31 Ekim 2008 Cuma

Kakegawa Castle








Elimden geldiğince çok yer görmeye çalışıyorum.Ben oldum olası severim Antik şehirleri,eski yapıları,ah hele ki eski kitapları.Bu yüzden atlıyorum trene nereyi bulursam elimde makine anılar biriktiriyorum bilgisayarımda.Malum Japonya olunca kalesiydi,tapınağıydı bitmiyor.Görünüşte benzeseler bile hikayeleri ayrı ayrı.O içeride ki havayı teneffüs etmek süper bir duygu.Yaşanmışlık en sevdiğim duygu ve kelime.Yaşayamadan yaşamak ta var çünkü.
Kakegawa Kalesi yaklaşık 500 yıl önce Yoshitada Imagawa (zamanın kralı) tarafından inşa ettirilmiş.Yukarıda ki fotoğraf Saray.Şehrin tüm resmi evrak işleri bu bina da yapılıyormuş.Kral da zamanını burada geçiriyormuş.
En üst kattan bahçenin görünümü Ay-Yıldız dikkatinizi çekti mi?Bir anlamı var mı bilmiyorum ama gururlandım.

Bonzai için güzel bir örnek olduğunu düşünüyorum.Kalenin bahçesinden.Bu kale ile ilgili anımı anlatayım.İlk kalenin bahçesine ulaştığımda etrafta kimseler yoktu.Şüphelendim acaba tatil günü falan mı diye.Derken bir amca (dedeye yakın ) gördüm.Gayet kibar bir Japonca ile tatil olup olmadıklarını ve bileti nerden alabileceğimi sordum.Amca beni ingilizce cevapladı ve nereli olduğumu sordu.Türküm deyince gözleri parladı(gerçekten).Ben 1 kere İstanbul'da bulundum dedi.Vakti zamanında Ümit adında mektup arkadaşım vardı onu ziyarete gitmiştim dedi.Çok mutlu oldum dedim ve kaleye doğru yol aldım.En üst katta yalnız başıma olmanın zevki ile manzarayı seyrederken amcayı kaleye doğru gelirken gördüm.




Benimle daha da konuşmak istediği çok belliydi.Kalenin içinde sürekli dönens tanıtım anonsları var.Anlaması çok zor.Amca en üst kata nefes nefese vardığında anlayabiliyor musun dedi.Bende hayır dedim.İngilizce tercüme etmeye başladı.Sayesinde tam anlamı ile bilgi edinmiştim.Bana sarayı da gezdirmeyi teklif etti.Hemen kabul ettim tabii ki.Kale ile saray arasında ki bahçede sohbete daldık.Konu aşka gelince benim balıktan bahsettim ve seneye evlenmeyi düşünüyoruz dediğimde gözleri doldu.Biz evlenemedik dedi.Anlamadım Ümit (bayanmiş) ilk mektup arkadaşı olarak başlamışlar sonra aşka dönüşmüş.Ailesiyle tanışmak amacı ile Türkiye'ye gitmiş.Ama Ümit'in babası olaya karşı çıkmış.Müslüman müslümanla evlenir demiş.Ve bitmiş.Ama amcanın içindeki aşk bitmemiş sanki daha.Bana bakışı,benimle ilgilenişi çok etkilendim.Diğer kale çalışanları da bu hikayeyi bildiklerinden olsa gerek herkesin ilk sözü.Onun ilk aşkı Türktü dediler.

Amca ne kadar ağırdan alsa da ziyaretimin sonuna geldiğimde tekrar gel lütfen dedi.Gideceğim on Türkiye'yi hatırlatacak küçücük bir hediye ile gitmek istiyorum.

Uzun oldu biraz,kelime hatalarım,cümle kuruşlarimda da hatalar var. Ama içimden geldiği gibi yazdım dönüp kontrol etmekte gelmiyor içimden.

Buraya kadar gelebildi iseniz teşekkür ederim....

Photos by Serrose

19 yorum:

  1. Harika bir gezi, ondan da ötesi harika bir hikaye. Japonlar gerçekten de Türkleri genel olarak çok seviyorlar nedense :)

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederim.
    Sevmeyeni de var ben denk gelmedim ama Allah karsilastirmasin

    YanıtlaSil
  3. ahh ben birazcık ferulagodan da dinlemiştim japonyayı ama oldum olası merak etmişimdir oraları. Bu arada kocamda japon firmasında çalışıyor ama hiiç oralı değiller çağırsalar ya bizi oralara dimi ama. Amcaya tekrar gitme fikri çok hoş zaten duygusalım ya şu aralar gözlerim sulanıverdi hemen. Ona götürmek için buralardan istedğin ve ulaşabileceğim birşey olursa söyle yeter. Bu arada blog camiasında senin gibi başka bir japonya gezgini var istersen
    bayağı adres veriyor.
    http://katnsatoshiinjapan.blogspot.com/
    hep gez hep anlat
    sevgiler
    bu yorumun sonuna kadar gelebildiysen kelime hatalarımı kontrol etmedim canım da etmek istemedi sadece yazdım, he heehee:))))

    YanıtlaSil
  4. manzaralar muhteşem ama beni bu sonu acı biten aşk hikayesi de fena etkiledi kimbilir belki ümit hanım da hiç evlenmedi, ya da sevmedigi biriyle evlendirildi, neler yasadılar bilemeyiz..

    YanıtlaSil
  5. çok teşekkürler
    sayenizde çok şey güryor ve öğreniyoruz.
    balık'a selamlar..

    YanıtlaSil
  6. ayy canimcim yine gezmissin cok sevindim
    gez gor canim benim....
    amcaya gelincede etkilendim dogrusu..
    ne asklar varr yillar surer
    ne askciklar var iki gunde biter...
    kocaman optum seni

    YanıtlaSil
  7. Japonların yabancılarla ingilizce partik yapmak icin (sen o arada Japonca partik icin cabaliyor oluyorsun genellikle) sordugun Japonca seylere ingilizce cevap vermeleri beni kil ediyor! ^^

    Bu arada Japon Dayı'ya gerçekten çok uzuldum ama sevdigi icin cabalamadigina ya da hatun kisinin onun icin cabalamadigini goruncede kizdim icten ice.İnsanlar niye bu kadar geri kafali ve bagnaz olabiliyolar ki anlamiyorum!?...

    Bu yaz olurda gelirsem beni o
    Japon dayiyla tanistirir misin??? ^^

    YanıtlaSil
  8. Ilkay :)
    Ahh keske sizin firma yollasa sizi buralara.Turkler icin komsuluk,insan iliskileriydi,Turkiye`ye uzak olmasi sebebiyle herkes gelsin burada yasasin denmiyor ama hani herkes en azindan 1 kere gelip gorebilse.Ben Japonya`dan ve Japonlardan nefret ederdim beni bu hale balik getirdi :)
    Verdigin blogu ziyaret edicem.
    he he he senin canin sagolsun ;)

    YanıtlaSil
  9. Cocukla Cocuk
    Beni de etkiledi o ask.Benim de cesitli biten sonlarim var Umit hanim icin.Google da soyle bir arattim ama bulamadim.Evlenip soyadi degismis olabilir.ufff

    YanıtlaSil
  10. Bir Hayat Dolusu
    Ben cok tesekkur ederim.Vakita ayirip okudugun ve yorumlarinla beni yureklendirdigin icin :)
    SOylerim ;)

    YanıtlaSil
  11. sermoonum ablacim karindasim ;)
    gezerim gorelim ama yeterki sana bulasmayayim demi.
    Hala Kyoto geldikce aklima guluom :)
    bende seni operim

    YanıtlaSil
  12. sermoonum ablacim karindasim ;)
    gezerim gorelim ama yeterki sana bulasmayayim demi.
    Hala Kyoto geldikce aklima guluom :)
    bende seni operim

    YanıtlaSil
  13. Fulya
    Evet Japoncaya ingilizce cevap veren cok var pratik icin :(
    Ama bu amca inan farkliydi.Soyluyeceklerini kendi dilinde soylmekten utanacagi icin belki de:)
    Asktan bahsetmek istiyordu cunku.Kaleyi ingilizce anlatmasi ise bana yaradi Japonca anlayamayabilirdim.

    Sen gel gidilcek yapilcak tanisilcak coook kisi var ;)

    YanıtlaSil
  14. SEN BÖYLE JAPONYA RESİMLERİ YAYINLADIKÇA BENİMDE GELESİM GELİYOR....NE YAPSAM ACEP,ANNENİN VALİZİNE SIĞARMIYIM ACABA ...BİRAZ ZOR AMA.... :))

    YanıtlaSil
  15. Ay kıyamam ya amca nasılda hasret kalmış ne olur git emi bizden de selam söyle güzel kalpli dostum ya

    YanıtlaSil
  16. Vallahi gitmek istiyorum tekrar nasip olursa canim

    YanıtlaSil
  17. Merhaba ben blogunuzu okumaya en başından başlayayım dedim *.*
    Çok merak ettim amcayı tekrar ziyaret ettiniz mi?
    Balık ve size mutluluklarr :))

    YanıtlaSil
  18. Umarım çok mutlu olursunuz yazmayı unuttum :(

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül