1 Haziran 2016 Çarşamba

Nasıl Gidiyor?



Cuma gününden başlamak isterim. Cuma sabahı okulda başımı sıraya koyduğumda Efsun'u doğum masasından ilk gördüğüm an geldi aklıma. Kanlı gövdesi, minicik suratı ile bana bakışları.
Ders bitene kadar toparlamaya çalıştım kendimi. Ne kadar toparlanabilirse işte.
Kendimi sıkmaktan perişan bir halde trene bindim. Şansıma! edeyim.
Tam karşıma bebekli bir anne oturdu. O andan sonrasını ben size nasıl anlatabilirim bilmiyorum.

Trenden iner inmez başladım tabii ki ağlamaya, artık daha fazla sıkamazdım. Otoparka kadar nasıl yürüdüm hafızamda yok. Arabaya varır varmaz saldım artık kendimi. Çok zor ya çok zor!

Cumartesi günü için Japon arkadaşım Taeko ile gül bahçesine gittik. Onun da bebeği var. Onunla vakit geçirmek benim için çok ama çok zor. Aynı dönemde hamileydik, aynı hastanede doğum yaptık.
Ben onun bebeğine dokunamıyorum. Uzun süre yanında kalamıyorum ama deniyorum tabii ki.
Cumartesi günü normalden uzun bir arada kalınca tabii ki ağlaması, bebek arabası, onu emzirmeye gitmesi falanı filanı ben yine paramparça olmuştum.

Pazar gününü büyük bir baş ağrısı ile geçirdim. Annem de dönecek bu Cumartesi bir de o var tabii.

Pazartesi'ye de iyi başlamadığımı söylememe gerek var mı? Kendimi zorlayıp yataktan çıktım ve okula gittim.
her pazartesi okulun lobisinde gönüllü Japonca konuşma etkinliği oluyor. Japon teyzeler geliyor ve öğrencilerle sohbet ediyorlar. Beni 3 yıl öncesinden tanıyorlar. 1 Nisan'dan beri her pazartesi onlarla yüzleşmekten kaçıyordum. Geçen pazartesi öğretmen biraz dersi uzatınca onlara yakalandım.
Arkamdan Kato San diye seslendikleri için dönmek zorunda kaldım.

Aaa Kato san uzun zaman oldu, bebek doğurdun kesin çok tatlıdır dediklerinde
ben.. tutamadım kendimi.. ağzımı açıp cevap vermeye çalıştıkça iş daha da zorlaştı ve ben okuldan zor attım dışarıya kendimi.

Ve böyle işte...

Nasıl dayanıyorsun? dayanamıyorum aslında

Neden ben diye sormaya başladım?

Neden ben?

Kimseye bilerek bir kötülük yapmadım, yaşadığım her şeye bu benim sınavım tamam sabret kızım dedim,
bunlara rağmen neden ben?

Allah'ım sana sığınıyorum ama bu sınav çok ama çok zor!

Her gün gelen onlarca Efsun nerde, Efsun neden öldü, kızını göstersene, kızına ne yaptın da öldü, söyle de biz de onu yapmayalım mesajlarına beddua etmiyorum ama Allah'ım diyorum, senin adaletine sığınıyorum. (bilerek ya da bilmeyerek orasını sadece Allah biliyor)


51 yorum:

  1. çok zor çok sabır ablam sabır

    YanıtlaSil
  2. Can kardeşim; söylemesi kolay yaşaması zordur bilirim. Lakin sabret. Sabretmeye çalış. O kötü niyetlilere de Allah hidayet versin. Duyma onları. Herkes ettiğini bulur bir gün. Umarım geç olmadan uslanirlar. Seni seviyorum kardeşim.

    YanıtlaSil
  3. Çok haklısın neden ben diye düşünmekte, çok haklısın isyan etmekte.
    İsyan etme diyenleri anlamıyorum insanız işte aciziz belki doğru değil ama isyan ediyoruz işte başka türlüsü gelmiyor bazen elden...
    Allah yardımcın olsun, çok sabır versin bundan sonra seni başka acıyla sınamasın dilerim.
    Çok seviyorum ben seni inan yakın hissediyorum seni kendime çok mutlu, huzurlu bir hayatın olsun bundan sonra dilerim
    Rabbim kolaylık versin...

    YanıtlaSil
  4. Sevgili kader arkadasim... can yoldasim.. neden ben dedigin de tekrar yazmaya karar verdim..epey uzun zaman once bir yasanmis hikaye okudum..hikaye demek yanlis oldu aslinda.ilk agizdan yazilmis bir anı. Amerika da cok taninmis bir sporcu kansere yakalanmis..farkedildihin de son evrelerindeymis.. bir roportaj sirasinda hic neden ben diye dusundunuz mu diye sormuslar. Hayir demis ve devam etmis. Afrika da aclik sinirinda olan bir ulke de dogdum. Ama Tanri hep bana yardim etti. Amerikaya geldim.okula basladim.okudum is sahibi oldum.iyi bir sporcu oldum.iyi paralar kazandim.guzel seyler yaptim.cok kazandim dusunemeyeceginiz kadar cok kazandim.iyi evlerde oturdum.en guzel yemekleri en guzel restaurantlar da yedim.en iyi arabalara bindim.bunlari yasarken Tanrim neden ben demedim!! Guzel seyler gelirken sormadigim gibi Tanrinin agir olan bu sinavinda dabeden ben diyemezdim. Bu ikiyuzluluk olurdu. Demis.. tevekkul et kardesim.acini alabilmeyi isterdim biliyorum mumkun degil. Sen mucadeleni sonuna kadar yapmis olmanin huzurunu da yasa..ben onu bile yapamiyorum.ah yazilacak yuzlerce kelime binlerce soz olsa ne yazar. Ben bu aciyi bilirim.. Rabbim yardimcimiz olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size sonuna kadar canı gonulden katılıyorum... Bende zor gunler gordum ama rabbim her zaman daha beterinden korusun. Yinede sukrettim, hep dua ettim. Baskalarına bakıpta, niye ben diyerek isyan etseydim belki bugunleride goremeyebilirdim. Yinede hayatımda degişen cok sey olmasa da "zaman ne cabuk geciyor, hayat aslında hiçte zor degil" diyebiliyorum... Buda bi avunma sekli iste.

      Sil
  5. Dilerim zora düştüğün her an Efsunlu ormandaki ağaçların her bir dalından 6934 kuş buradan havalanır ve yüreğine konup acını hafifletir. Sen sen olduğunu,insanlar ne düşünür demeden gösterebilen birisin ve bir köşeye çekilmeyi reddedip sana rol giydirmelerine müsade etmedin.Bunu yapayanlar en iyi yargılamayı bilir...
    Acınla ilgili yorum yapmayı uzun zaman önce bıraktım çünkü sana bu yorumları yaptıkça insanlar farkettim ki sana değil başlarına gelirse kendileri ne hale gelir ona yanıyorlar ve ben bu bencilliğe düşerim korkusuyla teselli sözlerinden uzak durmaya çalışıyorum. Bu iğrenç insanların iğrenç yorumları bitmeyecek. On yıl sonra bile paylaşımlarını görenler aynılarını yazacak...Çünkü okumaktan eksiğiz ve bize kısa yoldan bilgi elde etmeyi öğrettler. Araştırmıyoruz...Üstelik senin acının bu insanlarla bir ilgisi yok,acı senin acınken daha çok acı çekmeni sağlamalarına nasıl müsade ettiğine anlam veremiyorum. Gördüğüm tek birşey var. Sen kendini yenileyip doğrulmaya çalıştıkça gelen yorumlar ve etkileşimler seni aşağıya çekiyor. Yine hayatın içinde ol ama sosyal medyanın seni acıtmasına da müsade etme..Sevgiler....

    YanıtlaSil
  6. Rabbim en zor sınavla sınıyor seni. Peygamber sabrı versin inşallah. Zaman herşeyin ilacı derler. Zaman asla unutturmaz sadece acı çekmeye alışıyoruz sadece... Ne desem nasıl teselli etsem yüreğini bilmiyorum. Sana ilk defa yazıyorum. Dua edeceğim senin için. Başkaları için edilen dualar kabul olurmuş belki yüreğimi görürde Rabbim senin için ettiğim duayı kabul eder acın biraz hafifler hayata tutunman için yeni nedenler yaratır. Allah'a emanet ol.Denizli'den sevgi ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  7. Yazıp yazıp siliyorum hep. Neden ben demeyebilsek keşke ama olmuyor işte. Sabır dilemekten başka bir şey gelse keşke elden. Dualarımdasın.

    YanıtlaSil
  8. Yuh, öyle mesajlar atanlar da mı var! Kızına ne yaptın da öldü demek için gerçekten ama gerçekten insanın birden fazla rahatsızlığının olması gerek! Oha ulan valla bu nedir ya. Çok kötü oldum ben bile burada nasıl bir şey bu ya... Yazık yazık, o insanlara yazık Sergül. İnsan olamamışlar çünkü, ben ilk kez bu lafı diyorum. Normalde içi boş gelir ama bu sefer içi dolu dolu diyorum, hem de küfürlerle! Kıyamam sana, sıkma canını diyemem nasıl sıkmayasın, evlat acısı çok başka.. Ama lütfen kendini tutma, ağla.. Tutma kendini, kalbine zarar. Sergül senin inancına göre ahirette kavuşacaksınız ama benim inancıma göre hiç ayrılmadınız. Onu hissediyorsun ya bazen, bir sanrı olduğunu düşünmüyorum. Sadece bedeni yok, enerjisi burada ve senin enerjinle çakışıyor. Ben böyle düşünüyorum. bkz: enerjinin korunumu kanunu. Sen benim örnek aldığım insansın, o dik duruşunla. Kendime söz verdiğim gibi seninle görüşeceğim. O zaman sadece gözlerine bakıcam. Seninle öyle anlaşabileceğimizi düşünüyorum. Umarım içimden geçenleri anlarsın. Napıyor la bu mal deme de. ^^ (Biraz tebessüm) Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  9. ablacım ne denir ne yapılır vallahi bilmiyorum, seni seviyorum, bundan daha iyi bir teselli ya da tedavi aklıma gelmiyor. keşke acılarımızı bölüşüp hafifletebilsek ya da ne bileyim yürekleri tek bir sözle ferahlatabilsek. çok isterdim.

    YanıtlaSil
  10. Yasadiklarin zor, bunu anne olmasamda daha anlayabiliyorum.
    Ama niye ben demen yerine, buda benim sinavimmis bunada COK SÜKÜR demelisin.
    Rabbim sadece sevdigi insanlari sinarmis, cok zor eminim ama iyi yönlerinden bakmaya denemelisin,

    YanıtlaSil
  11. Gün geçtikçe sana hayran kalabilcegim aklıma gelmezdi 8 aya bi ömür sığdırdın sen çok güçlüsun o senin parçan ve sen güçlü oldukça sen güldükçe o parçan hep seninle dikdur insanlara inat yüreğinin acısına inat dik dur güçlü ol kalbinin her atışında efsun seninle

    YanıtlaSil
  12. Inanirmisin ruyamda seni gordum 2 3 defa da gormustum onceden, bu olayi ben de dert ettim en basindan beri neden bilmiyorum bu kadar.. 5 sularinda uyandim youtubedan efsundan sonra videonu izledim, kac ay oncesinin videosu orda da ayni durumdan yakiniyordun hakli olarak tabiki. Sana dayanma gucu dilerken, nacizane bi onerim olucak belki dusundun ya da yapiyosun bilmiyorum ama.. seni seven bir suru takipcin var illaki iclerinde avukat vardir sana yardimci olamazlar mi? Ben avukat olsaydim keske koklerini kazirdim kendime gorev edinirdim bu nasil insanlik ya.. Vallahi ben katlanamiyorum seni dusunemiyorum. Sana bol bol bol sabir, dayanma gucu ve isikli guzel gunler diliyorum.
    Sevgiler, Ezgi

    YanıtlaSil
  13. Inanirmisin ruyamda seni gordum 2 3 defa da gormustum onceden, bu olayi ben de dert ettim en basindan beri neden bilmiyorum bu kadar.. 5 sularinda uyandim youtubedan efsundan sonra videonu izledim, kac ay oncesinin videosu orda da ayni durumdan yakiniyordun hakli olarak tabiki. Sana dayanma gucu dilerken, nacizane bi onerim olucak belki dusundun ya da yapiyosun bilmiyorum ama.. seni seven bir suru takipcin var illaki iclerinde avukat vardir sana yardimci olamazlar mi? Ben avukat olsaydim keske koklerini kazirdim kendime gorev edinirdim bu nasil insanlik ya.. Vallahi ben katlanamiyorum seni dusunemiyorum. Sana bol bol bol sabir, dayanma gucu ve isikli guzel gunler diliyorum.
    Sevgiler, Ezgi

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Sergül, tanışmasakta senin acından çok etkilendim ve aklıma geldikçe sana dua ediyorum ve sabır diliyorum. Elimden gelen sadece bu. Sana o soruları soran kötü insanlar gibi kalpten sana dua eden benim gibi insanlar olduğunu unutma ve umudunu hiç kaybetme. Çocuğum yok henüz evli değilim ama kim ne söylerse söylesin acını dindiremeyeceğini ve teselli edemeyeceğini tahmin edebiliyorum. Benim için kötü bir günde youtube videonla tanıdım seni, ''Yoshi hangi şarkıyı dinliyor''videosuydu sanırım. O kadar kötü bir durumdaydım ki siz beni neşelendirdiniz. O günü hiç unutmuyorum benim üzerimdeki etkini.Hep o gün aklıma geliyor ve ''Allahım kötü anımda onlar bana iyi geldiği için şimdi sen onlara benim duamla iyilik feraklık ve sabır ver diyorum'' Dünyanın aydınlık tarafından kalpten sevgi ve çokça dua. Hoşçakal...

    YanıtlaSil
  15. Gözlerim doldu ofiste ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.

    zor bir imtihan Rabbim yardımcın olsun ne yazsam ne söylesem asla teselli etmez bunun farkındayım sadece senin için dua ediyorum.
    Allahın izniyle zor günler geçecek.

    hüzünlü şeyler yazmak istemiyorum oğlumun doğumuna 1 yada 2 ay kala engelli doğacağını öğrendiğimde çok büyük hüzün yaşadım ve neden ben diye sorguladım ağladım ağladım
    oğlumu kucağıma aldım.diğer çocuklardan farklı olması ve gelişiminin geri olması beni çok fazla üzdü senelerce ağladım

    hamile bir kadın gördüğümde içim titrerdi sevinçten mi hüzünden mi valla ne hissettiğimi ben bile hatırlamıyorum

    ama zor günler geçti Rabbim farklı kapılar açtı bize bir evladım daha oldu ve abisine öyle bir destek oldu ki abisinin acısını hüznünü hafifletti. Rabbim seninde imtihanını kolaylaştırsın bunu tüm kalbimle ve yüreğimle diliyorum.
    Seni tanımadığım halde çok seviyorum SEVGİYLE KUCAKLIYORUM


    YanıtlaSil
  16. Yanlız değilsin canim uzakta olsakta bir tarafımız hep seninle üzülme derdini veren allahım dayanma gucunude verir 😶

    YanıtlaSil
  17. 3 yıldır aynı soru var kafamda. Neden ben? Hiç geçmiyor acısı. Allah sabır versin. İnsan bazen ne kadar sabredebileceğine şaşırıyor. Peygamberimiz "Ümmetimin mezarlarının yarısı nazardan kazılmıştır" demiş. Öyle olduğuna inanıyorum galiba ben de. Evin içinden biri eksilmeden o acıyı kimse anlayamaz,mümkün değil. Cennette bizi bekleyen meleklerimiz için yapabileceğimiz tek şey sabretmek. Kavuşma gününü beklemek. Sen çok ama çok güçlüsün.. Ben de her abla-kardeş ya da abi-kardeş gördüğümde deli gibi kıskanıyorum. Herkesin abisi yanında, neden benimki gitti diyorum. Bu kadar büyük acılar yaşıyorsak elbet nedeni vardır..

    YanıtlaSil
  18. sizi çok iyi anlıyorum aynı acıyı yaşadığım için..ateş düştüğü yeri yakar sözü çok doğru bir söz dışarıdaki kötü düşünceli insanlara kulağınızı tıkayın olumlu size manevi destek verecek kişilerle görüşün bence.sizinle kaderdaş olduğum için yazdım bunları yanlış anlamayın nasihat değil bunlar..en büyük yardımcım ailem ve dualarım benim..bir de nankör insanlardan uzak durmak..

    YanıtlaSil
  19. sizi çok iyi anlıyorum aynı acıyı yaşadığım için..ateş düştüğü yeri yakar sözü çok doğru bir söz dışarıdaki kötü düşünceli insanlara kulağınızı tıkayın olumlu size manevi destek verecek kişilerle görüşün bence.sizinle kaderdaş olduğum için yazdım bunları yanlış anlamayın nasihat değil bunlar..en büyük yardımcım ailem ve dualarım benim..bir de nankör insanlardan uzak durmak..

    YanıtlaSil
  20. Ablam sabrediceksin bizde sabredicez yanindayiz herzamanda yaninda olucaz

    YanıtlaSil
  21. Allah sana ve eşine güç versin
    Gelen tuhaf mesajları Allah'a havale etmek en iyisi bence onlar acınası durumda,yazık.
    Umarım daha iyi hissedeceksin dualarımdasınız

    YanıtlaSil
  22. Sergül Allah'ın sana sunduğu sınav çok zor, buna diyecek bir şey yok. Fakat unutma, bazen anlayamasak da her şeyin bir sebebi var... Her acı bizi daha güçlü, varoluşu anlamaya daha yakın, daha az fani yapıyor ki bu çok yüce bir şey... Sen de mutlaka farkındasın ama ben bile dışarıdan eskiye göre çok daha güçlü ve varoluşa yakın bir kadın görüyorum. Cahil insan çok, canını sıkmamaya çalış. Seni canında hisseden binlerce insan var, onları düşün ne olur. Acıların geçmeyecek belki ama hafifleyecek, tüm bu yaşanmışlıklar diğer sınavlarında sana yardımcı olacak. Ne mutlu sana ki seni böyle çok seven bir sürü insan var etrafında. Dualarımdasın. Gerçekten!

    YanıtlaSil
  23. Ne kadar güçlü olduğunun farkında ol, sen bütün bu acıyla mücadele etmeyi seçtin çünkü sen güçlüsün... Her zaman yanındayız, sevgiler.

    YanıtlaSil
  24. Sen orada ağlıyorsun, bu yazıları okurken biz burada...içim sızlıyor, ah birşey gelse elden ama yok...Sana buradan bol dua gönderiyorum arkadaşım Allahım sabırlar versin sabır, sabır...

    YanıtlaSil
  25. "Her gün gelen onlarca Efsun nerde, Efsun neden öldü, kızını göstersene, kızına ne yaptın da öldü, söyle de biz de onu yapmayalım"
    Böyle yazanları engellesen ve bundan sonrada sana gelen mail, mesaj vb.senden önce bir yakının (eşin,kız kardeşin,annen)okusa ve temizledikten sonra sen görsen daha iyi olmazmı. ALLAH SABIR VERSİN

    YanıtlaSil
  26. Senin Japon arkadaşınla olan videonu izlediğimde, zor dayandığını fark etmiştim. Dayanması zor biliyorum ama elden ne gelir? Seni sevenler için, her sabah ayağa kalkmalısın.

    YanıtlaSil
  27. Allah sabır versin. Tahmin bile edemiyorum bunun nasıl bir acı olduğunu. Ancak unutmaman lazım gelen bir şey var, senin yaptığın veya yapmadığın bir şey yüzünden değil başına gelenler. Allah dayanma gücü versin. Ağladıkça açılacaksın diye umuyorum.

    Annenin gidiyor olması üzücü olmuş gerçekten ama en azından okul ile gününü doldurursun biraz.

    Sık dişini. Allah kimseye taşıyamayacağı yük vermez.

    Bu arada söylediğin gibi mesaj atanları anlayamıyorum. Başkalarının acısından mı besleniyor bu kişiler?

    YanıtlaSil
  28. Yola çıktığımızda bizi neler bekliyor bilmiyoruz,ne acıları tadıyoruzda dayanamayız sanıyoruz,sonra daha acısı!!!hayatın güzel yanı olmazsa yolunda karşına çıkanları bilmeden neden vazgeçelim mutsuz olalım,acılar olmasa mutluluğu tanımlayamazdık... Yani ikisinde de aynısını yaşıyoruz birtek bakışımız değişik,bir tek sorun var başaramazsak neden biz diyoruz,peki sordun mu doğduğun da efsun neden ben diye o mutluluğu yaşadığında??acıyı hak etmediğini söylüyorsun,bunu yapma kimse böyle şeyler için gelmiyor dünyaya ve kimse kötülük yaptığı için başına bunlar gelmez Canım..şuna inandığın Zaman hayatı öğreneceksin. Yaşam=ölüm bunlar aynı şey.. Ortası yok.. Ortası olan biz yana yana bir ömrü geçirirsek olur..bitti diyeceksin .. Bitti... Gitti... Ben varım benim geleceğim ve benim önüme cıkaçaklar varım... Güçlüsün... Güçlü olmaya çalış .. Yaşayan hayat bu bizim ki..

    YanıtlaSil
  29. Allah sabrını versin güzel kardeşim..

    YanıtlaSil
  30. Allah sevdiği kullarını zor sınavlarla sınarmış. Bakalım bu sevgili kulum isyan edecek mi, sınavını geçebilecek mi diye. Sen bu sınavını vereceksin. Zamanla acın gitmese de hafifleyecek. Ama uzun zaman alacak o ayrı. Seninle dualarım Sergül abla. İnanıyorum ki sen bu sınavı da çok başarılı şekilde geçeceksin. Kızın da seninle gurur duyacak.

    YanıtlaSil
  31. Hala canını acıtanlar var :( Allah büyük bir sabır versin ablacığım.O insanları da Allah bildiği gibi yapsın.

    YanıtlaSil
  32. Biliyorum çok zor ama sakın isyan etme isyan etmezsen sen kazanırsın canım benim Allah herşeyin hayırlısını bilir hayırlısı böyleymiş demekki. Hep en kötüsünü düşün yaşasaydı bir amansız hastalığa yakalasaydı gözünün önünde gün gün eriseydi napardın ya da kötü bir evlat olup kötü işlere bulaşsaydı nice evlatlarını kaybeden insanlar var cesedini bile bulamayanlar nice nice daha kötüleri var böyle düşün kendini böyle motive et.Allah herkese bir imtihan veriyor kimisi zor kimisi kolay ama Allah en çok sevdiği kullarını zor imtihanla sınar.

    YanıtlaSil
  33. ):): Allahım sana, size sabır versin ablam, yazacak söyleyecek başka bir şey bulamıyorum. Seni çok seviyorum...

    YanıtlaSil
  34. şuan gözlerim dolu boşb boş ekrana bakıyorum canım benimm yazdıklarını gerçekten hissediyorum :( sana okadar çok dua ediyorum ki hepimizin kalbinde dualarındasın keşke yanında yakınında olsak ama boş..
    rabbim en güzel şekilde mükafatını verir inşallah
    rabbim sabrını gücünü arttırsın bitanem

    YanıtlaSil
  35. Çok şey yazıp sildim. Galiba en iyisi "Allah sabır versin."

    YanıtlaSil
  36. Allah yardımcın olsun bitanem ya. cidden zor

    YanıtlaSil
  37. Sergül abla hayat işte bu acısıyla tatlısıyla devam ediyor..Biliyorum dışardan böyle söylemek çok kolay senin acın tarif edilmez ama Allah sevdiği kullarını zor sınavlarla sınarmış.Sen güçlü ol ve bu sınavı geç.Efsun senle gurur duysun onun sadece bedeni yok ama o her zaman senin yanında şuan çok güzel yerlerde oyunlar oynuyor ve annesini izliyor.Birgün ona kavusacaksın.Bizde çok üzüldük ben bile hala bir yerde Japon bebek görsem Efsun ismini duysam senin o Kızımız Doğdu o video aklıma geliyor.Allah yardımcın olsun Sergül ablacım.

    YanıtlaSil
  38. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  39. Biraz uzun olabilir yazacaklarım,şu an da gece 1 gözlerimden yaşlar boşanıyor.hayat öyle garip ki kimi kaldırır çocuğunu çöpe atar,kimi yıllarca tüm maddi manevi varlığını döker ama bir evlat sahibi olamaz,çevremde pek çok çeşit çeşit acı yaşayan insan gördüm,görüyorum.Bir bayan tanıyorum,öğretmen,bir kızı olduğu halde,ikinciye hamileyken düşük yaptı,zaten bir çocuğu olduğu halde ikincisi için depresyona girip tedavi gördü.Bir de bir akrabam var,o bayan da eşiyle yolda giderlerken,sanırım hastaneye gidiyorlar dı köyde öğretmendi eşi,bu yüzden yol uzun,ilk bebekleri kadının kucağında yolda vefat etmiş,kadın tabi hemen anlamış ama yol boyunca eşine söylememiş bile,sadece onu seyretmiş,içinden eşim biraz daha üzülmesin demiş,(araların da baya büyük aşk var da)görsen kadın da bir lokma,küçücük biri,ama nasıl kaya gibi hani nasıl diyim göstermelik değil gerçekten yürekten imanlı biri olduğuna defalarca şahit oldum,daha sonra üç çocukları daha oldu iki erkek bir kız,hepsi büyüdü.diyeceksin şim di bunları niye anlatıyor?hayatta ki acılarımız,insanların bu acılar karşısında neler yaptığı son zamanlarda beni düşündürüyor,o nedenle yazmak istedim.beni,ve bir çok insanı bekleyen bir cehennem var,ben inanıyorum,ama seni bekleyense melek.ama ozamana kadar insanı görevlerimizi yapamalıyız,yaratıldık,bu ruhun,bedenin hakkını son nefesimize kadar verebilmeliyiz,çalışarak,okuyarak,faydalı olarak...

    YanıtlaSil
  40. Allah sabır versin biraz daha dayan serrose unutma geçen her gün kaybettiklerimize yaklaştırıyor sakın isyan etme ki bu günler geçip gittiğinde bu zorlu yol bittiğinde kızına kavuşabil seni bekliyor serrose bu taşlarla dikenlerle dolu yolun sonunda seni evladın bekliyor.

    YanıtlaSil
  41. Ablam hergün dua ediyorum size ,Allah sabrınızı arttırsın.Seni çook seviyoruz.
    sevgiler,

    YanıtlaSil
  42. Allah ım sana güç kuvvet versin ablacım çok zor çok zor katlanmak dayanmak ama Zaman sadece Zaman .............

    YanıtlaSil
  43. Herşey güzel olacak.Sadece sabır sabır sabır.

    YanıtlaSil
  44. Sen öyle güzel insansın ki... seni 3 yıldır takip ediyorum Efsun daha yoktu ve hamilelik annelik sana çok yakıştı... öyle çok yakıştı anne olmak sana ben bile neden Segül dedim... çok güçlüsün Sergül inan bana sadece acını yaşama çabana değil bu saçma sorulara maruz kalmana bile dayanamıyorum. Efsun gördüğüm en güzel bebeklerden biri ve sen gördüğüm en iyi annelerden birisin. Evet verdiğin bir sınav çok zor bir sınav ama yaşama tutunmaya çalışman mücadelen taktire şayan. Yol arkadaşın olarak tüm acını yüreğimde yaşıyorum bazen dua ile bazen göz yaşı ile karşılık veriyorum satırlarına çoğu zaman güzel cümleler kurup biraz olsun tebessüm ettirme çabalarımı ekran başında görsen yazıp yazıp silmelerim... kelime haznemin darlığından değil sana yazılacak acına merhem olacak kelimelerin dünya üzerinde varolmadığından...

    YanıtlaSil
  45. Gerçekten hayatı çözelbilmiş biri olarak ben o kadar Fıkıh veya diğer islam dersleri aldığım halde ben bu kadar sabredemezdim Peygamber efendimizin bir sözü var; Hergün şu dua'yı edin Allah'ım beni ne ile sınarsan sına fakat beni çocuğum ile sınama . En zor olan sınav çocukdur. Bunu bilesin onun Ve Doğum sancısı Çocuğun Vefat acısının yanında hiç bir şey kalır.

    YanıtlaSil
  46. Rabbim yar ve yardımcın olsun gögsünü genişletsin ferahlık versin İnşAllahh. duamdasın ablacım
    https://merveninsandigii.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  47. Rabbim sabrini verdigi kadar acini da hafifletsin insallah...Sergul, bugun hep aklimda sen varsin annen Turkiye'ye dondu biliyorum.. O yuzden, sen ve Yoshi hep aklimdasiniz bugun. Kendinize cok iyi bakin...Sevgiler.

    YanıtlaSil
  48. Çok güzel bir blog cidden

    YanıtlaSil
  49. Ablam benim, ben daha 17 yaşındayım ama senin sabrın, senin hayata tutunman benim kişiliğimde öyle bir yer etti ki anlatamam sana. Sen o güzel yüreğinle her şeyin en iyisini hak ediyorsun. Ben bu yaşımla sana akıl veremem, yaşadıklarını bilemem ama bil ki her zaman sana dua eden bir kardeşin var. Allah sana sabır versin güzel yürekli insan!

    YanıtlaSil
  50. Böyle cirkin mesajlari yazan insanlari Allaha havale ediyorum ona ne yaptinda öldü de ne demek ya Allah sizi bildigi gibi yapsin

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül