5 Ocak 2009 Pazartesi

Geç kalan Mim Sevdiğim 10 yer



Tanya'cım beni sobelemişti ama elim Pc'ye gidemediğincen anca bugüne nasipmiş.Yazmaya karar verdiğim anda ise yetersiz fotoğraf engeli ile karşılaştım bakmayın kusuruma artık.






En sevdiğim on yer aklıma gelenler ; (içimden geldiği gibi yazdım sıranın bir önemi yok)




1-


Kuşadası gün batımına hayran olduğum şehir.Sermoon'umla alıp kitaplarımızı denizine karşı kitap okuduğumuz şehir.Efkarlı günlerimizde Efes biramızı dalgalarının şerefine kaldırdığımız şehir.Yüzmeyi öğrendiğim,ilk bara gittiğim,gecesi ayrı ,gündüzü ayrı güzel şehir Kuşadası.Bir de derin bir acım var içinde yaşadığım ama ona rağmen seviyorum bizim dilimizde Ada'yı

2- Ah işte benim cennetim.(biraz korksam da) Kalabalığında kaybolmayı,saatlerce yürümeyi seviyorum.Kitapçılarına bayılıyorum.Her adımda farklı bir kokuyla karşılaşmayı seviyorum.Gerçi son zamanlar da korkulan bir yer oldu ama hala da seviyorum.

3-Karşıyaka(izmir) 1 sene ortaokul okudum.Yeri ayrıdır.Bankalar sokağında alışveriş yapmak,caminin yanında ki kumpircirde mola vermek.Deniz kenarında oturup simit yemek keyfi başkadır.

4-Japonya'da ilk defa kendime ait bir evim oldu.Ve evimi ,evimde olmayı seviyorum.Kendi düzenimi kurmak,buzdolabını dondurma doldurmak,koyduğun bir şeyi yerinde bulmak mükemmel bir zevk -miş .Evimi ,kendine has kokusunu,yumuşacık kahverengi koltuğumu çok seviyorum.

5-Annemin evinin balkonu.Yaz aylarında kahvaltı yapmayı,misafirlerimizle keyif sofraları kurmayı(sermoon okuyunca sen kurmuyorsun kı dedi bu yüzden kurulan sofralarda oturmayı diyeyim ben :)) oturup gazete okumayı seviyorum.

6-Anneannemin her daim düzenli evi ve yemek kokan mutfağı.Onunla beraber eğlendiğimiz geceleri özlüyorum :( günlük sohbetlerimizi ,beni acımasız eleştirmesini özlüyorum :(

7-Teyzemin evi.Başbaşa kalabilmeyi beklemelerimizi özlüyorum,dertleşmelerimizi ,her sırrı paylaşmalarımızı,bana yemek yapmayı öğretmesini :(

8-Dünyanın herhangi bir yerinde deniz kenarı.Deniz kenarında olmayı seviyorum.Yalınayak yürümeyi ,dalgaların sesinde düşünmeyi seviyorum.

9-Kitapçılar .En çok huzur bulduğum yer olsa gerek.Kitaplara dokunmayı ,koklamayı,arka kapakları okumayı çok seviyorum.Ama en güzeli istediğim her kitabı alabilip kapıdan çıkabildiğim an olsa gerek :)

10-Havaalanları -Aslında en çok can yakan yerler olsa da bana da acı bile verse.Bıraktığım yerler hakkında düşünmeyi,kararlar almayı,geleni ve gideni izlemeyi.Yaşananlara şahit olmayı seviyorum.

Aklıma gelenler bunlar şimdilik geç kaldım affet Tanya'cım ben de kimler mimlendi bilmediğimden bir tek Sermoon'u mimliyorum.

kaldı geriye 2 mim yazılacak :)

2 yorum:

  1. Serrosum,

    Bende cok severim deniz kenarlarını..denizi olmayan bir şehre gittiğimde boğulurum...sıkılırım...o yüzdendir istanbula aşkım..

    Öperim.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül