18 Şubat 2017 Cumartesi

Belgesel İzliyorum




     2017 kararlarımdan biriydi belgesel izlemek. 30 tane de hedef koymuştum kendime. Aslında fena bir belgesel seyircisi sayılmam ama düzenli izlemek, sanırım hayatımda ilk defa yaptığım bir şey. Canım bir şey izlemek istiyor ama ne diye sorduğum zaman kendime 'hadi bakalım aç bir belgesel diyorum.

Yazacağım bütün belgeselleri Netflix'te izleedim. Yoshi de ben de seviyoruz bu uygulamayı. Türkiye'ye de geldi, bir şans verin derim ben.

MAKİNG a MURDERER

Şimdi bunu 1 mi 10 mu sayacağım bilemedim. 10 bölümden oluşuyor. Tıpkı kitaplarda olduğu gibi isim ve detay vermeden anlatmaya çalışacağım.

İnsanın kanunlara ve resmi kurumlara inancını derinden sarsan ve yaralayan bir dizi olmuş. Sinir ola ola izledim. Diğer yandan yorumları okuyunca yanlı bir çekim olduğunu yazmışlar. Kafam çok bulandı yani benim. 2. sezon gelecek diyorlar, bilemedim.


AMANDA KNOX

İçeriğine girmeden önce çekimlere bayıldım ben ya. Keyifli bir film izliyor gibi oldum ara sıra. Hiç gitmediğim halde İtalya çekti canım. Bir gün mutlaka!

Amanda Knox da Making a Murderer gibi insanın kanunlara ve kanun adamlarına inancını sarsıyor.
Tabii bunda Amanda'nın anormal tepkilerinin de katkısı büyük. 





 Living on a Dollar 

İnsanı bolca düşündüren, şükrettiren ve bir o kadar da boş hissettiren bir belgesel olmuş.
Kalkmak, harekete geçmek ve birilerinin elinden tutmak istiyorsun.



YAŞAM -LIFE

Bu da 10 serilik bir belgesel ama ben şimdilik sadece ilk bölümü seyrettim.
Hayat Mücadelesi
Bir çok canlının yaşam mücadelesi anlatılmış. Görüntüler, müzikler ve verdiği bilgiler büyüleyici.
Seriyi tamamlamayı düşünüyorum.


Şimdi size bir soru :)
Ben kaç belgesel izledim?

Making a Murderer 1 mi 10 mu sayılır :)

14 yorum:

  1. Living On One Dollar'ı ben de izledim. Bu tip yapımları seviyorum ama hayvan belgesellerini falan hiç izleyemiyorum. Hele o yılanlı olanları falan. Sanırım beni daha çok insan, tarih falan çekiyor.

    YanıtlaSil
  2. Izlemediyseniz Kozmos: Bir Uzay Serüveni'ni şiddetle tavsiye ediyorum, harika bir belgesel ama o da birkaç bölüm,onda da bir kac belgesel sayılır bu sorunu olabilir:) Netflix'te bütün bölümleri mevcut.

    YanıtlaSil
  3. Senden gaza geldim, bende izlicem :)

    YanıtlaSil
  4. Bence bir belgesel sayılır doğru anladıysam 10 bölümmüş dizi tadında ama yinede karar senin güzel öneriler içinde teşekkürler sergulum 😘

    YanıtlaSil
  5. Merhaba blogger dostum, blogger üzerine her türlü içeriği bulabileceğin forum sitemiz açıldı.

    bu forumda şunları bulabilirsin:

    - blogger ile ilgili her türlü eklentiler ve ipuçları
    - adsense ve seo uyumlu blogger temaları
    - blogger ile ilgili problemler ve çözümleri
    - blogunun tanıtımını yapabileceğin bölümler
    - ve ihtiyacın olan diğer her şey

    tek yapman gereken bir blogger olarak aramıza katılmak.

    ayrıca formun ana sayfasında yer alan "dost siteler" ve "ayın blogları" bölümlerinden birine kendi blogunu ücretsiz olarak ekleyebilirsin.

    seni de aramızda görmek istiyoruz: http://www.portalblogger.com/

    YanıtlaSil
  6. Çok güzell, en kısa zamanda ben de izlemeye çalışacağım Netflix üzerinden. Çok teşekkürler Sergülcüm paylaşım için. Çok sevgiler <3

    YanıtlaSil
  7. Ha bir öneri de benden "Before The Flood", DiCaprio'lu bir belgesele, küresel ısınma üzerine. Netflix'te olmaz belki ama Youtube'da var tamamı. Umarım izleyebilirsin ve beğenirsin (:

    YanıtlaSil
  8. 1 sayılır. :) İyi seyirler...

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar Sergül abla, dün izlediğim ve ufkumu büyük ölçüde açan, gıda endüstrisi üzerine çekilmiş 2014 yapımı Fed Up belgeselini önermek isterim. Ayrıca sanırım Making a Murderer 10 bölüm bile olsa 1 belgesel sayılıyor :(
    Ha bir de http://www.tlctv.com.tr/dizi/901-autistic-gardener/bolumler/16868-autistic-gardener-1-sezon-4-bolum-izle bu programı ilk gördüğümde ev sahibi kadını sana o kadar çok benzetmiştim ki "Acaba Sergül abla bu programı görse kadını kendisine benzetir ve bu benzerlikten mutlu olur mu" diye düşünmüştüm. Benzemediğinizi düşünecek olsan bile, seni gülümsetmeye neden olsa yeter diye düşünüyorum şimdi de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Amanda Knox belgeselini izledim. Barbie Latza Nadeau'nun bu cinayetle ilgili Huffington Post'ta yazdıklarını ve kitabını da okudum.İtalyanca ve İngilizceye eşit derecede hakim olduğu için, hem davayı hem de İtalyan basınına yansıyanları takip ederek çok ilginç yazılar yazmıştı. Amanda Knox bence göstermeye çalıştıkları kadar masum değil, özellikle bar sahibi Patrcik Lumumba'yı cinayetle suçlamasının affedilebilir bir yanı yok. Amanda'nın suçsuzluğunu kanıtlamak için yapılan belgesellerde, karşı tarafın kötünün kötüsü olması gerekiyor nedense.. Bu arada ABD medyasından, olayı izlemek için gidenlerin İtalyanca bilmemesi, Knox ailesinin davayı anlamaması ve kızları hakkında objektif davrananları dışlayarak bilgi akışını kontrol etmesi de Amerika'da oluşan mağduriyet algısında etkili oldu bence.

      Sil
  10. Planet Earth İİ kesinlikle tavsiye ediyorum abla.

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Ben de Human belgeselini tavsiye ediyorum Sergül abla. :) 3 bölüm halinde yayında, hatta Youtube' de bile var. Tüm dünyadan insanlarla yapılan röportaj/video. Ayrıca çok güzel görüntüler de var.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül