
Nori : kurutulmuş deniz yosunu
Mayonez
Tuz
İçi için ton balığı ,somon ya da tercihinize kalmış :)
Karışım : Kurutulmuş yosun ,kurutulmuş somon ve tuz dan oluşuyor.

Bu lapa pilav su ve pirinçten oluşuyor sadece !! Başka hiçbirşey yok içinde.

Yukarı dakiler de obento deco kağıtları.İçi ince bir katman ile kaplı.Bizim kağıtlı kurabiye pişirdiklerimizden epey farklı :)

İŞte meşhur Nori miz.Ben ilk başlarda yiyemiyordum şimdi alıştım.Çok sağlıklı ve demir eksikliği için iyi bir doğal ilaç*mış.

Mayonez ile ton balığını karıştırdık

Kapağını kapattık :)

İyice bastırdık :)

Kapakta olan yuvarlak bölümler pilavımızda istediğimiz boşlukları oluşturdu

Kalıbımızdan çıkardık

Yukarı dakiler de obento deco kağıtları.İçi ince bir katman ile kaplı.Bizim kağıtlı kurabiye pişirdiklerimizden epey farklı :)

İŞte meşhur Nori miz.Ben ilk başlarda yiyemiyordum şimdi alıştım.Çok sağlıklı ve demir eksikliği için iyi bir doğal ilaç*mış.

Mayonez ile ton balığını karıştırdık

Kapağını kapattık :)

İyice bastırdık :)

Kapakta olan yuvarlak bölümler pilavımızda istediğimiz boşlukları oluşturdu

Kalıbımızdan çıkardık
Burada başka yapılan çeşitler (aklıma gelen)
Balık yumurtalı
Kurutulmuş ekşi erik (bizdekinden çok farklı)
Bir daha ki sefere filli onigiriyi anlatacağım :)
İşte sonuç
Soslarını koyduğumuz onigirilerimize nori ile sarıyoruz ve afiyetle yiyoruz
Yanına en çok yakışan içeçek yeşil çay :)
Ben buzlusunu tercih ettim :)
Afiyet olsun
gerisi aynı kalıba koy cıkar afiyetle ye :)
ayyy tadı nasıl oldu acaba :-)pilav ve balık kısmı iyide,şu kurutulmuş yosun olayı beni baya gerdi :-)
YanıtlaSilvalla ben cok sevmye basladim :)
YanıtlaSildaha once yemezdim :)
ilk baslarda norisiz dene bakalim :)
YAW NE PRATİK İNSANLAR OH PİRİNCİ HAŞLA İÇİNE BALIĞI KOY YEE BİZDE PİRİNCİ KAVUR YAĞLA İYİCE BEKLE BAŞINDA PİRDE TANE TANE OLSUN DİYE UĞRAŞ... TADINI BİLMEM AMA PRATİKLİĞİNE BAYILDIM...
YanıtlaSilSabah sabah canımı istettinya helal olsun sana başka bişey demiyorum:))
YanıtlaSilbunu bana Mitsiko anlatmıştı. Mitsiko da bir Japonla evli ve sanırım 20 yıldır orada. Osaka da oturuyor , üniversite de türkçe öğretmenliği, çevirmenlik ve çocuklara ingilizce dersi veriyor. Bize aynı senin gibi Japon kültürünü anlatıyordu, şimdi miiliyetblog da yazıyor. İstabnulda da iki gün misafirim olmuştu. Sna linkini vericem, belki bir gün tanışma fırsatı bulursunuz. Sevgilerimle
YanıtlaSilPek leziz göründü burdan gözüme..yapabilir miyim acaba sevgiliye?
YanıtlaSilHarikasın serrose. Biraz yapıp yiyeyim hemen. Bir paket nori ayırmıştım kendime :)
YanıtlaSilçok merak ettim tadını.. ben çok kapalıyım böyle şeylere.. sen hem yapıyorsun, hem seviyorsun anlaşılan Serroscum
YanıtlaSilben pek beğenmedim ya :)
YanıtlaSilaa ne kadar değişik.. çok merak ettim tadını :)
YanıtlaSiloldukça değişik ama yosun olayında ben de kaldım .
YanıtlaSilAcaba bol maydonoz iş görür mü ? :)) Afiyet olsun
ben yenı tadlara acık bı ınsanımdır.denemek ısterım ama cok sewermıyım bılemıyorum hanı pılav neyse yada ton balıgı veya somonda neyse amaaa hepsını karsıtırıp o yesıle sarınca nasıl olur bılemıcemmm:D
YanıtlaSilSİZE AFİYET OLSUN CANIM BENIM
uzun zamandır ordasın ama farklı kültüre alışmak çok ta kolay degildir sanırım :))
YanıtlaSilgörünüm farklı elbette lezzet farklı ne diyelim afiyet olsun
uzun zamandan beri okuyorum seni Allah mesut etsin ömür boyu mutluluklar size. Merak ettiğim bişey var aslında , nasıl alışabildin japon kültürüne zor olmuyomu yani. (Hani beni ilgilendirmez tabi aşk başkadırda , sadece merak) :)
YanıtlaSiluzun zamandan beri okuyorum seni Allah mesut etsin ömür boyu mutluluklar size. Merak ettiğim bişey var aslında , nasıl alışabildin japon kültürüne zor olmuyomu yani. (Hani beni ilgilendirmez tabi aşk başkadırda , sadece merak) :)
YanıtlaSilAdını bile okuyamadım,origamimi ne derken çözdüm olayı :))Malzemeyi bulmak zor,yapmak da zor,sen yapsan da ben yesem birazcık ,nolur :)
YanıtlaSiltaylandlı bir arkadasımda yosunla harika yemekler cıkarırdı ve suan ekrana bende diye yapısmıs durumdayım denemem lazım be cok guzel gorunuyorlar bnde tonbalıgı ile mayonezi karısıtırp yerimde hehehe :)
YanıtlaSilnot:bot/çizmelerine bayıldım!
çok değişik. yiyebilir miydim acaba? merak ettim. şu yosun işi bozuyo. yiyemezdim heralde... lezzetli mi?
YanıtlaSilÖmi hastası anacım adam kurbağa bile yiyor Korelilerle hergün malum :) onigiri anlat ona da okutayım.
YanıtlaSilayy yosunun tadını çok merak ettim gerçi yeni tadlara pek açık biri değilim ama japon yemeklerini çok merak ediyorum afiyet olsun ikinizede olmuş zaten gerçi :D fillisinide bekliyoruz en yakın zamanda
YanıtlaSiltugbatugba
YanıtlaSilhakikaten pratik ama cok ta degil hani :)
Hep merak ederdim nasıl yapılıyor diye. flickr'da çok süslü püslü şeyler görüyor ve hayranlıkla izliyordum.
YanıtlaSilöğrenmiş oldum artık, teşekkür ederim :)
" http://www.flickr.com/search/?q=onigiri&w=all "
Ben Gyoza' yı da öğrenmek istiyorum Serrose :)
YanıtlaSilBilir misin nasıl yapılır? Hani belki onun yapılışını da paylaşırsın bir ara :P
super bisi bu, ne zaman anime izlerken gorsem bi tanede evde yapasim geliyor :)
YanıtlaSiljapon arkadaslarim icin oldugu icin sansliyim, bu bilgileri paylastiginiz icin tesekkurler
ah deniz yosunu :) demir eksikliği yüzünden ilaç kullanıyorum normalde ama unv'den bir arkadaşım kurutulmuş ve pul biber büyüklüğündeki parçalar halinde bu deniz yosunundan bir ilaç kutusunda vermişti kullanmam için. meyve suyuyla karıştırıp içtim bir süre ama kokusu o kadar rahatsız ediciydi ki sadece 1 hafta dayanabilmiştim :)
YanıtlaSilFarklı tatları denemeyi her zaman çok sevmişimdir özellikle Uzakdoğu yemeklerini çok merak ediyorum , Türkiye 'de husisi olarak yosun satılıyor mu acaba ? Ben hiç görmedim :/
YanıtlaSilemin olmamakla beraber bazi buyuk marketlerde satiliyormus.Ama ismini veremiyorum cunku bilmiyorum :(
SilBen hiç japon yemeği yemedim, çok da korkuyorum denemeye. Ama bu biraz sanki, nım nım nım. Belki de güzel göründüğünden. O yosun şeyleri sevmem belki ama mayonezli ton balığı! Muhteşem fikir.
YanıtlaSil