüm fidanlarımızın dikimi 2016 ilkbaharında tamamlanmıştır. Küçük de olsa bağışlar gelmeye devam ettiği için fidan dikimi ancak bu tarihte yapılmıştır. Sadece tabelanın alana dikimi (elimizde olmayan nedenlerle) yapılamamıştır. Bağışçımızla da görseli paylaşılan tabelanın 2016 sonbaharında dikilmesi planlanmış ancak ağaçlandırma sahasına ulaşım sağlanamadığı için dikim gerçekleşememiştir. Sahaya giden toprak yol yağışlar sonucu deforme olmakta ve greyder ile yol tamiratı yapılmadan sahaya ulaşmak mümkün olamamaktadır. Hava ve yol koşulları elverdiğinde sahaya tabela konulacak ve Sergül Hanım başta olmak üzere tüm bağışçılarımızla görseli paylaşılacaktır.
    Sergül Hanım süreç ile ilgili olarak bugün detaylı olarak bilgilendirilmiştir. Türkiye'ye geldiğinde kendisi ve dilerlerse bağışçıları ile birlikte Efsun Ryouka Kato Hatıra Ormanı ziyaret edilecektir. İletişim eksikliğinden doğan bu durum için çok üzgünüz. İletişim süreçlerimiz hemen gözden geçirilerek düzeltilecektir. Bu vesile ile Vakfımıza güvenilerek bağışlanan her liranın, her fidanın bize emanet olduğunun bilinci ve sorumluluğu ile çalıştığımızı iletmek isteriz.
    Efsun Ryouka Kato Hatıra Ormanı’na bağışta bulunan ve konuyu yakından takip eden tüm destekçilerimizin bilgilerine sunarız.
    Saygılarımızla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusura bakma Tema Türkiye, konu toplanan paranın hassasiyetinden bağımsız olarak, işi erteleme , bahane üretme , sonuç odaklı olamama gibi bir sonuçla karşı karşıya kalınmış. Aklıma geldikçe fidan alır, yok kenarlarına , parklara dikerim artık size ödeme yapacağıma. Tabela dikimi ne kadar zor olabilir? Ne kadar ama? Domates mi bu tabela dikim tarihi olsun? Yazdıklarınızı, bahanelerinizi inandırıcı bulmadığım gibi tamamen iletişim üzerine kurulu olması gereken çalışma şeklinizdeki aksaklıkların , işinizi iyi yapamadığınızın göstergesidir.
      Saygılar,

      Sil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Neden bu ülkede okuduğum duyduğum hiç bir şeye şaşırmıyorum ....

    YanıtlaSil
  12. Ne tabelaymış arkadaş... Fidanlar 2016 ilkbaharda dikildi denmiş ısrarla. Giden gören fotoğraflayan varsa eğer bağışçılardan, burada yayınlamaz mı?

    YanıtlaSil
  13. Bu konuda bir ilerleme oldu mu? Konuyu yazan - takip eden kişilerin güncelleme yapmasını ve bilgi paylaşmasını rica ederim.
    Umarım yanılıyoruzdur; velhasıl aksi durumda ben de koskoca TEMA vakfına bugüne kadar yaptığım ve yapacağım bağışlardan dolayı tedirginlik ve pişmanlık yaşarım. Dilerim yanılıyoruzdur.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül