14 Aralık 2020 Pazartesi

İnstagram ile Pazartesi #218

instagram kullanıcı adım:serrose
kitap hesabım: serrosevekitap
Yoshi'nin kullanıcı adı:yoshijaponbalik
Ablamın kullanıcı adı:yilmazailesi6109
Annemin kullanıcı adı:3kizannesi

instagram web üzerinden beni takip etmek isterseniz buyrun bu linke.





     Bloğumu özledim, yazmayı özledim. Her gün düzenli bir şekilde bu ekranı açıp, kelimlerin düşünmeden parmağımdan dökülmesini de özledim. Rutinimdi bu benim. Paylaşmak, anlatmak! Instagram çıktı yiğitlik bozuldu. Ama olmuyor ya burası gibi olmuyor. Türkiye'den döneli bugün 1 ay oldu. Hem inanıyorum hem de inanamıyorum. Nasıl bu kadar geçmiyor gibi görünüp, hızla geçiyor zaman? 17 gün sonra 2020'yi bitireceğiz. Ne yıldı be! Hayata asla olumsuz bakmayan, bakamayan annemi bile değiştirdi. Kadın hayata karşı motivasyonunu kaybediyor zaman zaman. Şaşkınım.
Yukarıdaki fotoğraf Selçuk'ta bulunan açık hava müzesinde çekildi. Emekliye ayrılmış trenleri sergiliyorlar. Bazılarının içine girebiliyorsunuz. Videosunu ekliyorum.





Japonya'ya dönünce park yürüyüşlerimiz de başladı. Burası en favori parklarımızdan biri. Bir de dedemiz vardı, geçen sene tanışmıştık. Aslında size onun söylediklerini de yazmak istiyorum ama dede artık yok. Umarım havalar soğuk diye yoktur. Azıcık ısınsın, kuş gözlemeye gelir yine diye umut ediyorum. Anlattıklarını size  anlatmak için de sabırsızlıkla bekliyorum.



Sonunda ehliyetimi alabildim. Ben Türkiye'deyken ehliyetimin yenilenmesi için bildirim gelmiş eve. Japonya'da ehliyetler süreli. Benimki 3 yıllıktı 30 Eylül'de süresi bitmiş. Geldikten sonra 14 gün karantina sürecim olduğu için de gidemedik. Ay kapıda araba, binemiyorsun. Epey zorladı beni açıkçası. Nefes'i oyalamak, evden çıkarmak için araba şart bizim için. Çok şükür yeniledim de parklara gidebiliyoruz. Gerçi şimdi de havalar çok soğudu. Donuyoruz!!! 





Nefes'im ile ben. Dün Yoshi izinliydi. Market alışverişi için çıktık evden ama azıcık da oyun salonunda vakit geçirdik. Japonya'da corona vakaları (bizim bölgede) çok yüksek değil. Herkes zaten maskeli bu sebeple azıcık rahatız çok şükür. Ama elimde Türkiye'den getirmiş olduğum kolonya var her daim.

Günler böyle geçiyor. Bloğa geri dönmeyi hevesle bekliyorum. Ah nasıl da özlemişim rutinimi. 
Bakalım neler olacak buralarda?
Güzel ama çok güzel bir gün ve hafta diliyorum hepimize.
Serinin diğer yazıları için buraya tık tık 


7 yorum:

  1. Senin için özel örülen bir atkı belki de soğuklardan seni korur 🙊 Hoşgeldin ablacığım 🤍

    YanıtlaSil
  2. Bende özlemişim blog yazılarını okumayı yol arkadaşım, ne diyelim ? Hosgeldin tekrar :)

    YanıtlaSil
  3. Abla yazılarını çok özlemişiz buraları boşlama lütfen. Zaman ve umutsuzluk hakkında dediğin şeyler o kadar doğru ki, bazen çok hızlı bazen çok yavaş, tutamıyoruz zamanı, nasıl geçtiği anlaşılmıyor.
    (Filmlerhayatim)

    YanıtlaSil
  4. Ne günlerdi ya. Bir zamanlar her gün, her saat kontrol ederdim burayı yeni yazı gelmiş mi diye. Tekrardan hoşgeldin Ablacığım

    YanıtlaSil
  5. Tekrardan hoşgeldin Abla, buraları çok özlemişim

    YanıtlaSil
  6. Buraları bende çok özlemişim gerçekten. Tekrardan hoşgeldin Abla

    YanıtlaSil
  7. Hos gelmissiniz ve hos gitmişsiniz. 🙏🏻Nefesi kocaman operim 🌼🌺
    gercekten de bloğun yeri ayri bencede. Tamam instagram'ıda seviyorum lakin burdaki yorumlar daha samimi geliyor bana.
    Selamlar, sevgiler.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül