2 Şubat 2016 Salı

Yol, Yoluma Çıktı


İlk çıktığı zaman teyzemde görmüştüm bu kitabı. O severek okumuştu, bana da oku diye vermişti.
O yaz bir türlü başlayamamıştım. Ama her yaz birkaç kere elime alıp bırakırdım. Hem emanet kitap okuyamadığımdan  hem de kitap  beni çağırmadığından başlayayamamıştım.
Malum olaydan sonra birçok mesaj aldım bu kitabı okumamı öneren. İstanbul'da Sercan'ın kitaplığında görünce elime aldım ama yine okuyamadım. Girdiğim her kitapçıda satın almayı düşünüp, vazgeçtim. Son gün Sercan al kitap senin olsun dedi.
Yok dedim elimde çok kitap var, dursun şimdilik.

Derken Söke'ye döndüm ve elime bir paket ulaştı. Sürpriz!

Gülşen Hanım, Yol kitabını yollamış. Günlerdir kafamı kurcalayan kitap çıkınca sevindim. 
Tesadüfe inanmam. Ama böyle hayatın detayları çok hoşuma gider. Şimdi kitap başucumda duruyor. Beni çağırsın diye bekliyorum. Yogaya da başlamayı düşünüyordum yazdan beri. Bu da bir işaret. 
İnce düşünülmüş, bol detaylı hediyeler için çok teşekkürler  Gülşen Hanım!
Çok mutlu oldum.

Kimler okudur Yol  kitabını?


16 yorum:

  1. Okudum,iyiki de okumuşum,hayatin özüne ve nefes bile almanın inceliklerine dair güzel bir kitap."En derin karanlık, en güçlü ışığa gebedir...”der Metin Hara..özellikle nefes tekniklerini uygulamak beni oldukça rahatlatiyor. Tam olarak uygulasam kesinlikle çok daha iyi sonuçlar alabilicegime inaniyorum aslinda

    YanıtlaSil
  2. Iyi okumalar yol kitabını ben de merak ettim kitap yorumlarinizi bekliyorum merakla

    YanıtlaSil
  3. Sergülcüm benim düşünceme göre böyle tesadüfler sadece sen doğru frekanstaysan oluyor, öyleyse ne güzel, her işin böyle gitsin hep inşallah ihtiyacın olan şeyler sana gelsin hep, sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Ben bu sabah itibariyle bitirdim bu kitabı. Önce çok çekmedi, zor başladım. Sonra okudukça iyi hissetmeye başladığımı farkettim. Ancak içerisinde yapılması gereken egzersizler var (Sufi nefesi gibi). Yazar kitap okunurken yapılması gerektiğini söylüyor. Kitapı bitirmeden iyice kavranılması gerekliymiş. Ben bitirdikten sonra yapmayı planladığım için henüz başlayamadım. Ama çok da kolay egzersizler değil. İstikrarla yapılmalı ki işe yarasın. Yazar devam niteliğinde iki kitap daha yazacağını söylüyor. Siz de okuduktan sonra izlenimlerinizi paylaşır mısınız? Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. Okuma listemde var, büyük bir ihtimal siz okuduktan sonra zaman gelir bana. Yorumlarınızı yazarsanız fikir edinirim belki.

    YanıtlaSil
  6. bende başlayıp okuyamayanlardanım nedense bir türlü kanalize olamadım.şimdi sergül başlarsa sonuna kadar okur burada da yazar diye diye düşündüm postu okuduktan sonra. anlatırsın dimi :)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba, yazıların çok fazla da olsa bunun sebebinin bunları kendinize yazdığınız için olduğunu düşünüyorum.
    Aa, talkradio dinlerken komik kahkahalardan sonra sizin 'harikulade kız' sıfatınızı duydum ve buraya baktım, zaten onun için yazıyorum.
    İnşallah Kyoto'daki kırmızı güllü yeri ve Aoyama'daki temiz hava ve yolları görürsün.
    Durumunu 'hoşbuldum,' demendeki halinden anlıyorum.
    Dediği gibi;
    "Ne yaparsan yap, aşk ile yaşlan.."
    :-)

    YanıtlaSil
  8. Onaylamazsan daha iyi olur :-)
    Teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  9. Ben hep hayranlikla bakmisimdir boyle kitaplari elinden dusurmeyen insanlara. Ne cok kitap okuyorsun yazdiklarinin bu kadar guzel bu kadar etkili olmasinda etkisi vardir eminim. Heryerden karsina cikiyosa bu kitap daha nasil cagirsin seni beni oku diye zaten cagiriyor gibi^^ umarim tam anlamiyla cagirip okumak icin eline aldiginda anlamli bulur okuduguna deger bi kitap olur ( ben okumadim icerigini bilmiyorum) okumayi bu denli seven birine bir kitap oneriside benden olsun icinde bizden hikayeler yazilmis gibi olan.
    " bir damla gozyasi ve umutla yogurulmus kucuk bir hediye kirilan kalbinizi iyilestirip tum hayatinizi degistirmeye yeter mi?" Diyor uzerindeki kucuk notta. # dostluk ekmegi# icinde birsuru anlam tasiyan bi kitap bence. Kendine ve yuregindeki zat'a hosca bak~

    YanıtlaSil
  10. Ben hic okumadim amma alicam bundan :) abla beende seviyorum okumayi

    YanıtlaSil
  11. ben okumadım ama okumayı hedeflediğim bir sürü kitap var bakalım ömrüm buna yetecek mii..

    YanıtlaSil
  12. merhaba,
    sende gordukten sonra hemen kıtabı aldım suan harıka gıdıyor tesekkurler

    YanıtlaSil
  13. ben de okuyorum şu anda. tesadüf değil keesinlikle doğru zamanda yoluna çıkmış. okumalısın..
    Bihter

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Sergül Hanim,

    bu kitabi fikirlerine deger verdigim iki insanin tavsiyesi üzerine aldim, okudum. Hakkinda cok olumlu yorumlar olmasina, ayrica da cok popüler olmasina ragmen, tavsiye edilen nefes egzersizleri disinda ben begenmedim. Tabi bu benim, kisisel gelisim kitaplarinin cogunu begenmemem, yetersiz ya da siradan bulmamla da alakali olabilir.

    Sevgilerimle,
    Selin

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül