Malzemeler tamamen size kalmış.Ben sadece ton balıklı,mayonezli seviyorum.
Ayrı bir kapta mayonez ve ton balığını karıştırıyorum.
İsteğe bağlı tuz ekleyebilirsiniz.
Bu noktada pirinç köftelerine elle de şekil verebilirsiniz.Ellerinizi önce suya sonra tuza bulayıp yapabilirsiniz ama ben hazır kalıplardan kullanmayı daha pratik buluyorum.Yoshi elle şekil vermeyi seviyor.Yani bu da kişiye bağlı.
Kapağı kapatıp
Bastırıyorum.Sonra kalıptan çıkarıp ortada yer alan boşluğu (kapakta boşluk açılmasını sağlayan bir çıkıntı var) ton balıklı karışımı ekleyip nori (kurutulmuş yosun) ile sarıyorum.
Sonra da kitabımı,yeşil çayımı ve onigirilerimi alıp afiyetle yiyorum.
Bir de videosu var.
İyi seyirler
2009 daki yazım için buraya tık tık
Ben de o yosunları çıtır çıtır yemeyi seviyorum :)) Afiyet olsun.
YanıtlaSilKaliteli nori ise ben de seviyorum :D tesekkurler
SilAfiyet Olsun
YanıtlaSiltesekkurler :)
SilOff harika olsa da yesemmm :)
YanıtlaSilgel buyur :)
SilBu kadar çok pirinç olan bi ülkede yaşayınca otomatikman çok fazla pirinç tüketiyor olmalısın. peki nasıl bu kiloda kalabiliyosun ? ben bu kadar pirinç tüketsem herhalde bi 100 kilo olurum:) MAşallah diyelimde nazar değmesin...
YanıtlaSilbu arada bu yemek nedense bana hiç cazip gelmedi :/
Evet burada pirinc cok onemli bir goun.Ben Japonya`da 17 kilo aldim :(
SilTesekkurler
En basta bana da cazip gelmiyordu simdi cok seviyorum :D
Afiyet olsun, en sondaki fotoğraf gerçekten iç açıcı :-)
YanıtlaSiltesekkurler :)
Silhiç yemedim...
YanıtlaSilama güzel gözüküyor...
goruntusu gibi tadi da guzel alisinca :D
Silcanım çekti yaw, yosun bulabilsek burda yaparız :))
YanıtlaSilbazi buyuk marketlerde var diye duydum
SilYeni keşfettiğim bir markette suşi malzemeleri gördüm.Almaya heves ettim ama yapamam diye vazgeçtim.Bu da çok pratik ve lezzetli gözüküyor.Çok teşekkürler verdiğin tarif için.Ama ben birde bunun elle nasıl şekillendirildiğini merak ettim.Zahmet olmazsa bir ara Yoshi'den yapmasını,seninde yayınlamanı rica edeceğim.Eline sağlık bu arada.
YanıtlaSilTabii ki en kisa zamanda umarim burada olur ;)
SilYeni keşfettiğim bir markette suşi malzemeleri gördüm.Almaya heves ettim ama yapamam diye vazgeçtim.Bu da çok pratik ve lezzetli gözüküyor.Çok teşekkürler verdiğin tarif için.Ama ben birde bunun elle nasıl şekillendirildiğini merak ettim.Zahmet olmazsa bir ara Yoshi'den yapmasını,seninde yayınlamanı rica edeceğim.Eline sağlık bu arada.Afiyet olmuştur sanırım :)
YanıtlaSil