8 Eylül 2017 Cuma

Birgi'ye Gitmek İçin Yanlış Bir Gün Seçtik!



 Bu yazın en güzel anılarından biriydi benim için Birgi. Sanırım geçen sezon burada dizi çekilmiş ve çok popüler olmuş. Ben serin olabileceğini düşünüp pantalon giymiştim ama asfaltta yumurta pişirebilecek kadar sıcaktı. Bu yüzden biraz beynim yandı.
Amacımız bol bol köyde yürümek ve fotoğraf çekmekti. Bu yüzden erkenden düştük yollara.

Vardığımızda köyde kimseler yoktu, dükkanlar da kapalıydı. Açık bulduğumuz bir pansiyona girip, kahvaltı etmekti niyetimiz. Onlar bile henüz açmamış oldukları için çok uzun süre bekletildik. Amacımız tost yemekti ama uzun sürer yerine size geleneksel pidemizi öneririz dediler ve pide sipariş ettiler bizim için.



Töngül Pidesi imiş adı. Yaklaşık 1 saat hatta belki daha fazla beklediğimiz için fazla umudum yoktu açıkçası. Ama oldukça lezzetli idi. Adını mucidinden alıyormuş. İlk pişiren kişinin soyadı Töngül'müş. Şu an bu satırları yazarken nasıl canım çekti anlatamam. Kesinlikle tavsiye ederim! Orijinal dükkan Ödemiş'te bulunuyormuş. Bir sonraki Türkiye tatilimde giderim inşallah.

Sokakları sıcaktan dolaşamadığımız için kendimizi köy kahvesine attık. Ben resmen bayıldım kahveye. Kimse rahatsız olmasın diye fotoğraf çekemedim orada ama süperdi. Al kitabını git otur bir masaya. Hem de esiyordu çok şükür. Goruk suyu sipariş ettim orada da acayip lezzetliydi. Ekşi olmasını bekliyordum ama tatlı ve oldukça serinleticiydi. Tadı damağımda kaldı :)

Nefes nefese kaldığımdan videolarda konuşamadım ama Birgi hakkında biraz fikir vermesi için videoyu ekliyorum aşağıya.

Siz hiç Birgi'de bulundunuz mu? Yazıdan sonra gitmek istediniz mi? bunu da merak ettim bak :)






Tire yazımı okudunuz mu? buraya tık tık 

8 yorum:

  1. Keyifli tatiller diliyorum. Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Başlığı gördüm ve atladım :D Bu yaz Ödemiş'e taşındık da :) Birgi turistik amaçla turistik hale gelmemiş bir köy. Yani insanları kendi evlerindeler ve bu halleriyle para kazanıyorlar aslında. Rol yok, o yüzden 'daha açmadık, o yemek yok şu var' şeklinde cevaplarla sık karşılaşılır.. Bi başka ziyaretinizde yardımcı olabiliriz :))

    YanıtlaSil
  3. Evet ben Ödemişte kuzenlerim de Birgide yaşıyorken karşılaşmamış olmak çok üzücü. Ama tekrar geleceğinizi bilmek biraz rahatlatıyor. Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi kapıları size sonuna kadar açık Birgide ve Ödemişte eviniz var. Tekrar geldiğinizde karşılaşmak ümidiyle Ödemişten kucak dolusu sevgiler ��

    YanıtlaSil
  4. Ödemişe gittik ama Birgi köyünü ilk defa bu blogda gördüm.Cidden merak ettim.Izmirde yaşıyoruz.Umarım en müsait zamanda o köyü ziyaret ederiz.Gerçekten huzurlu ve güzel bi yere benziyo.Bu arada seni seviyorum Sergül abla.

    YanıtlaSil
  5. Ödemişe gittik ama Birgi köyünü ilk defa bu blogda gördüm.Cidden merak ettim.Izmirde yaşıyoruz.Umarım en müsait zamanda o köyü ziyaret ederiz.Gerçekten huzurlu ve güzel bi yere benziyo.Bu arada seni seviyorum Sergül abla.

    YanıtlaSil
  6. Ödemişe gittik ama Birgi köyünü ilk defa bu blogda gördüm.Cidden merak ettim.Izmirde yaşıyoruz.Umarım en müsait zamanda o köyü ziyaret ederiz.Gerçekten huzurlu ve güzel bi yere benziyo.Bu arada seni seviyorum Sergül abla.

    YanıtlaSil
  7. Ödemişe gittik ama Birgi köyünü ilk defa bu blogda gördüm.Cidden merak ettim.Izmirde yaşıyoruz.Umarım en müsait zamanda o köyü ziyaret ederiz.Gerçekten huzurlu ve güzel bi yere benziyo.Bu arada seni seviyorum Sergül abla.

    YanıtlaSil
  8. Bu yeri nereden tanıyorum diyordum.Çağan Irmak'ın Unutursam Fısıl da filmi aklıma geldi.İzlemediyseniz tavsiye ederim.Gerçekten sessiz tam bir ağacın altına at bir kilim otur kitap oku.İnsanın çıkıp gidesi geliyor.İyi ki gitmişsiniz.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül