7 Ocak 2016 Perşembe

Yürekten Teşekkürlerim Var




Öncelikle 8 yıldır yalnızım sandığım Japonya'da beni yalnız bırakmayan Türk arkadaşlara.

Evime gelen, yemek getiren, arayan, soran ve mevlüt bile okuyan bütün herkese,

Japonya'da bize bakan

İlknur, Süleyman abi, Nuray, Neslihan ve Garbis'e
nasıl teşekkür edilir bilemiyorum. Allah milyonlarca kere razı olsun sizden.

Tokyo Konsolosluğu çalışanlarına da ayrıca teşekkür ederim.

Atikke ve Fatih size de çok çok teşekkür ederim.

Thy çalışanlarına da teşekkür ederim. Ömrümün en uzun ve en zor yolculuğunda bizi yalnız bırakmadıkları ve yol boyunca destek olduları için çok teşekkür ederim.

Ve Türkiye'de

gelen, arayan, soran, elinden geleni yapan herkese de çok çok teşekkür ederim.


Ve siz beni bu olayla tanıyan ve yeni gelen herkese çok teşekkürler.
mesajlar, yorumlar ve destekleriz için sağolun.


Ve tabii ki yol arkadaşlarım.

Bu yolda kızımı kaynetmek de varmış. Ve bu yolda sizin benim bir kere daha acılarımı sarmanız gerekiyormuş.

Kurduğum 'efsunlu orman' rüyasını gerçektirmeme vesile olduğunuz için de çok çok teşekkürler!

Ve Efsun'u ilk kaybettiğim andan beri yanımda olan Elfony'ye yani Elif'e çok çok çok teşekkür ederim. Bir tek onun sözleri iyi geliyor bana.


Umarım unuttuğum hiç kimse yoktur.



57 yorum:

  1. Sana uzakta olsak, yaninda olamasakta, Seni elimizden geldigince desteklemeye, yaninda yürümeye devam edecegiz. Sen ailemizden biri gibi oldun.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Siz neden celleniyorsunuz ki?Herkes Sergülü tanıdığı kadar da Yoshi'yi tanıyo ve seviyo.Kötü niyetle sorulduğunu düşünmüyorum.Ayrıca neden ilk akla gelen şey ayrılık oluyo ki anlamadım!!! Sergül ve Yoshi en iyi şekilde bunun üstesinden geleceklerdir hatta bağları öncekinden daha da güçlü olacaktır.Onlara birbirinden başka kimse tam anlamıyla destek veremez.ALLAH mutluluklarını daim etsin.Bu zor zamanlarda dayanma gücü versin

      Sil
    3. Deli misin yahu. Sergül'ü nasıl seviyorsak Yoshi'yi de seviyoruz. Neden ayrılmalarını isteyeyim. Birlikte mutlu olmalarını isterim. Sonuçta Sergül'ü de Yoshi'yi de blogdan az çok tanıyoruz. Sergül'ü merak ettiğim gibi onu da edemez miyim?

      Ne çeşit çirkinlikler, fesatlıklar var da içinde aklına bunu getirebildin?

      Yazık...

      Sil
    4. Yorumumu silmem yanlış anlaşılmasın, iyi niyetle sadece arkadaşça merak ettiğimdendi. İnsanların bu şekilde kötü niyetli yorumlayabileceği aklımın ucundan bile geçmedi. Eğer bu konu canını sıktıysa Sergül gerçekten üzgünüm. Ortada bu tarz bir acı varken, yorum altında polemiklere girmek istemem. Yorumumu da bu yüzden siliyorum.

      Sil
    5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    6. Acılı kadını yalnız bırak.O olduğunu nasıl ispatlayabilirsin belki o değil.İnternette binlerce hatta milyonlarca insan giriyor

      Sil
    7. Ben hiç bir Blog'ta yorum yapmadığım için bü hesap açma durumu olmadı dolayısıyla ziyaretcim falan da yok.Ben normalinde Facebook'tan takip ediyorum Sergül'ü ve Youtube'tan.Benim Yasemin hanimla uzaktan yakından alakam yok.Nedense Open id ile yorum yapamıyorum o yüzden google hesabından yazıyorum.

      Sil
    8. Basit bir "Yoshi nasıl?" sorusunu nerelere getirdin, gerçekten tebrik ederim.

      Kişi karşısındakini kendi gibi bilir tabi, ne kurnazlıklar çıkarmışsın basit bir mesajdan hayretler içerisindeyim.

      Ben iş büyümesin diye bana attığın mesajlara cevap bile vermezken iş ne hale geldi. Yukarıdaki kendi adıma atılmış iki mesajı senin mesajını görür görmez atmıştım. Ama onaydan geçip yayınlanması uzun sürdüğü için unutmuşum. Dönüp dönüp de blog altı mesajlarını takip etmiyorum.

      Sergül, böyle bir yazının altında bu tarz bir polemiğe sebep olduğum için gerçekten üzgünüm.

      Senay, lütfen sen de bunu bırak artık. Ne mesajlarını ne yorumlarını bu andan itibaren iş büyümesin diye dikkate almayacağım. Ve tabii ki, yukarıda yorum yapan diğer kişiler ben değilim, saçmalama...

      Sil
    9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  3. İçi güzel insanların var olduğunu bilmek çok güzel.

    YanıtlaSil
  4. Canım benim
    Oncelikle benim yazılarımda seni üzen bişey varsa lutfen beni affet hatta salaklıgıma ver. Üzülmeni asla istemem duygularımı paylaşmıs olabilirim ki aslında herkes oyle hoyratca duygu paylaşmamalı haklısın.
    Bunu bir kişinin bir kişiye soylemesi cok zor hele ki beni tanıyan bilir kolay cıkmaz yıllarca tanısam da birini seni gercekten seviyorum ailemden biri gibisin küçük kardeş gibi. Sanırım takip edenlerin yaşlı kısmındayım. Ve ben sana çok teşekkür ederim hayatıma girdiğin renk kattığın hayatını paylaştıgın ve hersey icin. Hep aklımdasın hep duamdasın duamdasınız ailecek. Ayrıca unutmadan yazayım mükemmel bir annesin en güzelini yine sen yaptın. Rabbim sabrını arttırsın burada ve diğer tarafta birgün gorusmek üzere...
    Didem

    YanıtlaSil
  5. Canım benim
    Oncelikle benim yazılarımda seni üzen bişey varsa lutfen beni affet hatta salaklıgıma ver. Üzülmeni asla istemem duygularımı paylaşmıs olabilirim ki aslında herkes oyle hoyratca duygu paylaşmamalı haklısın.
    Bunu bir kişinin bir kişiye soylemesi cok zor hele ki beni tanıyan bilir kolay cıkmaz yıllarca tanısam da birini seni gercekten seviyorum ailemden biri gibisin küçük kardeş gibi. Sanırım takip edenlerin yaşlı kısmındayım. Ve ben sana çok teşekkür ederim hayatıma girdiğin renk kattığın hayatını paylaştıgın ve hersey icin. Hep aklımdasın hep duamdasın duamdasınız ailecek. Ayrıca unutmadan yazayım mükemmel bir annesin en güzelini yine sen yaptın. Rabbim sabrını arttırsın burada ve diğer tarafta birgün gorusmek üzere...
    Didem

    YanıtlaSil
  6. biz bu yolun ilk başından beri senin yanındayız.bu kadar uzak mesafeden bile bir sürü insanı bir araya getirmeyi başardın, ne kadar güçlü bir kadın olduğunu bize bir kere daha gösterdin.O güzel yüreğinin mükafatını elbette alacaksın, yaralarını bir bir saracağız bu yolun sonuna kadar, seni yürekten seviyoruz hiç yalnız değilsin, inan.

    YanıtlaSil
  7. Canım benim rabbim kalan ömründe yüzünü güldürsün inşallah. Elimden gelsede yanında olabilseydim. Bedenen yakınında olamasamda benim nacizane düşüncem hepimiz aynı yolda yürüyoruz bazımız yolun başında bazımız yolun sonunda bazımız kosuyor bazımız yürüyoruz, arada ayağımız taşa takılıp düşüyoruz da ama tekrar ayağa kalkıp yürüyoruz, bazen yoruluyor durup dinlenmek istiyoruz ama hepimiz bu yolu bir şekilde yürüyoruz canım demem oki kendini hiçbir zaman yanlız hissetme,belki yola herzaman beraber yürümek istediklerimizle devam edemiyoruz bazısı koşarak geçiyor hayatımızdan bazısından biz koşarak kaçıyoruz ama herzaman yol arkadaşlarımız olacak. Yanlızlık Allaha mahsusdur derler bence çok doğru ben seni tanımış olamaktan çok mutluyum ve herzaman elimden geldiğince destek olmak isterim. Sevenlerin çok başkalarını takma kafana lütfen. Çok uzun oldu edebiyat yapmış gibi oldum ama içimden gelenleri bukelimeler ile birazda olsa ifade etmeye çalıştım canım kusura bakma sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. Allah tüm iyi kalpli, kiymet bilen insanlardan razi olsun..

    YanıtlaSil
  9. Canım Sergül ablam,şu halinde bile şükretmişsin Allah senden razı olsun asıl! Miniğini kaybettin,biliyorum,acısı çok ağır,bunuda biliyorum ama Rabbimiz eminim ki senin metanetini ve iyi kalbini karşılıksız bırakmayacaktır.Herkesin hayatta bir sınavı vardır, sizin dr sınavınız bu işte,kader...Allah bir kulunun evladını yanına aldığında meleklerine şunu sorarmış;

    Kulumun evladını aldım meyvesini kopardım ne dedi?
    Melekler ise,
    Rabbimiz hand edip teslimiyet getirdi
    O zaman da yüce Rabbimiz dermiş ki
    O kuluma cennette bir ev yapın adı da Hamd evi olsun...
    Çok zor biliyorum,şimdi sanki her şey bitmiş gibi geliyor,birdaha hiç gülemeyrceğim bir daha hiç sevinemeyeceğim diyorsun.
    İnan bana Allah seni öyle bir sevindirecektir ki...
    Ümidi kesme,ben hiç yalan söylemiyorum bu sabah efsun için dua ettim,annesi ve babasını yanındaymış gibi hissetsin diye...
    Sabır ve metanet dilerim
    Umarım bu "Efsunlu Orman"bütün ağaçların ve yaşamın büyüsü olacak,Efsunun masumiyeti o ormanda saklı,nuru oksijen olacaktır bizlere,canlılara,ülkeye.
    Ve madem sen teşekkür ettin Sergül abla sıra bende,
    Bende sana teşekkür ederim,bana hiçbir şeyden umut kırmamayı öğrettiğin için,bana sabrı ve metaneti öğrettiğin için...
    Sağlıcakla kalınız,başınız sağolsun...

    YanıtlaSil
  10. Rabbim sana çok çok güç versin efsunlu ormanda şimdiden hayırlı olsun aslında ne yazılır bilmiyorum ama sabirların en büyüğünü rabbim sana versin sanki tüm kelimeler anlamını yitiriyorsadece şunu diyebilirim sen çok güçlü bir bayan bireysin rabbim sevgim kadar sabırlar versin

    YanıtlaSil
  11. Sergül herzaman yanindayiz.. iyiki o saydigin insanlarda varlar ki sana destek oluyorlar..

    YanıtlaSil
  12. Sanal aracılığıyla tanıdım ben seni çok uzun yıllar takip eden biri değilim ama takip etmeye başladığım andan berii senin çok çok farklı bir insan olduğunu biliyordum samimisin içtensin en önemlisi sahte değilsin ablacım için nasılsa dışına da öyle yansımış seni tanıdığım için çok çok şanslıyım.. Aydın'a yakın olsaydım şuan hiç düşünmeden çıkar gelirdim ama olmadı.. Elimden geldiğince sana destek olmaya çalışıcam sen bu yolda devam ettiğin sürece bende bu yolda senin yanında olmaya devam edicem İyi ki varsın, İyi ki tanıdım senii.. Kısa bir şey daha; kendini bilmezler yüzünden de canını sıkmaya değmez onlarında amaçları bu zaten can sıkmak görmemezlikten geç yoluna bak ablacımm.. Seni çok çok seviyorumm..

    YanıtlaSil
  13. Canım Benim... Allah yar ve yardımcın olsun... Sabır versin... Dualarım seninle...

    YanıtlaSil
  14. Günlerdir takip ediyorum ama söyleyecek hiçbir söz bulamadım. Sadece sabır diliyorum. Kalbinizdeki acının gün geçtikçe iyilesmesini diliyorum. Yaşadığınız acının tarifi yoktur herhalde. Bir evladım yok ama acısını tahayyül etmeye dahi korkuyorum. Bildiğim tek şey ve tecrübelerimden çıkardığım sonuc, derdi veren Allah ona dayanma gücünü de veriyor bir şekilde. Size kuvvet ve sabır diliyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. keşke tanışabilseydim keşke yanında olabilseydim. Ama kalbim ve dualarım hep seninle güzel ablam

    YanıtlaSil
  16. iyi olacaksın,,iyi zamanların olacak..yanında değilsek de yüreğinde nöbette olduğumuzu bil,
    sevgiyle..

    YanıtlaSil
  17. Umarım bütün isteklerin gerçekleşir

    YanıtlaSil
  18. Sergül abla merhaba.Sizi hiç tanımıyorum, takip ettigim başka bir bloggerdan duydum efsunun haberini.Çok üzüldüm Allah sana sabırların en büyügünü versin.Ailene de tabi.Senin için,iyi olman için dua edicem. Kendine iyi bak,hoşçakal

    YanıtlaSil
  19. Ağaçtan düşenin halinden ağactan düsen anlar o yüzďen yazmisti elfony rabbim size sabirlarin en buyugunu versin inşallah

    YanıtlaSil
  20. Sizi ilk gördüğümde, hamileliğinin son zamanlarındaydınız, normalde hiç blog takip etmem ama sizdede beni çeken bir şey oldu, yüzünüzün güzelliği doğallığın, şirin hallerin, kısa zamanda çok sevdim sizi ve ailenizi hatta evde de sürekli isminiz, geçmeye başladı eşime.Sergül böyle yaptı şunları kullanıyor, tavsiye ediyor vs vs,Efsunuda o kadar çok sevdikki anlatamam inan 20 aralıktan bu yana bizde kendimize gelemedik tabiki sizin kadar kötü olamayız hiç birimiz.O günden buyana hep dualarımdasınız bu acının tarifi yoktur eminim tek diyebileceğim allah sabır versin sabır versin.

    YanıtlaSil
  21. rabbim sana sabir versin dayanma gücü versin..

    YanıtlaSil
  22. Sergul ablacim ne desek acını hafifletmeye yetmez Allah sana sabır ve dayanma gücü versin ama asla herşeyin bittiğini düşünme asıl her şey şimdi başlıyor. Bu da senin sınavın bu sinavi veremeyeceğim deme asla ve neden Allahin sana bir yol göstermediğini düşündügünde unutma sınavlarda öğretmenler hep sessiz kalirlar ve lütfen Allahın izniyle sana bir nebze yardımcı olabilmesi için şunu izle

    https://m.youtube.com/watch?list=PLA83XMnrD2JGWjQJ-u7oco-mQ6cK4o24F&v=nI4_rjVml8A

    YanıtlaSil
  23. Allah kimseyi evladıyla imtahan etmesin sana sabır diliyorum ve seni tanımasamda tesadüfen girip gördüğüm bu sayfadan kucak dolusu sevgi gönderiyorum acını belki rzgarı bir salise dindirir umuduyla .

    YanıtlaSil
  24. Canımsın.


    Elfony ' e sonsuz teşekkürler

    YanıtlaSil
  25. Of ya Allah sabır versin çok üzülüyorum sizinle :'(

    YanıtlaSil
  26. çok haklısın. insanların biraz düşünüp yorum yapması lazım. ama şunu düşün, peygamber efendimiz (S.A.V) 7 çocuğa sahip olmuştur. tam bir bilgim yok maalesef fakat sanırım 7 evladından 6'sı ya da 5'i çok küçük yaşlarda vefat etti. Allah'ımız en sevdiği kuluna, yani hz. muhammed (SAV) 'e bile bu kadar acı çektiriyor ise, bizim başımıza neler gelebilir. bir de şunu düşünmek lazım, babası hz muhammed (SAV) doğmadan önce vefat etti, annesi ise o doğduktan sonra daha küçücük bir çocukken vefat etti. üzülmeye hakkın yok! falan demeye çalışmıyorum. üzülür insan. nefsine hakim olamayabilir. fakat hz muhammed (SAV) ın yaşadıklarını düşünüp biraz rahatlayabilirsin diye düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  27. cok uzgunum cok, minik melegim

    YanıtlaSil
  28. Sergülüm sabır rabbim kalbine inşirah ferahlığï versin ınşallah yoşhi nasıl

    YanıtlaSil
  29. Sergül Abla belki sana bunları söylemek biraz saçma olacak ama sen bi kitap yazmak istiyorsun ya yaz sen içindekileri yazarak atabilen birisin .Hem başka şeylerle ilgilenmek sana iyi gelir .Eğer bi kitap yazarsan hemen alıcam .Bi dene belki daha iyi olursun .Biz hep seninleyiz.Bu yorumuyla seni kırdıysam veya üzdüysem özür dilerim beni affet

    YanıtlaSil
  30. Canım bu acılara katlanmak gerçekten çok zor herkes farklı bir imtihanla sinaniyor dünya da, Allah sabır ve dayanma gücü versin inşallah , geçenlerde bir video izlemistim youtuba da , bebeğini kaybeden aileler üzülmesin diyordu, onlar obur dünyada kimsenin çocuğu yokken çocuklarıyla yaşayacaklar, ve Allah cennetinde yer verecek. Ve size Şefaatçi olacak, sizi orada bekleyecek.Allah tez zamanda yeni bir bebek nasip eder inşallah, elbette efsunun yerini tutmaz ama bir nebze kullenir acı. Allah sabır ve dayanma gücü versin... Seviliyorsunuz unutmayın ...

    YanıtlaSil
  31. Dayan sergülüm dayan.. senin acını kendi acısı bilmiş binlerce yürek binlerce dua için dayan. Rabbim sevgisi kadar sabrını versin. Bu acımı yaşayayımda 1 ay 1 yıl 10 yıl acım azalsın diye bir şey değil. O yüzden sakın vazgeçme sergülüm. En kötüsü de ölmediğin için yaşamak.Hayır sergülüm bunu yapmayacaksın kızın için yaşayacaksın, yaşamak zorundasın. Bu acıyla işe gir çalış diyemem tabiki ama birşeyler yapmalısın, çocuk Esirgeme kurumlarında kısa zamanlı gönüllü okul öncesi öğretmenliği gibi birşey yapabilirsin.yazmaya devam sergülüm burda yorumlar açısından bir sıkıntın olmaz ama youtube'u yorumlara kapat ve videolar yapmaya devam et isteyen burdan sana ulaşır güzel yorumlarını yazar zaten. Güçlü ol sergülüm kızının adına insanlık için güzel şeyler yapmaya ada kendini.bu acının ilacı yok ama bunlar hayata daha kolay devam etmeni sağlar. Seni çok seven destekleyen dualarında hiç ama hiç eksik etmeyen on binler var. Seni çok seviyoruz ❤

    YanıtlaSil
  32. Esas ben teşekkür ederim yanında olmama izin verdiğin için.

    YanıtlaSil
  33. Birini hiç tanımadan gönülden üzülmek neymis seninle anladım. Her zaman dualarimdasin. Bu zorlu günleri atlatman için Allahim sana ve esine güç kuvvet versin.

    YanıtlaSil
  34. Mrb Sergül,

    Seni ve videolarını dün gece tesadüfen gördüm. Sıcak, samimi ve içten davranışların ile insanın ilgisini çekiyorsun. Blogunu da bugün gördüm gezindim ve üzüntünü paylaşmak için sana yazmak istedim. hiç bir kelime acını hafifletmez biliyorum. Seni tanımadığı halde birçok kişi senin dayanman için kaç km uzakta olsada sana dua ediyor. Allah dayanma gücü versin.

    YanıtlaSil
  35. Seni ve videolarını dün gece tesadüfen gördüm. Sıcak, samimi ve içten davranışların ile insanın ilgisini çekiyorsun. Blogunu da bugün gördüm gezindim ve üzüntünü paylaşmak için sana yazmak istedim. hiç bir kelime acını hafifletmez biliyorum. Seni tanımadığı halde birçok kişi senin dayanman için kaç km uzakta olsa da sana dua ediyor. Allah dayanma gücü versin.

    YanıtlaSil
  36. Kolay olmadı hiç bir zamanda kolay olmayacak...
    Hz.İbrahim oğlu Hz.İsmail'i kurban etmeye giderken, Hz.Nuh evladını tufana kaptırırken, alemlere rahmet Hz.Muhammed Mustafa(s.a.v) küçük İbrahim'ini göz yaşlarıyla toprağa verirken duyduğu sabırları ALLAH(c.c) sizlerede nasib eylesin...
    Hayat devam ediyor getirdikleri ve götürdükleri çok olacak alışmanızı atlatmanızı değil dik durmanızı bekliyor ve umut ediyorum...
    Sağlıcakla...

    YanıtlaSil
  37. Kolay olmadı hiç bir zamanda kolay olmayacak...
    Hz.İbrahim oğlu Hz.İsmail'i kurban etmeye giderken, Hz.Nuh evladını tufana kaptırırken, alemlere rahmet Hz.Muhammed Mustafa(s.a.v) küçük İbrahim'ini göz yaşlarıyla toprağa verirken duyduğu sabırları ALLAH(c.c) sizlerede nasib eylesin...
    Hayat devam ediyor getirdikleri ve götürdükleri çok olacak alışmanızı atlatmanızı değil dik durmanızı bekliyor ve umut ediyorum...
    Sağlıcakla...

    YanıtlaSil
  38. Sadece biraz sabır.böyle bir durumda ne denilse boş.ama zaman herseyin ilaci olacak

    YanıtlaSil
  39. Efsun'a hamile olduğunu söylediğini, adını Efsun koymak istediğini her şeyi ama her şeyi sen kadar olmasa da çok iyi hatırlıyorum. Kardeşim aradı o gün. Abla haberin var mı dedi. Ben o anı hiç unutmuyorum. Haberi aldığım yerden ne zaman geçersem aklımda siz. Annem 20 yaşında dünyaya getirdiği ilk çocuğunu doğru düzgün göremeden toprağa vermiş. Bunu sana bak annem de acı çekmiş diye değil, acıyı veren rabbim sabrını da mutlaka verir diye anlatıyorum. Yılbaşı akşamı dünyaya gelmiş rahmetli abim. Doktor izinli, ebeler bilgisiz. 5 saat doğum masasında bekletmisler annemi. Çektiği fiziksel acının tarifi yoktur eminim. Abim doğdugunda ağlamıyormuş. Annem yarı baygın halde odada yatarken doktor gelmis. Babama demişki "dua edin çocuk ölsün yaşarsa özürlü olacak". Nasıl bir vicdan bunu bir babaya söyleyebilir. Hangi baba kanından canından yavrusunun ölmesini ister. 3 gün sonra vefat etmiş abim. Yavrusunu göremeden, ona doyamadan ondan ayrılmış annem. Annem bunları anlatırken ben nefes bile alamazken annem anlatabilecek gücü bulabiliyor kendinde. Oğlundan bahsederken ağlamıyor bizim yanımızda. Ama ilk defa geçen gün dedi. Ben ölürsem beni oğlumun yanına koyun dedi. Benim oğlum nerdeyse ben de orada olmak istiyoru, dedi. O an dedim. Keşke. Keşke ben olmasaydım da benim yerime abim yaşasaydı. Ben bunları yazarken çok ağladım abla. Sen okurken ağlama. Rabbim sana dayanma gücü versin. Rabbim seni hayırlı vakitte Efsun'una kavuştursun. Sabret ablacım.

    YanıtlaSil
  40. Ablacımm benim her zaman yanındayız allah cok cok sabir versin gececeksin insalah bu sinavida bak efsunlu ormanda gerceklesti efsun unutulmayacak ablacim daima sonsuz olacak dualarim sizinle

    YanıtlaSil
  41. Merhaba Sergul hanim, sizi malesef acinizi paylasan youtuberler sayesinde tanidim. Keske boyle buyuk bir kayip yasamasaydiniz da ben sizi baska bir sebeple tanisaydim. O gunden beri ara ara eski blog yazilarinizi okuyup vloglarinizi izledim. Ruhen hala uc kisilik olan bu aileyi gercekten cok sevdim. Ama bazi insanlar adina gercekten cok uzuldum yorumlari gordukce. Esinizin dinini sorgulayanlari mesela hic anlayamadim. Cogu kimlik kartinda yazan Islam ibaresi disinda dinden imandan bihaber insanlarin neyin pesinde olduklarini cok merak ettim. Yada gercekten dindar olup da bu işin Allah ile kul arasındaki bir mesele olduğunu hala anlamayıp kendilerini karar mercii zannedenlerin bu yetkiyi nerden aldıklarını çözemedim. Japonların biz Türklere göre duygularını belli etmede daha sınırlı ınsanlar olduğunu bilmeden eşinizin size olan sevgisini sorgulayanlar da dikkatimi çekti. Sanki hepsi eşleriyle sürekli sevgi pıtırcığı halinde yaşıyorlar. Bilemem belki de ilişki ve sevgi anlayışları vıcık vıcık olmayla ölçülüyordur. Siz bunca saçmalıklara rağmen paylaşımlarınıza devam etmiş eşi için yabancı bir kültür içerinde yaşamayı secmiş ve becerebilmiş çok güçlü bir insansınız. Allah'ın izniyle bu güçlü kadın onu çok sevdiği gayet belli olan eşiyle bu zor günleri de atlatacaktır emınım. Elbetteki kalbinizin üzerindeki bıçak yarası asla geçmeyecek ama inşallah ileride sahıp olacagınız evlatlarınız sayesinde bir nebze de olsa hafifleyecektir. Eminimki siz önce kendiniz sonra eşiniz ve müstakbel çocuklarınız için daha da güçlü bir kadın olacak ve ara verdığınız mutluluğa yeniden kavuşacaksınız inşallah. Kalbim ve dualarım sizinle...

    YanıtlaSil
  42. Biricik Genja'mız,
    Acınla acıyanız
    Her daim yanında olacağız
    Ne kadar uzak olsak da
    Biliyorum çok yakınız.

    Not:...Muhakkak ki Allah sabredenlerle beraberdir. /Bakara;153

    YanıtlaSil
  43. Biricik Genja'mız,
    Acınla acıyanız
    Her daim yanında olacağız
    Ne kadar uzak olsak da
    Biliyorum çok yakınız.

    Not:...Muhakkak ki Allah sabredenlerle beraberdir. /Bakara;153

    YanıtlaSil
  44. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  45. Seni tanımadan çok sevdim. Yaşadığın acının tarifi yok.. Böyle durumlarda ne denir bilmem ama Allah yardımcın olsun. Dualarım hep seninle.

    YanıtlaSil
  46. Bi anlamı var mı bilmiyorum ama biz buradayız sergül ne zaman istersen bir telefon kadar uzağındayım allah sabır versin arkadaşım🙏🏼

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül