Kendimi yeterince iyi hissedine doğum hakkında da yazmak istiyorum. Ama öncesinde kaldığım hastanenin yemeklerinden bahsetmek istedim. Benim doğumum özel doğum kliniğinde oldu. Ve %100 memnun kaldım. Sebeplerini doğum yazısında anlatacağım ama inanın her şey süperdi.
29 Mart gecesi yatışım oldu. O gün yemeği yemiş gitmiştim, bu yüzden hiçbir şey servis edilmedi.
30 Mart gününü sancı odasında geçirdim. Doğum odası katında sancı odaları var. Doğuma kadar orada kalıyorsunuz. Sancı odasındaki ilk kahvaltım annemi şok etmeye yetti. Sancı odasında anne adayının zamanı olmayabilir düşüncesi ile her yemek streçlenmiş şekilde geliyor. Açmayı unutmuş annem fotoğrafını çekerken.
Hatırladığım kadarı ile ızgara somon, 2 adet onigiri (yemesi pratik çünkü), Japon çayı, miso çorbası, omlet, salata ve meyveli yoğurt.
Öğlene doğru sancılarım artmaya başlamıştı. Yine de öğle yemeği servis edildi.
Ben sadece portakalı yedim diye hatırlıyorum ama emin değilim :) O gün kafamda biraz bulanık.
Portakal, mayonezli makarna salatası, tofu hamburger, 2 onigiri, haşlanmış ot ve çay. Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama sancı odasında çaylar cin lambası gibi şeyin içinde geliyor. Çünkü anne adayı sancı çekerken, uzanırken falan içebilsin diye değişik bir sistemi var bu ürünün. Ne kadar ince düşünüyorlar değil mi?
Ve bebek oldu :) İlk günün kahvaltısının fotoğrafını çekmeyi unutmuşuz. Bu sebeple öğle yemeği ile başlıyoruz.
2 dilim elma, ton balıklı salata, çay (artık bardakta :) ), bu yemeğin adını bilmiyorum ama yumurta kaplı mantarlı pilav, haşlanmış ot ve yosun çorbası.
Doğumdan sonra yemekler,
Öğleden sonra tatlısı. Ben bunu yemedim ne yazık ki. Klasik Japon tatlısı kırmızı fasülyeden yapılmış. Bir yudum denedim ve bıraktım. Yanında tabii ki Japon çayı.
Akşam yemeği. Bir çeşit çorba, çay, salata, pilav, kızarmış balık, yumurtanın altında ne vardı inan hatırlamıyorum :), bir çeşit yosun (demir deposu) ve gece yarısı acıkması için ekmek.
3. gün kahvaltısı. Anneme göre normal bir kahvaltı yani :) Balıksız, yosunsuz :p
Kruvasan içinde omlet, muz, azıcık kızarmış patates, salata, kremalı çorba, çay, meyveli yoğurt ve domates suyu.
Öğle yemeği Japon çorbası bol yosunlu ve taze soğanlı, çay, haşlanmış ot, pilav, balık yemeği, 2 dilim ananas ve boool kokulu bir yosun bunu yiyemedim ben de :(
Akşam yemeği 3 tane kalamar, onigiri, salata, kremalı sebze yemeği, pilav ve bir çeşit jöle mi desem ne desem. Biraz aaraştırıp, yazarım blağa.
Ve annemin en sevmediği Japon kahvaltısı :) sabah sabah çok kokuyor ona bu kahvaltı.
Miso çorbası, şu beyaz şeyleri hatırlamıyorum, pilav, ızgara balık, omlet, salata, içilen yoğurt (tatlı oluyor sevmiyorum) ve çay.
Öğle yemeği
Miso çorbası, çay, pilav, tavuk kroket, azıcık balık yumurtalı spagetti, patlıcan turşusu, turp salatası, 3 dilim portakal.
Ve son gecenin akşam yemeği, yani kutlama yemeği. Bizim hastanenin mottosu anneyi hoş tutmak, moralini yükseltmek hatta şımartmak.
Her gün farklı bir kutlama yemeği oluyor. Tabii ki hepsi özel ve pahalı menüler. Hatta tabakları bile farklı.
Bizim kutlama yemeği temamız Fransız yemekleriydi.
Pilav mı ekmek mi diye soruldu, ben pilavı seçtim. yuvarlak tabakta haşlanmış ahtapot, kalamar ve bamya vardı.
Çorba olarak balkabağı çorbası vardı. Nasıl yaptılar bilmiyorum ama köpük gibi, yumuşacıktı.
Diğer tabak ise şarap soslu midye ve sebze yemeği. Üzerinde kurutulmuş domates ve asparagas.
Kaliteli (A4 du sanırım) Japon eti ve sebze tabağı, tatlı olarak da greyfurt jölesi ve bir çeşit Fransız tatlısı çilekli ve karamelli. Tatlı yanında da çay :)
Benim aram Fransız yemekleri ile pek iyi olmadığından her şeyden tattım ama bitirme görevini Yoshi'ye verdim :)
Ve hastanedeki son kahvaltı.
Mandalinli yoğurt, çay, elma suyu, kahvaltı tabağı (patates kroket), ekmek ve sebze çorbası.
işte böyleydi menülerimiz. İnsan rahata çabuk alışıyor. Evde de olsa keşke :)
Bebeğinizi sağlıkla büyütmenizi dilerim, hayırlı olsun :))
YanıtlaSilSergulcum hastanenizin yemekleri cok guzel.gorukuyor gercekten.bende ozel hatanede.doum.yaptim ama turkiyedeki hastanelerdeki konfor ve luks bunun 10 da.1 i olsa.keske . Esim disardn ozel getrmistti yemekleri. Anneliin tekrar hayrli olsun saygilar...
YanıtlaSilSevgili Sergül ...valla menü süper yiyebilene. Bir seferinde Romanya da kaldığımız otelde Japon turistler de olduğu için her sabah değişik değişik balıklar oluyordu kahvaltıda. Aslında tabiki şu saydıkların hep sağlıklı. Türk usulü kahvaltı alışkanlıklatımız hep şaşırmıştır yabancı arkadaşlarımı. Sana ve güzel ailene çok selamlar ve sevgiler Bursa'dan 😊
YanıtlaSilMenüler ne kadar iyi :) Yalnız sancı odasında yemek yenmesi sağlıklı gelmedi bana. Allah göstermesin olumsuz bir durum olsa genel anestezi gerekse bu büyük sıkıntı Türkiyede ama tabi bildikleri vardır Japonların :) Türkiyede yalnızca serum veriliyor yanlış bilmiyorsam :)
YanıtlaSilAlışkın olmayan birisi için çoğunluğu yemesi zor şeyler. Annenin tepkilerini gözümde canladırabildim :)
YanıtlaSilOranın hastene olduğundan eminmisiniz?
YanıtlaSilBana daha çok asıl restoranta evin bir ferdi doktor bir iki odayı revire döndürmüşler gibi geldi. Bu makaleyi okuyan bayanların beyleri ayvayı yedi. ^^ Beyler eşlerinize sakın bu makaleyi göstermeyin yanarsınız. :D
Birde bizim hastane yemeklerini düşündüm. Ama siz özel bir klinik demiştiniz. Bir defa çay olması müthiş ya sunumların güzelliği hayran kaldım. Bebeğiniz tekrar ömürlü olsun güle güle büyütün.
YanıtlaSilOoooooo süpermiş! Afiyet olsun. Post'lar geldikçe benim yüzüm daha bir gülüyor :) Çok teşekkürler
YanıtlaSilJapon yemeklerini ve Japon füzyonu çok sevdiğim için çoğuna bakarken ağzım sulandı. Hepsi yarasın inşaallah, bol bol fayda olsun.
Bebek ve doğum hakkında bilgileri hevesle bekliyorum. Allah nazarlardan saklasın. Enişteye ve Anneanne'ye selamlar.
deniz ürünü yemeyen biri olarak kesin aç kalırım ben japonya da :)
YanıtlaSilSizin adınıza çok sevindim. Okurken yüzümde kocaman bir gülümsemeyle okudum. Ayrıca tebrik ediyorum. Allah analı babalı sağlıkla büyütsün. Harika bir anne olacaksınız eminim :)
YanıtlaSilNe kadar ilginç geliyor üç dilim portakal :) burda hastanelerde yemeği beğenmeyen hastalar için meyveyi fazladan veriyorlar... Ah tabiat farkı işte. Yoshi bizim pazarları gördüğünde ne tepki veriyor merak ediyorum bi oturuşta 1 kilo portakal yiyen türk erkeklerini :)))
YanıtlaSil