6 Kasım 2012 Salı

Ama Bu Haksızlık


Dün markette ayvaya benzer bir şey görüp atladım hemen.Evet evet %80 eminim bu bir ayva.Ayva benim en sevdiğim kış meyvelerinden biridir.Bayılırım hatta o kadar diyeyim.
Dün heyecanla satın alıp eve getirdim.Anneme,ananeme skype'ta gösterdim o kadar büyük bir olay yani düşünün.Japonya'da ne yazık ki bulunmuyor.

Neyse satın aldım almasına da korkuyorum ya kötü çıkarsa diye.Ve cesaret edemiyordum paketini açmaya.Az önce fotoğrafını çekmek için çıkardım poşetinden.Ve hemen en sarı olanından bir dilim kestim.Ama korktuğum başıma geldi.Sanırım farklı bir cins bu ayva.

Tarif edemeyeceğim bir tadı ve garip bir hissi var.Yutamadım bile.

Şimdi gelelim soruma ayva durdukça güzelleşir mi?Dolapta beklet,ışıkta beklet vs gibi bir püf noktası var mı?

En kötü ihtimalle ayvalı bir tarifi olan ya da böylece çöpe mi gidecekler?


14 yorum:

  1. Dolapta elma patlıcan gibi elinde olan sebzelerle bir arada karşık olarak buzdolabı çekmecesine koyarsan bitkilerin koparıldıktan sonra salgıladıkları büyüme hormonlarının etkileşimi ile daha çabuk olgunlaşıp tatlanabilir.. Ama olmaz dersen ayvayı haşlayıp birde krem şanti yapıp ayva tatlısı yapabilirsin.. Ayva tatsızsa bile krem şanti ile yenilir ^^

    YanıtlaSil
  2. merhaba, ayvaları soyduktan sonra ikiye böl, çekirdek kısımları oyduktan sonra iç tarafları üste gelecek şekilde tencereye diz, herbirinin üzerine 1 er fincan toz şeker koy ve göz kararı bir miktar su ile pişir. hem hafif bir meyve tatlısı. sevgiler....

    YanıtlaSil
  3. En güzeli ayva tatlısı....

    YanıtlaSil
  4. eğer henüz ham gibiyse karton bi kutunun içerisine elmayla yan yana koyabilirsin bu şekilde bir sürü armut, kış hurması olgunlaştırır bizimkiler ama sorun ham olması değilse bilemedim ki :( en olmadı tart yaparsın ama tarçınlı falan inşallah bi güzel olurlar da afiyetle yersiniz

    YanıtlaSil
  5. evet ayva tatlısı olabilir, ekşimtrak bile olsa olur tatlıya

    YanıtlaSil
  6. Ortadan kesip kabuklarını soy, çekirdeklerini çıkar. Varsa ortalarına kuru üzüm koy, yoksa önemli değil. üzerlerine şeker at birkaç kaşık, tatsızsa çoğaltabilirsin şeker miktarını. Tarçın ve karanfil ekle. Çok az suyla kıvam alana kadar pişir. Kaymak ya da şanti ile yersin. Gerçek ayva ise çekirdeklerini de ekle pişirirken rengini kızartıp kıvam verir.
    Ya da rendeleyip şekerle kaynat biraz. Muhallebi yapıp üstüne ya da altına serebilirsin, güzel oluyor. Hatta araya bisküvi ya da kedi dili de eklenebilir...

    YanıtlaSil
  7. ayvayı ikiye bölüp birazda üstüne şeker ekleyip yumuşayana kadar haşla,içinede ister krem şanti ister elma rendesiyle tarçınla hazırlanmış bir iç koyup yiyebilirsin :)

    YanıtlaSil
  8. küçükken tatsız ayvaları sert bi yere vurur yumuşatır sulandırır öyle yerdik :))
    işe yarar mı bilemiyorum

    YanıtlaSil
  9. sergülcüm en sari olan cin elmasi degilmi? bende aliyorum burda avusturyada ama armuta benzer tatli bi tadi var, ben o zanettim. bence cin elmasi yani.
    bende ayvayi cok seviyorum burda cok var ama :) kargoyla göndereyim sana eger istersen:)))
    ayvayi ben tatlisini yapip ortasini oydugum yerin icine de vanilyali dondurma koyup yiyorum harika oluyor dene sende bence :)
    öptüm kocamanindan Isil

    YanıtlaSil
  10. BENCE DE AYVA TATLISI EN GÜZEL KURTARICI HEM ÇOK PRATİK HEM ÇOK LEZZETLİ BEN BAYILIRIM.BAZEN TÜRKİYE'DE ALDIĞIMIZ AYVALARDA LEZZETSİZ OLABİLİYOR BEN ÖYLE DEĞERLENDİRİYORUM...EĞER YAPARSAN ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN :)

    YanıtlaSil
  11. fırında pişirip üzerine toz şeker serpip yiyebilirsiiz..

    YanıtlaSil
  12. Benim bildiğim bazıları değişik oluyor ve yutması zor oluyor. Annem onları hep reçel yapar.

    YanıtlaSil
  13. Bence reçel yap yada hoşaf :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül