1 Eylül 2016 Perşembe

Gittim, Geldim




  Gittim, geldim. Bu süre içinde blog hariç her yerde bir derece aktif oldum. Blogda olmadım, çünkü 'o kadar' iyi değildim.

Blog benim sığınağım. Kendimi en çıplak hissettiğim yer. Kendime 'bile' yalan söyleyemediğim tek yer.

1 ay tatil yetmedi. Aslında hiçbir şey yapmadım. Çünkü zaten niyetim, planım buydu. Hiçbir şey yapmamak.

Hemen her gün Efsun'a gittim. Bazı günler birkaç defa. En rahatladığım yer onun yanıydı çünkü.
Yas'ın 5 evresi var diyorlar.

Sanırım bu evredeyim.

  1. Evre: Sıkıntı Huzursuzluk Hali ve Sosyal Geri Çekilme 
Kişi bu dönemde ölümü daha çok kabullenmiş bir haldedir. Fakat buna rağmen yaşam standartları çok düşüktür. Kişi işe gitmede büyük zorluk yaşayabilir, işe gidemeyebilir ya da gitse de rahat ve huzurlu olamaz ve işinde verimli olamaz. Arkadaşlarıyla iletişime geçmeyi reddeder, bazen en yakınıyla bile konuşmaktan çekinir. Kişi kendi öz bakımını bile aksatabilir, banyo yapmak istemeyebilir. Bu durumun uzaması, kişinin depresyona girme olasılığını oldukça arttırır.
 Efsun ile tanışmış, onu görmüş kişilerin yanında uzun süre duramıyorum. En uzun vakit geçirebildiğim annem ve ablam sadece. Ananem de dahil olmak üzere herkesten kaçtım. Son gün arabaya binerken ananem  yüzünü göremedim senin dedi.

Giderek güçsüzleşiyorum, giderek dayanılmaz bir hal alıyor. Dayanamıyorum!

Geçecek mi? Geçsin istiyor muyum? Bilmiyorum!

Bildiğim tek şey 'mış gibi yapmaktan' yoruldum.

Allah'a ve dualara sığındım.

Her şeyin hayırlısı ama çok yorgunum!

29 yorum:

  1. Merhaba Sergül,
    Kendimi ifade etme yöntemimle bir şeyler karaladım; seninle de paylaşmak istedim. Umarım kırmamışımdır, sadece yazmak istedim.


    Acılar anılara karıştığında,
    Kaç okyanus sığar yastığıma!
    Hayaller duman duman
    Çekip gittiler olmayan diyarlara
    Üstelik daha yolun başında...
    Bu nasıl bir şey böyle!
    Savunmasız karşı koymanın güçsüzlüğü ile
    Sarılıyorum yine aynı düşüncelere
    Boğuluyorum kendi denizimde
    Sonra bir zeytin ağacı olup
    Karışıyorum büyülü ormanına
    Azalarak çoğalıyorum sana
    Bir gün kavuşmanın görkemli töreninde
    Koklaşmalarımız var seninle
    Yeni sulanmış bahçe kokulu
    Sonsuz başlangıcın kollarında
    Dalacağım efsunlu gülüşüne

    YanıtlaSil
  2. Sen Sergul Kato dağın en dibindeki insanken şimdi insanlar seni tanıyor nasıl tanıyor biliyor musun güçlü bir kadın olaraktan sen hiç bir şeyden vaz gecmedin. Senin acın büyük sana asla diyemeyiz ağlama yeter diye sen bir annesin yüreğin yanıyor efsun çok şanslı.
    Minik efsun hep senin minik bebeğin olarak kalacak... O şimdi melek seni bekliyor annesi dimdik dur sağlam ol
    Minik efsun şuan Allaha dua ediyor annemi babamı cennetine al beni onlardan mahrum etme diye
    Unutma biz seni güçlü sağlam bir kadın şekilde tanıyoruz biz senden çok şey öğrendik çünkü sen Sergul Katosun..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Allah yardimcin olsun.. Bence cok guzel basa cikiyorsun abla.. Daha cok cok gencim elbette acilarin en buyugunu bilemem ama bende 15 yasimda babami kaybettim. Bende savasmaya calisiyorum. Seni anliyorum diyemem tabi ama dualar ve iyi niyetler hep seninle olsun. Kotu insanlar yuzunden uzulme onlar zaten ne bulurlarsa bulsunlar kendi kotuluklerinden cekecekler. Tanidigim en guclu kisilerdensin.cok zor olsa da lutfen savasmaya devam et. Kendini birakma ve boyle guclu ol.sevgiler iyi dilek ve dualarla Sergül ablacim.

    YanıtlaSil
  4. En iyisi eşinle sımsıkı sarılmak birbirinize, hayata, efsun için.
    O sizi görüyor ve sizi mutlu görmeli bence.
    Onun için gülüsemelisin.
    Mış gibi değil insanları umursama. üzgünsen üzgün ol kimseyi ilgilendirmez sen içinden geçeni yap...

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Sergül ...Öncellikle başlarken aslında biraz kararsız kaldım eğer bilmeden yanlış birşey yazarsam lütfen beni affet.Seni takip etme maceram ne zaman başladı çok hatırlamıyorum...sadece uzuuun bir zaman önceydi.sanırım 6 sene olmuştur.şu günlerde epeyce bir zaman kavramını yitirmiş durumundayım zaten.önemli olan her sayfanı ziyaret ettiğimde sonra FB seni bulduğumda bana o parlayan gözlerinle verdiğin enerji ve hayata bakışınla senden aldığım cesaret.çoğu zaman yazılarını sesis takip etmeyi tercih ediyorum...değer vermediğimden değil ,sanki gereksiz gürültü yapacakmışım gibi geliyor.Bugünkü yazını okuyunca ise duramadım...evreler....bu kaynak için teşekkür etmek istedim.Böyle bir yazıdan hiç haberdar değildim.everme gelince ...herşey dün gibi ..."onunla" senin hakkında çok konuşuyordum."nasıl yani tanıyormusun diye sorardı...yok anne internetten...ama o gerçekten sıcacık biri,yüzünde gözlerinde adı gibi güler açıyor,bana çok iyi geliyor"diye hakkında çok konuşmuşuzdur.Benim kaybım seninkinle kıyas edilir mi ...elbette asla. Ama kocaman bir kadın olsamda...anne olsamda....ben hala bir çocuğum...hiç büyümek istemeyen...Keşke elimden birşey gelse,yüreğini hafifletebilek ,yorgunluğunun yükünü alabisem, miş`lerini gerçeğe dönüştürebilsem...keşke yapabilsem. Sana tek söylebileceğim şey...hiçbirşey...sadece bekliyeceğiz...gerisi yalan...geçmesini beklerken sana iyi gelecekse birlikte bağralım,hüzünlenelim,ağlıyalım ve gülelim....en çok da gülelim olur mu . Seni kocaman kucaklıyorum,sevgiyle kal gülen gözlü güzel kadın.....Tülin Yasmin Gümüş -FB dan

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Sergül ...Öncellikle başlarken aslında biraz kararsız kaldım eğer bilmeden yanlış birşey yazarsam lütfen beni affet.Seni takip etme maceram ne zaman başladı çok hatırlamıyorum...sadece uzuuun bir zaman önceydi.sanırım 6 sene olmuştur.şu günlerde epeyce bir zaman kavramını yitirmiş durumundayım zaten.önemli olan her sayfanı ziyaret ettiğimde sonra FB seni bulduğumda bana o parlayan gözlerinle verdiğin enerji ve hayata bakışınla senden aldığım cesaret.çoğu zaman yazılarını sesis takip etmeyi tercih ediyorum...değer vermediğimden değil ,sanki gereksiz gürültü yapacakmışım gibi geliyor.Bugünkü yazını okuyunca ise duramadım...evreler....bu kaynak için teşekkür etmek istedim.Böyle bir yazıdan hiç haberdar değildim.everme gelince ...herşey dün gibi ..."onunla" senin hakkında çok konuşuyordum."nasıl yani tanıyormusun diye sorardı...yok anne internetten...ama o gerçekten sıcacık biri,yüzünde gözlerinde adı gibi güler açıyor,bana çok iyi geliyor"diye hakkında çok konuşmuşuzdur.Benim kaybım seninkinle kıyas edilir mi ...elbette asla. Ama kocaman bir kadın olsamda...anne olsamda....ben hala bir çocuğum...hiç büyümek istemeyen...Keşke elimden birşey gelse,yüreğini hafifletebilek ,yorgunluğunun yükünü alabisem, miş`lerini gerçeğe dönüştürebisem...keşke yapabilsem. Sana tek söylebileceğim şey...hiçbirşey...sadece bekliyeceğiz...gerisi yalan...geçmesini beklerken sana iyi gelecekse birlikte bağralım,hüzünlenelim,ağlıyalım ve gülelim....ama en çok da gülelim olur mu . Seni kocaman kucaklıyorum,sevgiyle kal gülen gözlü güzel kadın.....Tülin Yasmin Gümüş -FB dan

    YanıtlaSil
  7. Güzel sergül sana dua ediyorum sadece dua ediyorum, sana tavsiye vermekten acizim biliyorum ki bu değil ilacın sadece dua ediyorum. Rabbim gönlüne ferahlık versin, imtihanını sana kolaylaştırsın.

    YanıtlaSil
  8. Sergül, biliyorum mesafeler uzak ama yinede biz senin yanındayız. Burada dök içini, tutma. Allah sana güç versin.

    YanıtlaSil
  9. Canım Sergülüm seni ilk Efsun'dan sonra videonla tanıdım. Seninle ağladım.. Sonra da hiç peşini bırakmadım. Acı insanların tattığı ama yutkunamadığı yumrudur boğazında ki.. Senin gibi bir acıyla sınanmadım.. Çok kaybettim. Çok Yoruldum.. Çok düştüm.. Ama hep ayağa kalktım. Yalnız olmayı seviyor insan bu durumlar da. Sana şunu yap bunu yap demiyorum diyenler çoktur. Ben gökyüzüne inanırım. Ondan geldik ona gideceğiz derim hep. Sizin meleğiniz de orda ben bazen görüyorum ona senin onu çok sevdiğini söylüyorum. O da seni çok seviyor. El sallıyor çok mutlu hep gülümsüyor. Her zaman dualarımdasınız ailecek. Seni seviyorum yüreğinden öpüyorum.

    YanıtlaSil
  10. Sizi yaklaşık bir aydır takip ediyorum. Önceki postlarınızın çoğunu okudum/izledim. Duygularınızı içtenlikle paylaşıyor olmanız çok hoş ve özellikle üzüntünüzü içinizde tutmanızdan çok daha etkili bir yöntem. Keşke herkes bu kadar güçlü olsa da kendi ile yüzleşebilecek cesareti içinde bulabilse. -mış gibi yapmak, inanın hayattan kopup, kendini koyvermekten çok daha işe yarıyor. Bence bu zamana kadar ne yapıyorsanız devam edin, içinizi kimse bilemez ama dışarıdan yavaş yavaş iyileştiğinizi görüyorum ben şahsen. Sizi sevgi ile kucaklıyorum.

    YanıtlaSil
  11. Prematüre doğmuş bir bebeğim vardı. 70. gününde vefat etti. Hem de doktorların " Bir iki güne kadar taburcu olur." demelerinden birkaç saat sonra. 22 gün oldu vefat edeli. İnsanlar çok metanetli olduğumu söylüyorlar. Karşıdan bakınca o kadar iyi mi rol kesiyorum bilmiyorum. Ama nefes almak bile o kadar zor, o kadar zor geliyor ki... Hani insanın bir kemiği kırılınca önce uyuşur, acıyı hissetmez, o uyuşukluk geçince ne olduğunu idrak eder ya. Benim de öyle. Zaman her şeyin ilacı derler ama sadece daha çok canım yanmaya başlıyor. Allah size de, bana da, bu acıyı yaşayan tüm anne babalara da yardım etsin. Dayanılacak şey değil...

    YanıtlaSil
  12. Her şeyin hayırlısı evet çok yorgunsun evlat acısı bu geçmeyecek bir gün bir yerlerde kor olacak ama tamamen sönmeyecek.
    Sen yine sanslisin evladinla efsununla dolu dolu 8.5ay geçirdin.
    Bugün bir haber aldım iş arkadaşımin eşi ölü doğum yapmış dokuz ay konuştuğu hayal kurduğu bebeğine daha birinci dk da veda etmiş...en azından sen 8.5 ay dolu dolu baktin yavruna..inancin ne derece kuvvetli bilmiyorum seninle daha yeni tanıştım sayılır ama efsunun seni ebedi hayatta elinden tutup seni cennete annemsiz gitmem demek için bekliyor.orada yalnız değil o gün gelene kadar cennet bahçelerinde koşturup annesinin gelmesini bekleyecektir..teslimiyeti kabullenebilirsen daha çabuk korlastirabilirsin kalbini.Allah sana sabır ve güç versin.

    YanıtlaSil
  13. Sen çok güçlü bir kadınsın. Umuyorum bunun da üstesinden gelirsin!

    YanıtlaSil
  14. Rabbim kalbine sakinlik versin inşaAllah güzel kardeşim :'(

    YanıtlaSil
  15. o kocaman güzel gözlerin dilerim bir gün eskisinden daha güzel güler ablacım.. Rabbim yanında olsun. Dualarımız seninle.

    YanıtlaSil
  16. O kadar güzel temiz bir kalbin varki allahım bütün güzellikleri versin inşallah sana her duamda senide katarak dua ediyorum herşey gönlünce olur 😘😘

    YanıtlaSil
  17. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavrum az git ötede oyna. Hatta defol. Hatta aldığın nefes ziyan.Boşuna harcama. Aldığın oksijenin hakkını ver bari. Beynine az oksijen gitsin de azıcık insanlığın üzerine düşünürsün belki.Tavsiyelerini kendine sakla. Belki ilerde sana lazım olur. 😡

      Sil
    2. Yavrum az git ötede oyna. Hatta defol. Hatta aldığın nefes ziyan.Boşuna harcama. Aldığın oksijenin hakkını ver bari. Beynine az oksijen gitsin de azıcık insanlığın üzerine düşünürsün belki.Tavsiyelerini kendine sakla. Belki ilerde sana lazım olur. 😡

      Sil
    3. Yavrum az git ötede oyna. Hatta defol. Hatta aldığın nefes ziyan.Boşuna harcama. Aldığın oksijenin hakkını ver bari. Beynine az oksijen gitsin de azıcık insanlığın üzerine düşünürsün belki.Tavsiyelerini kendine sakla. Belki ilerde sana lazım olur. 😡

      Sil
    4. Yavrum az git ötede oyna. Hatta defol. Hatta aldığın nefes ziyan.Boşuna harcama. Aldığın oksijenin hakkını ver bari. Beynine az oksijen gitsin de azıcık insanlığın üzerine düşünürsün belki.Tavsiyelerini kendine sakla. Belki ilerde sana lazım olur. 😡

      Sil
  19. söylenebilecek tek şey "Rabbim acını dayanılabilir kılsın" seni anlayamam tahminde edemem bende annesiz büyüdüm ve bu sanki yakinlarimin seni anliyorum diyipde beni daha cok kirmalari gibi birsey.kimse bir seyi yasamadan anlayamaz savas gibi yokluk gibi kimsesizlik gibi... destek olmak gerekiyorsa yaninda ol o ne istiyorsa onu yap bence gitmeni istiyorsa git hayir seni yalniz birakamam deme bir yere gitmek istiyorsa git bence gitmeyelim daha kotu olursunda deme destek olacagim derken yikma hicbirsey yapamiyorsan sus kanatma biryerleri.ve icinden dua et Allahım acısını dayanılabilir kıl...

    YanıtlaSil
  20. Bu acı tarifsiz benzer kaderi yaşadım biliorum evt yerine hçbşy konulamz ama efsunun bi kardeşi olsa belki bu sonsuz sevgi o melekte hayat bulur derdine bitirmez ortak olur ben acımı bu yavrumla paylaşıorum inan çok ii gelio masum bi can senin canın yoldaşın oluo sabır diliyorum hepimize onu kaybetmedin kavuşcksn zor şimdi ama ebedi beraberlğnz olcak dua edecek size biliomsn bebekler öbür alemde bebek olarak kalıp o doyumsuz sevgiyi sonsuz yaşatacaklarmış inş herşey gönlünce olur

    YanıtlaSil
  21. Allah yardimcin olsun, sana dayanma ve bu acilarla savasma gücü versin..

    YanıtlaSil
  22. Güzel arkadaşım.
    Her gün gitmişsin Efsun ' a
    bazen günde bir kereden fazla.
    Çok iyi yapmışsın. sana iyi gelen tek yer.
    Yazının bir yerine takıldım kaldım. Acı yaşanmadan geçmez doğruymuş ama...


    "Giderek güçsüzleşiyorum, giderek dayanılmaz bir hal alıyor. Dayanamıyorum!

    Geçecek mi? Geçsin istiyor muyum? Bilmiyorum!" demişsin

    Geçmesini istemediğin için daha da güçsüzleşiyor olmayasın Sergül cüğüm.
    Allah yeniden anne olmayı nasip etsin inşallah.

    YanıtlaSil
  23. Kalbim dualarım sizinle💜💜🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

    YanıtlaSil
  24. Sergül abla sen çok güclü bir kadinsin eminim ki acısı gecmez ama bunla da başa çıkabilirsin dualarım hep seninle..

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül