17 Şubat 2017 Cuma

Depresyon Hırkası




Depresyondayım
belki de aslında hiç çıkmadım!
bugün çabalamaya da gücüm yetmedi
pes ettim bugün!
sabah her zamanki alarmla uyanıp
Yoshi'ye okula gidemeyeceğimi söyledim
o da 2 seçenek var
ya kendini zorla git
ya da uyuyalım dedi
ben uyumayı seçtim!
öğlene kadar uyumuşuz!

Sonrasında yukarıdaki fotoğraftakilerle avundum.
Dizi izledim Netflix'ten
Biraz da müzik 
biraz koku süründüm en ferahından
dudaklarımı nemlendirdim
Sonra Kemal'i okudum biraz
Ellerimi kremledim
Ve kendime bir de çay yaptım

Tabii bütün bunlar olurken depresyon hırkam üzerimdeydi!

Şimdi 
baş ağrısı çekiyorum!
Bu yazı burada bitecek ve ben koltuğa geçeceğim!

Bu anlar, bu günler de geçecek biliyorum
ama vakit en dibe düşme vakti sanırım
yere sağlam vurup
zıplayabilmek için


23 yorum:

  1. Arada bir kendini sermek de gerekir, kendini suçlu hissetme, ne iyi yapmışsınız uyumuşsunuz:) yarın daha güzel bir gün olacak, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle
      haklısın bugün daha iyiyim
      sevgilerimle

      Sil
  2. Sergülcüm, aynen dediğin gibi, vakit zıplama vakti... Bu arada örgü yada tığ işi bişeyler yapmak bana çok iyi geliyor böyle durumlarda belki senin için de yardımcı olabilir diye hatırlatmak istedim. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha dibe yeterince inmemiş olabilirim ama :)

      Sil
  3. Rabbim ferahlık versin Sergul'cüm..... Rabbim tasiyamayacagimiz yük vermiyor aslında ama biz kendimize söz geciremiyoruz ne yazık ki:(((

    YanıtlaSil
  4. İnanıyorsan ALLAH de hepsi geçer. Biliyorum ,denedim.

    YanıtlaSil
  5. Hayat enerjisi yüksek biriyim, çişimi yaptığım zaman bile bunun için mutlu olurum. Ama bazen depresyona giriyorum ve normalde keyifli biri olduğum için o zamanlarım ağır geçiyor. Seni anlıyorum, benim depresyon nedenlerim yanına yaklaşamaz. Ama belki çözümlerim işine yarayabilir.

    1.) Saçlar. Bunalıma girdiğimde saçlarımda ciddi değişiklikler yaparım. Çünkü aynaya baktığımda depresyondaki insanı değil başka birini görmem gerekir. En basitinden saçımı soldan ayırıyorsam sağdan ayırırım, yeni saç modelleri denerim, saç rengimi değiştiririm. Çünkü aynaya baktığımda başka birini görürsem kendimi gördüğüm zamanki düşüncelerimden uzaklaşmış ve değişimime odaklanmış olurum.

    2) Bir aktivite. Benim için spor. Ben uzun yıllardır karate yapıyorum. Mutsuzken antrenmanlarıma daha fazla ağırlık veririm. Çünkü karate antrenmanı yaparken zihnimi karateden başka hiçbir şeye veremem ve bu yüzden de aklımdaki problemimden uzaklaşabilirim. Hem bedenini rahatlatacak hem de düşüncelerini başka bir yöne vereceğin bir spor olmalı. Fitness veya pilates değil ama, senin için kick boks olabilir.

    3) Hedef belirlemek. Yani yeni biri olmak için kendine yeni bir durak belirlemek. Örneğin spor yaptıktan sonra fiziksel değişime de uğrayacağın için hedefim atıyorum 2 kg kaslanmak. Böyle bir şey. Bunun için beslenme alışkanlıklarını değiştireceğin için birbirine bağlı komplike birkaç durum ile mücadele etmek zorunda kalıyorsun.

    4) İlk üçü benim kendi yaptıklarımdı, bu da sana özel düşüncem. Yine tabi ki dikkati başka yere çekmeyle alakalı ama seni mutlu edecek bir şey olduğunu düşünüyorum. Bilmiyorum bu şeyler nasıl gerçekleşiyor ama "serrose" marka, tasarım kırtasiye ürünleri fena olmazdı... Birkaç çeşit ajanda tasarımı, kalemkutu falan derken bir bakmışsın serrose diye çok güzel markamız olmuş.. 💕 Yani canımın üçüğ sen çok iyi bir girişimci, çok başarılı bir tasarımcı olursun benden demesi.. Keşke bir adım atsan. Harika olmaz mıydı..

    Hadi çıkar o depresyon hırkasını. Çöpe at hatta. Yenisini alalım. Adı da "düşük enerji yükseltgeci" falan olsun, komikli bir şey olsun yani sen seç. :) Olumsuz bir şey çağrıştırmasın. Baktın modun düşüyor, bunu giyeceğine onu giy. Bu depresyon hırkası o düşük enerji yükseltgeci hırkası. Verdiği mesaj aynı olsa da söyleme yolu farklı, kullanım amacı farklı. Bataklık gibi o elindeki depresyon hırkası, bizim bağa bahçeye ihtiyacımız var.

    Ben bu marka konusunda sana çok güveniyimg ammağ, düşünüp heyecanlandım bile "serrose" marka kalem kutuları, kumaştan kitap kılıfları, efendime söyliyim sadece senin zihninin yansıması olan (kişiye özel değil yani) ajandalar..
    Çok güzel oldu düşününce de. BEN İNANIYORUM SANAĞ, SEN İNANIYOR MUSUN? 💕 (gaza geldim ayağa kalktım djdkfk)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçlar konusunda ben de aynıydım ama sarı olunca elleyemiyorum :S

      2. Okul bitince spora başlayacağım inşallah
      3. Hedefler bir dolu
      4.keşke keşke diyorum

      İNANIYORUM!
      Amin :D

      Sil
    2. Sergül, ajanda çıkarırsan (hayat planlayıcısı gibi yani) ilk müşterin ben olurum.

      Sil
  6. Sergül abla seni çok seviyorum inşallah en kısa zamanda kendini toparlarsın, iyiki varsın.

    YanıtlaSil
  7. Yanında olup sana destek vermek bu günler geçecek demek isterdim. Yanında degilsem o zaman duamdasın her zaman sevgiyle kal. Bu zor günler geçecek ve hersey daha iyi olacak...

    YanıtlaSil
  8. Sergül seni şahsen tanımıyorum ama seni seviyorum..

    YanıtlaSil
  9. "dibe battıysan çıkacağın tek yön yukarısıdır" derler ya aynen öyle sende şu an bi denizin dibinden dibinden yüzüyorsun ablacım gözlerini kapat yerdeki kumlara dokun,en son yukarı çıktığında seni karşılayacak şey parıl parıl bi güneş olacak :)
    he bi de istersen havlunu uzatan ben olurum o tercihine kalmış :D

    YanıtlaSil
  10. Şahsen tanışmasak bile, bir abla bir arkadaş oldunuz bize. Dualarımız hep sizinle

    YanıtlaSil
  11. Emeğinize sağlık sizlerin iyi olması gerek depresyon size gore değil bu arada buda benim kendi Blogum

    Nuri Özkan Blog

    http://nuriozzkan.blogspot.com

    YanıtlaSil
  12. Depresyondan çıkmaya çalışmaktansa belki onunla yaşamaya alışmak en iyisi olabilir.Ben hiç bir üzüntümü asla unutamıyorum.Kimseyede unutursun geçer diyemem.Hayatı olduğu gibi kabullenmek gerekiyor.Malesef başka bir seçenek yok gibi.Hiç pozitif biri olmadım kötü bir hayatım olmamasına rağmen.Sevdiklerin en güzel destekçin olacaktır devamlı onlara sığın:)

    YanıtlaSil
  13. Hocam yorumlarım yayınlanmıyor mu acabaa

    http://nuriozzkan.blogspot.com

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül