6 Ağustos 2009 Perşembe

Onigiri Yapimi

Neler lazım olacak

Nori : kurutulmuş deniz yosunu
Mayonez
Tuz
İçi için ton balığı ,somon ya da tercihinize kalmış :)
Karışım : Kurutulmuş yosun ,kurutulmuş somon ve tuz dan oluşuyor.



Bu kalıplar meşhur obento çantaları.Bunlar balığın bazzen evden götürüyor yemeklerini :)


Yapılışını sevgili Hesionka burada ölçüleri ile anlatmış benim balık ölçüsüz pişirdi de :)
Bu lapa pilav su ve pirinçten oluşuyor sadece !! Başka hiçbirşey yok içinde.



Yukarı dakiler de obento deco kağıtları.İçi ince bir katman ile kaplı.Bizim kağıtlı kurabiye pişirdiklerimizden epey farklı :)


İŞte meşhur Nori miz.Ben ilk başlarda yiyemiyordum şimdi alıştım.Çok sağlıklı ve demir eksikliği için iyi bir doğal ilaç*mış.






Mayonez ile ton balığını karıştırdık




kalıbımıza pilavımızı koyduk








Kapağını kapattık :)






İyice bastırdık :)










Kapakta olan yuvarlak bölümler pilavımızda istediğimiz boşlukları oluşturdu








Kalıbımızdan çıkardık









Üzerine dilediğiniz malzemeyi koyabilrsiniz. Biz somon ve mayonezli ton balığı tercih ettik.
Burada başka yapılan çeşitler (aklıma gelen)
Balık yumurtalı
Kurutulmuş ekşi erik (bizdekinden çok farklı)

Bir daha ki sefere filli onigiriyi anlatacağım :)
İşte sonuç
Soslarını koyduğumuz onigirilerimize nori ile sarıyoruz ve afiyetle yiyoruz
Yanına en çok yakışan içeçek yeşil çay :)
Ben buzlusunu tercih ettim :)
Afiyet olsun















Bu da başka bir türde onigiri . O karışımı döküp karıştırıyorsunuz
gerisi aynı kalıba koy cıkar afiyetle ye :)





28 yorum:

  1. ayyy tadı nasıl oldu acaba :-)pilav ve balık kısmı iyide,şu kurutulmuş yosun olayı beni baya gerdi :-)

    YanıtlaSil
  2. valla ben cok sevmye basladim :)
    daha once yemezdim :)

    ilk baslarda norisiz dene bakalim :)

    YanıtlaSil
  3. YAW NE PRATİK İNSANLAR OH PİRİNCİ HAŞLA İÇİNE BALIĞI KOY YEE BİZDE PİRİNCİ KAVUR YAĞLA İYİCE BEKLE BAŞINDA PİRDE TANE TANE OLSUN DİYE UĞRAŞ... TADINI BİLMEM AMA PRATİKLİĞİNE BAYILDIM...

    YanıtlaSil
  4. Sabah sabah canımı istettinya helal olsun sana başka bişey demiyorum:))

    YanıtlaSil
  5. bunu bana Mitsiko anlatmıştı. Mitsiko da bir Japonla evli ve sanırım 20 yıldır orada. Osaka da oturuyor , üniversite de türkçe öğretmenliği, çevirmenlik ve çocuklara ingilizce dersi veriyor. Bize aynı senin gibi Japon kültürünü anlatıyordu, şimdi miiliyetblog da yazıyor. İstabnulda da iki gün misafirim olmuştu. Sna linkini vericem, belki bir gün tanışma fırsatı bulursunuz. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. Pek leziz göründü burdan gözüme..yapabilir miyim acaba sevgiliye?

    YanıtlaSil
  7. Harikasın serrose. Biraz yapıp yiyeyim hemen. Bir paket nori ayırmıştım kendime :)

    YanıtlaSil
  8. çok merak ettim tadını.. ben çok kapalıyım böyle şeylere.. sen hem yapıyorsun, hem seviyorsun anlaşılan Serroscum

    YanıtlaSil
  9. aa ne kadar değişik.. çok merak ettim tadını :)

    YanıtlaSil
  10. oldukça değişik ama yosun olayında ben de kaldım .
    Acaba bol maydonoz iş görür mü ? :)) Afiyet olsun

    YanıtlaSil
  11. ben yenı tadlara acık bı ınsanımdır.denemek ısterım ama cok sewermıyım bılemıyorum hanı pılav neyse yada ton balıgı veya somonda neyse amaaa hepsını karsıtırıp o yesıle sarınca nasıl olur bılemıcemmm:D

    SİZE AFİYET OLSUN CANIM BENIM

    YanıtlaSil
  12. uzun zamandır ordasın ama farklı kültüre alışmak çok ta kolay degildir sanırım :))
    görünüm farklı elbette lezzet farklı ne diyelim afiyet olsun

    YanıtlaSil
  13. uzun zamandan beri okuyorum seni Allah mesut etsin ömür boyu mutluluklar size. Merak ettiğim bişey var aslında , nasıl alışabildin japon kültürüne zor olmuyomu yani. (Hani beni ilgilendirmez tabi aşk başkadırda , sadece merak) :)

    YanıtlaSil
  14. uzun zamandan beri okuyorum seni Allah mesut etsin ömür boyu mutluluklar size. Merak ettiğim bişey var aslında , nasıl alışabildin japon kültürüne zor olmuyomu yani. (Hani beni ilgilendirmez tabi aşk başkadırda , sadece merak) :)

    YanıtlaSil
  15. Adını bile okuyamadım,origamimi ne derken çözdüm olayı :))Malzemeyi bulmak zor,yapmak da zor,sen yapsan da ben yesem birazcık ,nolur :)

    YanıtlaSil
  16. taylandlı bir arkadasımda yosunla harika yemekler cıkarırdı ve suan ekrana bende diye yapısmıs durumdayım denemem lazım be cok guzel gorunuyorlar bnde tonbalıgı ile mayonezi karısıtırp yerimde hehehe :)

    not:bot/çizmelerine bayıldım!

    YanıtlaSil
  17. çok değişik. yiyebilir miydim acaba? merak ettim. şu yosun işi bozuyo. yiyemezdim heralde... lezzetli mi?

    YanıtlaSil
  18. Ömi hastası anacım adam kurbağa bile yiyor Korelilerle hergün malum :) onigiri anlat ona da okutayım.

    YanıtlaSil
  19. ayy yosunun tadını çok merak ettim gerçi yeni tadlara pek açık biri değilim ama japon yemeklerini çok merak ediyorum afiyet olsun ikinizede olmuş zaten gerçi :D fillisinide bekliyoruz en yakın zamanda

    YanıtlaSil
  20. tugbatugba
    hakikaten pratik ama cok ta degil hani :)

    YanıtlaSil
  21. Hep merak ederdim nasıl yapılıyor diye. flickr'da çok süslü püslü şeyler görüyor ve hayranlıkla izliyordum.

    öğrenmiş oldum artık, teşekkür ederim :)

    " http://www.flickr.com/search/?q=onigiri&w=all "

    YanıtlaSil
  22. Ben Gyoza' yı da öğrenmek istiyorum Serrose :)

    Bilir misin nasıl yapılır? Hani belki onun yapılışını da paylaşırsın bir ara :P

    YanıtlaSil
  23. super bisi bu, ne zaman anime izlerken gorsem bi tanede evde yapasim geliyor :)
    japon arkadaslarim icin oldugu icin sansliyim, bu bilgileri paylastiginiz icin tesekkurler

    YanıtlaSil
  24. ah deniz yosunu :) demir eksikliği yüzünden ilaç kullanıyorum normalde ama unv'den bir arkadaşım kurutulmuş ve pul biber büyüklüğündeki parçalar halinde bu deniz yosunundan bir ilaç kutusunda vermişti kullanmam için. meyve suyuyla karıştırıp içtim bir süre ama kokusu o kadar rahatsız ediciydi ki sadece 1 hafta dayanabilmiştim :)

    YanıtlaSil
  25. Farklı tatları denemeyi her zaman çok sevmişimdir özellikle Uzakdoğu yemeklerini çok merak ediyorum , Türkiye 'de husisi olarak yosun satılıyor mu acaba ? Ben hiç görmedim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emin olmamakla beraber bazi buyuk marketlerde satiliyormus.Ama ismini veremiyorum cunku bilmiyorum :(

      Sil
  26. Ben hiç japon yemeği yemedim, çok da korkuyorum denemeye. Ama bu biraz sanki, nım nım nım. Belki de güzel göründüğünden. O yosun şeyleri sevmem belki ama mayonezli ton balığı! Muhteşem fikir.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül