21 Aralık 2013 Cumartesi

Toyota Otomobil Müzesi - ithal araçlar

 Tokyo'dan gelen misafirimizle birlikte Toyota araba müzesine gitmiştik. Videosunu hemen yayınlamıştım ama yazısı anca bugüne.
Toyota Otomobil Müzesi araba sevenler için bence çok ama çok güzel bir yer. Bir kadın olarak ben bile severek gezdim.
Oldukça büyük bir yer. Gezerken yorulduğunuzu anlamıyorsunuz ama sandığınızdan fazla yoruluyorsunuz. Ya da bizde böyle bir etki bıraktı :)
Müzenin girişinde 1963 model bir otobüs bulunuyor. Teknik özelliklerinden anlamam ama ben görünümünü çok sevdim.

 Müzeye giriş bölümünde Toyota markasının ilk adı olan Toyoda adı ile çıkarmış olduğu ilk yolcu arabası bulunuyordu. 1936 model (replica)  Bu araçtan sonra marka adı Toyota'ya çevrilmiş. Söylenmesi daha kolay diye.

 Yürüyen merdivenlerle 1. kata çıkıyorsunuz. Bu bölümde arabanın icadından beri çıkmış bütün ithal araçlar bulunuyor. Müzenin tamamında 120 adet araç sergileniyor.
Buharla çalışan araç bile vardı.
 Eski tip araçların çalışma mekanizmasını da gösterebilmek için araçların yanına ekran koymuşlar. Müze çalışanları araçları çalıştırırken ve müze bahçesinde kullanırken videoları vardı. Bunu söylemem lazım çooook kıskandım. Sergilenen araçlara dokunmak ve binmek yasaktı. Ama bazı arabalara binmemek için zor tuttum kendimi. Çok ama çok imrendiriciydi :)
Müzenin çıkış bölümüne doğru 2 adet fotoğraf çekilmek için araç koymuşlardı. Yani benim fotoğraflarım onlarda çekildi. Kural bozduğum ya da özel izin aldığım sanılmasın.
 Eski arabaların bir ifadesi var bence. Bir karakteri yani. Çok ama çok imrendim.




Birinci katta dediğim gibi ithal arabalar bulunuyordu. Çok fazla fotoğraf olduğu için buraya ekleyemiyorum. Facebook'ta bir albüm oluşturuyorum. Fotoğrafların devamı için buraya tık tık.

Müzenin 2. katı da bir başka yazıda devam edecek.

Müzenin videosunu izlemek için buraya tık tık

Toyota Otomobil Müzesi sayfası için buraya tık tık 

3 yorum:

  1. Harikalar gerçekten keşke bu arabaların üretimini devam ettiren bir firma olsa bu araçları kullanmak çok keyif verirdi :)

    YanıtlaSil
  2. İlk resimdeki otobüse ve onun altındaki arabaya bayıldıım :) Arabaları çok severim, gerçekten harika bir müze olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. ailecek arabalara bayıldık . Sevgiler..

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül