3 Ocak 2017 Salı

Kendimi Şımartma Günü (yine)



Başlık kendimi şımartma günü olsa da aslında öyle değil. Günlerden evden dışarı çıkmıyorum. Aslında okula gitmesem olacak olan bu. Koltukta pijama, battaniye! Sırf böyle olmasın diye gidiyorum okula. 6 Ocak'ta açılacak okulum. O güne kadar bu moddan çıkarım inşallah.



Kendini şımartmanın ya da iyi hissetmenin birinci yolu duşa girmektir.

Tigi Catwalk Fashionista Violet Shampoo&conditioner
Look Fantastic sitesinden almış olduğum şampuanlarıma bayılıyorum.
Sarışınlar için özel mor şampuan ve saç kremine bayılıyorum. Etkisini kesinlikle ilk yıkamada bile görebiliyorsunuz. Sarı rengi daha cool bir tona dönüştürüyor. Kokusuna da ayrıca aşığım!!!

Look Fantastic sites birçok ülkeye ücretsiz gönderim yapıyor. Eğer bu linkten üye olursanız ilk alışverişinizde ayrıca indirim kazanabilirsiniz.

Biore Aroma Treatment Body Shampoo
Bunu biraz çekinerek aldım çünkü Yoshi vanilya kokusunu pek sevmez. Ama buna bayıldı. Eko paket 2'li aldım biri bitmek üzere sıra buna gelecek. Kokusu, yapısı, köpürmesi her şeyi harika.
Kadife gibi yapısı var. Bayılıyorum buna.


Softymo Makyaj temizleyici& Yüz yıkama jeli
Duşta mutlaka makyajımı da temizleyecek bir yüz yıkama ürünü bulunduruyorum. Makyajı güzel çıkaran, aynı zamanda cildi nemli tutan bu ürün hakkında hala kararsızım. Kötü değil ama sevdim mi bilmiyorum.

Lush Ro's Argan Body Conditioner
Sevgili Nihan ve Ceren'in doğum günü hediyesi setten çıkan bir ürün. Mis gibi kokuyor, cildi nemlendirmesi de süper. Banyoda son adım olarak kullanıyorum.







Duştan sonra uzun bir süre bornozla dolanmayı çok seviyorum. Kendime yeni ve yumuşak bir bornoz arıyorum. Önerilere açığım :)

Keane Rice Mask 
Japon kadınları duştan çıkar çıkmaz ciltlerini nemlendirirler, hemen bir kağıt maske takarlar yüzlerine. Ben yakın zamana kadar uygulayamıyordum bunu. Kağıt maskelerle aram pek iyi değildi taaa ki bu güzellikle tanışana kadar. 4 çeşit pirinçten yapılan bu maske (pirinç Japon kozmetiğinde sık sık kullanılır) gözenekleri küçültmeyi, cildin elastikiyetini arttırmayı ve cildi nemlendirmeyi vaad ediyor. Gözeneklerdeki etkisine henüz bakmadım ama nemlendirmesine kefilim. Kullandığım en güzel nem veren maske...ba-yı-lı-yo-rummmm

Mama Aqua Savon Moist Multi Cream
Merhaba ben bir krem sürmeye üşenenim. Çeşit çeşit kremler alır ama kullanmam :( Bunun da kokusuna vurulup aldım. Saç, yüz ve vücut için kullanılıyormuş.
Bir sürü kötü içerik yok içerisinde. Anne-çocuk kullanabilir yazmışlar.
Etkisi de güzel kokusu da. Pompalı olmasına da bayılıyorum. Çok pratik.

Carolina Herrera 212 vip
veee tabii ki olmazsa olmaz parfümler
Moralim ne zaman bozulsa parfüm sıkarım kendime. İyi geliyor bana.
Orta sehpanın altında tutuyorum fıs fıs sıkınıyorum :)
Kalıcılığını beğenmedim daha kalıcı parfümler istiyorum, yorum kısmında yazın lütfen.








Veee son adım bornozdan çıkıp pijamalara sığınmak. Geçen sene Uniqlo'dan almıştım pijama altlarımı. Bayılıp bir daha gidip almıştım. Toplamda 2 renk 5 adet varlar. Pazenimsi bir kumaş. Ba-yı-lı-yo-rummmm. Bütün kış bunların içinde yaşadım. Onca yıkama ve kurutmaya rağmen maşallah süperler. Uniqlo'da ne yazık ki bir aldığınız ürünü bir daha bulmanız mümkün değil. Bulsam yine alırım.

Ve son zamanlardaki favori çayım sevgili Ece'nin hediyesi Çaykur Defneli yeşil çay. Türk yeşil çaylarını pek sevmesem de içindeki defne farkıyla bu çaya takmış durumdayım. Teşekkürler Ece!






Veeee birkaç gün önce elime ulaşan Melimelek ajandam canım Lale'nin hediyesi. Ayın 1'inden beri düzenli yazıyorum Muji kalemimle birlikte. İnşallah bu düzen bozulmaz yıl boyu.

İşte böyle kendimi iyi hissetmediğim, eve kapandığım bu günlerde kendimi böyle şımartmaya ve motive etmeye çalışıyorum.

Sizin nedir böyle durumlarda kaçış noktalarınız?



uzun zaman önce yazmış olduğum Kendimi Şımartma Günü yazım için buraya tık tık 


7 yorum:

  1. Bugün ben de kendimi şımartma isteğiyle uyandım. Kore'den getirdiğim yüz temizleme köpüğü ile yüzümü temizledim, daha sonra kağıt maske yaptım. Şimdi de güzel bir yeşilçay yapıp koca bir mug dolusu içmek istiyorum. Ve sanırım zumbaya da başlayacağım. Yeni yıl, 3 gün gecikmeli de olsa yeni kararlar! Senin de bu tarz hissetmenle güç bulacağım :)

    Bu yorumumu yazını okumadan yapmıştım bakalım ne kadar aynı yoldaymışız diye. Baktım ki sen de pirinç maskesi yapmışsın ve sen de yeşilçay içmişsin. Senin sayende yeniden kitap okumaya da başladım eskiden çok okurdum ama son 1 yıldır kitap okumayı unutmuşum resmen. Teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  2. Benim kendimi şımartmam istediğim film ve dizileri açıp, yatıp izlemek ve izlerken zeytin, beyaz peynir, kızarmış ekmek ve bunlar bittikten sonra çekirdek yemek. Her nedense bu bana acayip keyif veriyor, hele izlediğim şeyleri beğenirsem üstüne tanımam.

    Günlük tutmayı çok isteyen ama her nedense bir türlü başaramayan biriyim. Kalemi elime alıp / veya klavye boş sayfaya bakarken yazacak bir şey bulamıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Sergül kızım. Ben altmış küsur yaşındayım. Kendimi şımartmak istediğimde çikolata yiyorum. Mutlu hissettiriyor. Bir de Bonprix'den alışveriş yapıyorum. İyi geliyor vallahi. Yeni senede her şey gönlünce olsun kızım. Sevgilerimle. Ece ablan :)

    YanıtlaSil
  4. Agatha christee filmleri izlemek ve izlerkende çay ve küçük atıştırmalıklar üzerimde bir battaniye dışarda yağmur..:)

    YanıtlaSil
  5. oo tofitaaa yerim seni :) sevgiler çok öpyüyorum seni..

    YanıtlaSil
  6. Ben genelde kendimi piskolojik anlamda kötü hissettiğim zamanlarda uyurum

    YanıtlaSil
  7. Lancome La vie est belle :Dünyanın en kalıcı parfümü olabilir .Armanie Si intense,Dior Miss Dior. Benim kullandığım miss gibi ve kalıcı kokular .Daha da var ama bunları yazdım .Sevgiler Sergül

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül