21 Ağustos 2012 Salı

Anne Bilgisayarında Bulunanlar

 Annem 2009 yılında Japonya'ya gelmişti.O dönem çekilen fotoğraflara bakarken bunlara denk geldim.Yan şehrim olan Kakegawa belediyesinin Japonca sınıfına yazılmak için gittiğim gün.Gönüllü öğretmenlerle eğitim veren bir yer.Haftada 1 gün ve 6 levelden oluşuyordu.Seviyeleri belirlemek için önce sözlü sonra da yazılı sınav yapıyorlar.
Yukarıda ben sözlü sınavı bekliyorum.Ne kadar gerginmişim :) Masaya oturmam ile kalkmam bir olmuştu.Hem aksansız(ki Türkler aksansız Japonca konuşuyorlar genelde,bize uygun bir dil çünkü) hem de saygı Japoncası konuştuğum için direkt 6. levele almışlardı beni.
 Hemen ardından yazılı sınava alındık.Yazılı sınavda zorlandığım halde beni 6. levele almak istemişlerdi.Ben tekrar olması amacıyla zorla 5'e aldırmıştım kendimi :) Asıl sebep 6. level öğretmeninin konuşmasını anlamamamdı ama öyle söylemedim tabi :)
Çocuklar da anneleri ile gelebiliyor kurslara.İşte annemin bilgisayarında dolanırken oldu hep bunlar.Nereden nereye!

3,5 sene geçmiş üzerinden :(




2 yorum:

  1. Postunuzu okurken,kendimden utandim 5,5 yildir Hollanda'da yasiyor ve calisiyorum.Ve utanarak yaziyorum Hollandaca konusamiyorum. Kursa gidiyorum ama haftada bir gun hic yeterli degil. Kendime cok kiziyorum. birinin beynimi acip tum dili icine yerlestirmesini istiyorum.Usengec ve tembel miyim maalesef evet :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ''Yazılı sınavda zorlandığım halde beni 6. levele almak istemişlerdi.Ben tekrar olması amacıyla zorla 5'e aldırmıştım kendimi :) Asıl sebep 6. level öğretmeninin konuşmasını anlamamamdı ama öyle söylemedim tabi :)''

    aahahah güldürdün beni ya :)) sevimli bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül