9 Şubat 2020 Pazar

Hem Japon Hem de Türk Tarifiyle Cinnamon Roll Yaptık


  Birkaç sene önce bir gün Erina'ya oturmaya gitmiştim. O gün bana tarçınlı ekmek ikram etmişti. Sürekli gittiği drug store'dan alıyormuş. Ben endişe ile uzanıp bir yudum aldım ve alış o  alış.  O günden beri tarçınlı ekmek hastası oldum. 2 ay öncesine kadar hususi Erina'nın almaya gittiği mağazaya almaya gidiyordum. 2 aydır asla bulamıyorum! Tabii bu arada en başından beri gittiğim her mağazada, cafede falan da tarçınlı ne bulsam alıyorum. Öyle bir bağlılık ve bağımlılık. Bir süredir buralardaysanız benim 'kronik aşerici' olduğumu biliyorsunuzdur. Canım aşırı derecede tarçınlı ekmekten çekiyor ve bulamıyorum. Mc Donalds'taki tarçınlı tatlı bir derece beni mutlu etse de asla sönmüyor içimdeki arzu. Tabii bir de zor durumda kalınca Starbucks'ta yiyorum cinnamon roll ama onun da içinin malzemesi çok kuru hiç sevemiyorum :(

Geçenlerde Erina'ya yine senin yüzünden düştüm ben bu sevdaya diye çemkirirken :) tarif buldum internette yapacağım, tak dedi canıma dedim. Şaka şaka Japonca'da tak dedi canıma kalıbı yok diyemedim öyle :P (soğuk esprilerim ve ben) Erina'ya fikir attım hem japon hem türk tariflerini deneyelim dedim. O da tamam ama aynı anda yapalım dedi. Ve bir günde 2 tarif denedik efendim. Japonca tarifi buraya yazacağım. Türkçe tarif için de link ekleyeceğim (emeğe saygı)

Ben tarçını Türkiye'den getirmiştim. Diğer bütün malzemeleri ortak kullandık. Nasıl mı oldular sorusunun cevabı ise videoda.

İyi seyirler!





Olur da tarifi yaparsanız, benim de linklerimle paylaşın lütfen (emeğe saygı) şimdiden teşekkürler!

Japon Usulü Cinnamon Roll
Hamuru için 
300 gram un
10 gram şeker
3 gram kuru maya
150 ml süt
1 yumurta
2 gram tuz
20 gram tuzsuz tereyağ

İçi İçin Malzemeler
 2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerinin Sosu İçin
50 gram pudra şekeri
20 ml su


Hamurun tüm malzemeleri karıştırılıp, mayalanması için dinlendiriliyor.
Mayalanmış hamuru dikdörtgen şeklinde açıp tarçın ve şeker karışımını döküyorsunuz.
Sıkı bir şekilde sarıp, rulo yapıp kesiyorsunuz.
Kestikten sonra 20 dakika kadar hamuru tekrar dinlendirin.
Sonrasında 200 derece fırında 20- 25 dakika pişirin.

Fırından çıktıktan sonra biraz soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra pudra şekerli sosu üzerine dökün.
Afiyet olsun!



Türk tarifi için buraya tık tık 

8 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor denemek istiyorum

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor denemek istiyorum

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Sergul,
    Yorgun ebeveynlik günlerimin gecelerinde bir kaç defa rüyamda gordum seni. Internetten takip edip de hiç tanimadigi insanlari rüyasinda görmek çok garip gelirdi, ama insanin tek sosyal hayati internet ortamında olunca geceleri instagram'dan takip ettigi kimselerle sosyalleşmesi mantıklı geliyor simdi. O ruyalardan sebeple olsa tek tarafli bir arkadaslik kurdum seninle :) eğer ileriki günlerde ruyanda tanimadigin biri ile sohbet ediyor olursan o kisi ben olabilirim. Sevgiyle. Hatice Sah.

    YanıtlaSil
  4. haticesahinoglu10 Şubat 2020 07:11

    Merhaba Sergul,
    Yorgun ebeveynlik günlerimin gecelerinde bir kaç defa rüyamda gordum seni. Internetten takip edip de hiç tanimadigi insanlari rüyasinda görmek çok garip gelirdi, ama insanin tek sosyal hayati internet ortamında olunca geceleri instagram'dan takip ettigi kimselerle sosyalleşmesi mantıklı geliyor simdi. O ruyalardan sebeple olsa tek tarafli bir arkadaslik kurdum seninle :) eğer ileriki günlerde ruyanda tanimadigin biri ile sohbet ediyor olursan o kisi ben olabilirim. Sevgiyle. Hatice Sah.

    YanıtlaSil
  5. Aynı şeyi burger king cinnamon roll u menülerinden kaldırdığında ben de yaşamıştım :( yanında karamelli sundae ile çok güzel gidiyordu oysa :( şimdi gidip evde tarifleri deneyeceğim mecbur :D

    YanıtlaSil
  6. Hangisi daha güzel oldu acaba 🙃🙃 çok lezzetlilerr

    YanıtlaSil
  7. Cesaret edemiyordum evde yapmaya hazırını almak için 40 km yol yapmam gerekiyordu bende yapıcam aldım cesareti :))

    YanıtlaSil
  8. Ayy ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar. Japon usulünün kalorisi daha az gibi duruyor bakalım tez zamanda deneyeceğim ben de. Ama sanırım iç malzemesini Türk tarifinden kalan her şeyi Japon tarifinden yapacağım, maksat kaloriyi azaltmak. Eğer güzel olursa buraya da yorum yazarım yine Sergül hanım. Bu arada, tarz olarak BAYILDIM ben bu işe umarım yine Japon/Türk ortak tariflerin farklı versiyonlarını yaparsınız. Japon tarif tercümesi için de teşekkürler aldım tarif defterime. Çok çok sevgiler...

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül