7 Ocak 2016 Perşembe

Yok





İçimde hiçbir duygu yok, acıdan başka.

Sadece acıyı hissediyorum.

Umut, istek, zevk, gayret etme falan filan

hepsi gitti, bitti.

Efsun kollarımda gitti!
Siz bana ne zaman NEDEN diye sorsanız o anı bana tekrar tekrar yaşatıyorsunuz.

Kızım gitti, canım gitti.
Ne önemi var nasıl gitti?
Ve çok affedersiniz ama SİZE NE?

Yıllardır yalnızım der dururdum.
Bu olayla öğrendim ki hiç yalnız değilmişim.
Biraz daha aklım başına gelsin de detaylı teşekkür edeceklerim var.

Ama yine bu olayla öğrendim ki acıyı paylaşmayı bile bilmeyenler var.

Efsun ölmüş, o andan beri kızıma/oğluma sarılıp ağlıyorum yazanlar var.

Karşınızda aç bir insan var,
ona seni düşünüp ekmeğimi sucuğa bandırdım demek gibi geliyor bana.

Oysa 'başın sağolsun' de geç.

Allah sabır versin de mesela.
Bu öyle bir acı ki sabır diliyorum her nefeste.

Yeni öğrendim 'Allah sevgisi kadar sabrını versin' diyorlar.
Bak bu da bana iyi geliyor.

Ama kızıma sarılıp ağladım, evladımı senin için kokladım deme!

O nasıl bir taziye mesajıdır?

Kafam binbeşyüz gördüğünüz gibi.

Kelimeler var, anlatmak istediklerim var, ama aslında yok!

Her gece kızıma bir gün daha yaklaştım sevinci var içimde sadece.


101 yorum:

  1. Canim Sergulum Allahim hep sabir versin sana en cogundan hep dualarimdasin hep dilimdesin Efsumuz herkese sifa olacak Allahim oteki dunyada sevdiklerimizle kavustursun insalah hepimizi ...

    YanıtlaSil
  2. Allah sabrınızı arttırsın çok zor bir şeydir eminim Allah cennette kavuştursun.

    YanıtlaSil
  3. Canım sergulum acının telafisi yok bu tip yorumları da hiç kafana takma. Onların gorgusuzlugu de geç. Allah sana evliya sabri versin.dayanma gücü verdin.rüyana girsin efsun içine su serpsin . Özlem giderirsin belki.

    YanıtlaSil
  4. Off inan her an her aklıma geldıgınde rabbımden adına sabır dılıyorum.O okadar buyuk ki vardır bunun da bır hıkmetı. Acı cekmek zor bolesı hele cok zor yasayan bılır. Ama kurban oldugumun emrine sual olunmaz hakkında hayırlısı. Tez vakıtte acının hafıfledır inş.

    YanıtlaSil
  5. Canım Sergül, ne acını anlayabiliriz ne seni ne de elimizden bir şey gelir.. Ancak anlamaya çalışırız, ancak birazcık ortak oluruz. Sabırlar diliyorum... Efsunlu ormanın seni biraz olsun rahatlatmasını istiyorum Allah'tan...

    YanıtlaSil
  6. Başın sağolsun canımm güzel yüzlümmm Rabbim sabır versinn...Kollarımda demişsin...tarif edilemez bi aco olmalı vede bunu okuduktan sonra hala abuk subuk yazanlar olursa Allaha havale ediyorum artık !!!! dualarımız seninle canımm dualarımm seninleee

    YanıtlaSil
  7. Yahu insanlar seni düşünüp seninle beraber üzülüyor senin yaptığın nankörlige bak. tamam kendini güzel ifade edemeyen insanlar var ama bunu soylerken seni üzmek için mi söylemişlerdir sence, tabi ki hayır. Neyse ben Allah sabır versin deyip geçiyorum ama o insanlar seni koydular kendi yerlerine çok yazık böyle düşünmen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay hala nankörlük diyorsunuz. Bi susar mısınız lütfen. Kadıncağız zaten perişan. Gelmiş bir de o tiplerin yazdıklarına alkış tutacaksınız. Sergül'ün kimseye nankörlük yaptığı yok. Sürekli eski videolarının , fotoğraflarının altına efsun ölmüş , nasıl ölmüş , kizimi ogluma daha cok sarildim yazanlar var. Acısını yüzlerce kez deşmenin ne anlamı var Allah aşkınıza. Lütfen Sergül'e nankorlük yapıyor falan demeyin. Insan yaşamadan bilemez bu acıyı. Tek dileğimiz Allahtan rahmet ve sabır olmalı.

      Sil
    2. Ağınızdan çıkanı kulağınız duyuyormu sizin? Bu nasıl bir cümledir?
      Acısı olan bir anneye söylenmicek sözler bunlar. Ayıp gerçekten ayıp. İnsanların acılarına saygı göstermeyi bilmiyorsanız ağzınızıda açmayın.Susmak zor bir şey olmasa gerek!

      Sil
    3. Ne çirkin bir insansınız siz yaa şu yazının altında bari bi susun.. Hala can yakmaya çalışıyorsunuz Bu kadın dünyanın en büyük acısını yaşıyor.. Nasıl nankör kelimesini kullanabilirsiniz evladını kaybedeli daha 2 hafta olmamış bir anne için ! Bu kadın bana her şeyi söyleyebilir ya.. gıkım çıkmaz. Evladını kaybetmiş anne babanın sözüne bakılmaz ! Siz gitsenize nasıl boyarım suratımı videolarına falan takılmaya devam etsenize ! ne işiniz var burda ? Pes artık yani !

      Sil
    4. Bunu yazmanın mantığı nedir? Bu acılı halinde Sergüle akıl vermek mi?

      Meşhur hikayeyi bilirsin uyurken yüzüne sinek konan adamın arkadaşı sinek adamı rahatsız etmesin sineği tüfekle vurmuş. Bu mu iyilik? Lütfen kuldan utanmıyorsan Allahtan kork!

      Bu vicdansız yorumunu sileceğini umuyorum.

      Sil
    5. Ne boş bir yorum.. Sen belli ki hiç acı çekmemişsin.. Allah akıl fikir versin.

      Sil
    6. düşünceni kendine sakla lütfen burası yeri değil.....Acılı bi insana ders vermeye calışıyorsun..İnsan aklını yitirir ama sergül sagsalim ayakta çok şükür dimdik sabırla...Sizin haddinize değil onu uyarmak acısına sadece saygı duyun sadece !!!!!!

      Sil
    7. Sen neyin derdindesin acaba? Bu nasıl bir kendini bilmezlik,pess! Sen bence sabır bile dileme, belli ki konuşmayı bilmiyorsun daha. Acılı bir anneye nankör demek nasıl bir ithamdır!!!

      Sil
    8. Aslında muhatap olmam kimseyle buralarda ama çok acımasız konusmussun.annemisin degilmisin bilemiyorum ama asıl sana yazık. Keşke anlatmak istediğini anlayabilseydin

      Sil
    9. Bu yorumunuzu daha cok genc olmanıza veriyorum inanın böyle bir yazının altına blyle bir yorum yazmanız karşısında ben bile dehşete düştüm lütfen rıca ediyorum ya moral verin yada fikrinizi kendinize saklayın karşınızdaki 'INSAN'hayatta verilecek en büyük sınavlardan geçiyor biraz kendimizi onun yerine koyarsak sanırım herşey daha kolay olabilir hassasiyete saygı lütfen

      Sil
    10. Emin olun size saldırmak değil maksadım çokda düşündüm yazarken ama söylemek istedim...

      Sil
    11. Acikcasi ben, ogluma/kizima sarildim diye yorum yapan insanlarin samimi olduklarini ama hislerini dusuncesizce dile getirdiklerini dusunuyorum. Sergul ablam cok guzel bir benzetme yapmis. Aciyi ceken kisi icin aynen oyle gorulur bu durum. Iyi niyetleriyle yapiyordur eminim ama sonuclari pek iyi olmamis goruldugu gibi. Sergul abla iyi ki bunu belirtti. Belki bu yorumlarin sayisi azalir da yarasi tekrar tekrar desilmez.

      Yorum sahibinin nankorluk ve diger elestirilerini dogru bulmadigimi da belirtmek isterim. Konuya baska bir bakis acisiyla bakmis olabilir ama keske empati kurabilseydi. Yazinin “agir” icerigini elestirirken keske elestirisiyle ters dusmeseydi. Cunku yaptigi elestirinin hicbir degeri kalmiyor bu sekilde. Acisi taze bir insanin psikolojisini dusunup empati kurmak gerekir bana kalirsa.

      Ablacim tekrardan Allah`tan sana sonsuz sabir diliyorum. Hepimiz senin yanindayiz ve seni seviyoruz. Kendine iyi bakmaya calis lutfen.

      Sil
  8. acıyı veren rabbım sabrınıda versın.

    YanıtlaSil
  9. Tam da dusundugumu yazmissin guzel kardesim. Daha oncede yazmistim ben de bir melek annesiyim , kus olup ucsam butun melek annelerine sarilip acimizi paylassam diye. Senin nezlinde yasadigim aciyi anlatmak isterim izninle.. cunku insanlar dusuncesiz ve acimasiz ne yazik ki.. kizimi anneler gununden bir gun once kaybettim.senin gibi gurbetteydim, yapayalnizdim.esim beni Turkiyeye ailemin yanina gonderdi cunku nefes alamaz haldeydim. Turkiyeye geldigimi duyan arkadaslar guya acimi paylasmak icin cocuklarini kapip gelmislerdi.ben yavrumu daha koklayamamis sarilamamisken bebekleriyle gelip bir yandan bebeklerini opup sarip sarmaliyorlar bir yandan ne kadar uzulduklerini anlatiyorlardi.dehsete dusmustum.kalbimin gercekten parcalandigini lime lime oldugunu hissediyordum.şok olmustum bu ikiyuzluluge.:( herkes gittikten sonra lavobaya gittim gerisini hatirlamiyorum.oyle siddetli bir kanama gecirmeye basladim ki anlatamam.annemin soyledigine gore 2 inek kesilse ancak bu kadar kan cikardi diye.unitelerce kan verdiler. Zor tutundum hayata..:(
    Guzel kardesim insanlar tuhaf , insanlar acimasiz. Yasayarak ogreniyoruz.
    Senin icin kendim icin ve tum cocuklarini kaybeden anneler icin icim aciyor.duadan baska birseyde gelmiyor elimden.
    Rabbim sabir versin hepimize.
    T. RODREGUES.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah sabir versin,yardimciniz olsun insaallah..

      Sil
  10. Aslına bakarsan senin değil, yukarıda zikrettiklerini yazanların kafası bi milyon bence. Çok haklısın yazdıklarında. Fakat elden ne gelir kardeşim, Nasreddin hocanın dediği gibi "ilin ağzı torba değil ki büzesin". Okuduğum bir çok şeyden dumura uğradım. Ama insanların kul hakkını unuttuğu ya da umursamadığı bir dönemde yaşıyoruz. Senden ricam, hiç kimsenin lafını takmamaya çalış. Peygamber Efendimiz'in söylediği var malum; kimse kınadığı şeyi yaşamadan ölmez. Seni kınayanı da inciteni de görmemeye duymamaya çalış. Söylemesi kolay yaşaması zordur bilirim. Fakat lütfen uzmemeye çalış kendini. Rabb'im'ize sığınmaya devam et. Seni seviyorum güzel kardeşim.

    YanıtlaSil
  11. Şüphesiz ki Allah sabredenlerle beraberdir. Bakara/153

    YanıtlaSil
  12. Mrb öncelikle başınız Sağolsun her gün yazdıklarınızı okuyup hüngür hüngür ağlıyorum ben 17 haftalık ikiz bebeklerimi karnımda kaybettim 2 yıl önce belki yüzlerini göremedim ama evlat acısı ne kadar yakar az çok biliyorum ve emin olun bu acıyı yaşamayan asla anlayamaz ancak destek olabilir ilk günler birdaha hiç birşeyden zevk alamayacağım sanıyordum hiçkimseyi görmek hiçbirşey yapmak istemiyordum sanki hep ağlamak istiyor gibi şarkılar dinliyordum tek Başıma bulunurken ilacı zaman ama tabiki unutturmuyor zaman sadece hafifletiyor acıları ve hayat öyle bir yerli yeniden Zevk almaya mutlu olmaya yeni başlangıçlar için umutlanmaya Başlıyor insan bunu ilk söylediklerinde bu sözden nefret ediyordum ne anlayacaksınız siz yaşadınız mı ki diyordum ama gerçekten yaşayan biri olarak zaman iyi geliyor yaralara ben hala kızlarımın ultrason resimlerine bakıyorum onlarla kavuşacağım günü dört gözle bekliyorum ve inancım tam sevdiklerimizle mutlaka buluşacağız ...birde demişsiniz ya çocuğuma sarılıyorum diye avunanları ben bu Yüzden düşük yaptığımın 2.haftası hamileliğini bana Gül'e oynaya söyleyen 20 yıllık arkadaşımı sildim hayatımdan bazen acaba ben mi hata Yaptım desemde bunyazınızı okuyunca bir kez daha hak verdim kendime duymak istediğim en son şey hamilelik vs idi sizi çok iyi Anlıyorum ama zamanla geçiyor inanın sakın vazgeçmeyin yaşamaktan Söylemek istediğim bedenen değil ruhen vazgeçmeyin ..

    YanıtlaSil
  13. Ablacim inan ki ne dersem diyeyim senin acini hafifletmez. Allah sevdiği kullarini erken alırmış yanina. Efsun bir melek o hic gitmez senin baş ucundan. Sende bir meleksin. Herşeye rağmen gulumse. Hayat cok acımasız. Sen gulmedikce insanlar daha çok üstüne gelir bu hep böyledir. Eşin icin, annen, baban, kardeşlerin, kuzenlerin ve en önemlisi herşeyini konusabildigin arkadaslarin için hayatina mutlu devam etmeye bak. Seni youtube videolarindan tanidim(k). Suan bunu bütün sinif olarak yazıyoruz. Seni gercekten cok seviyoruz. Yüce rabbim sana sabır versin. Seni koskocaman öpüyorum. İREM ...

    YanıtlaSil
  14. Sevgili kardeşim sergül ;
    " Peygamber'imiz , son anlarında olan küçük oğlu İbrahim'i kucağına aldı , onu bağrına bastı , kokladı ve öptü. Babalık şefkati ile gözleri yaşlarla doldu . Peygamber'imizin ağladığını görenler , hem üzülmüş hem şaşırmışlardı. Acaba Peygamber de ağlar mıydı? İçlerinden biri sordu;
    -siz de mi ağlıyorsunuz ey Allah'ın Resulü?
    -evet , dedi. Ben de bir babayım. Bu ağlayışım , şefkat ve merhamettendir. Gözümüz ağlar , kalbîmiz mahzun olur. Fakat biz , Allah'ın hoşnut olmayacağı şeyleri söylemeyiz. O'na isyan etmeyiz.

    Sonra küçük İbrahim'e dönerek söyle dedi;
    -ah İbrahim ! Senden ayrılışımız bizi ne çok üzdü bir bilsen..."
    Sevgili Peygamberimiz, oğlu İbrahim'in ardından teselli edici şu sözleri söylemiştir :

    "- oğlum İbrahim, henüz süt emme çağında iken öldü ama Allah ona cennette iki sütanne verdi. Oğluma şimdi onlar bakıyorlar."

    "Çocuklar günahsız oldukları için, doğrudan cennete giderler ve ahirette anne ve babaları için şefaat etme hakkına sahip olurlar. "

    Dün okuduğum bir kitapta bu bölüm çıktı karşıma . Aklıma geldin , yazmak içini bir nebze de olsa ferahlatmak istedim ,

    Sana Peygamber derdini veren Rabb'im insallah O'nun sabrından da nasib eylesin , o şimdi en emin yerde , en güzel bahçelerde..


    Allah sabrını arttırsın Canımız kardeşimiz Sergül,
    Çok iyi kalpli çok temiz bir insan olduğun ekrandan dahi yansıyıp bizlere ulaşıyor , insallah kalbinin karşılığını mükafatını sabrı Cemil ile al.. Allah yanında ve yardımcın olsun...

    YanıtlaSil
  15. Allahım sevgisi kadar sabrını da versin inşallah. Dualarımdasın...

    YanıtlaSil
  16. Merhaba kisa bir suredir takip ediyorum sizi ve ilk defa yaziyorum ben baş sagligi dilemicem cunki cok sacma geliyo bana en degerlini kaybetmissin basinsagolsa nolcak icin cok aciyodur nekadar aciyo bilemem ama tahmin edebilirim acini icinden geldigi gibi dibine kadar yaşa agla gunlerce uyu hic yataktan cikma ama icini karartma insan oglu dusunceliside oluyo dusuncesizide bosver gitsin sana allahtan sadece peygamber sabri diliyorum...hoscakal

    YanıtlaSil
  17. Guzel ablam sonuna kadar haklisin, bazi insanlar gercekten Halden anlamiyor! Ben youtubeda video cek yine de diyeni bile okudum, yani insaf! Nedenmis - gercekten size ne? Bu kadin acisiyla m ugrassin, size laf mi yetistirsin? Ha bi de youtube videosu ceksin!
    Derdin basindan askin bir de bunlara mi kafa yorucaksin, bosver gitsin. Onlar cocuk takipcilerindir, ve boyle bir durumda nasil davranacaklarini bilmeyenlerdir. Bosver!
    Sana ve esine her zamanki gibi bol sevgi ve bol sabir gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  18. Her daim dualarımdasın.
    Rabbim'den sabır diliyorum.

    YanıtlaSil
  19. basin sagolsun sergul abla tekrardan ama bizde bilmek istiyoruz kotu anlamda degil efssunu bizde cok seviyoduk telefon ya da pc basinda efsun icin aglayan ya da yasin okuyan cok kisi var size ne demissin cok kirdin lutfen haksizlik etme :((( tekrardan allah sabir versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaşınız küçük ve hayattaki bazı duygularla yüzleşmemişsiniz sanırım. Allah yüzleştirtmesin. ama bakın kadıncağız neden diye soruldukça tekrar yaşıyorum demiş. biraz saygı lütfen, biraz..vadesi dolmuş diye düşünün içiniz daha rahat edecekse?! Allah Efsun için okuduğunuz Yasin-i Şerif'leri kabul etsin ama karşılığında "neden" sorusunun cevabını beklemeyin, çünkü gerçekten hiç birimizi ilgilendirmiyor aslında.
      sergül, dayanamadım arkadaşa cevap verdim. Allah sana sabırların en büyüğünü versin kardeşim..

      Sil
  20. Allah sabrını arttırsın. Kalben ve dualarımla her zaman seninleyim yol arkadaşım..

    YanıtlaSil
  21. Tabiki hiç kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin. Daha önce de yazmıştım tekrar ediyorum, nedeni sadece seni ve aileni ilgilendirir. 'Ya benim de başıma gelirse' diye düşünerek ağlayan bencil insanlar da var malesef. 'Allah sevgisi kadar sabrını versin' Allah yar ve yardımcın olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya benimde basima gelirse? Demek bencillik mi oluyor? Farkli bi acidan bakmissiniz benim hicde onaylamadigim bi acidan. Oyle dusunn insanlar o aciyi yasayan insanlarin acisini anladiklari icin v ortak olduklari icin boyle dusunuyorlar belki. Bilemeyiz ... Biz nasilki sergulu yargilamalarini istemiyorsak baskalarinida yargilamaya hakkimiz yok diye dusunuyorum. Ki boyle aci kayiplar her an hepmizin basin gelebilir. Rabbim en basta sergulume sabirla versin dayanma gucu versin sonrada tanimadgimiz ayni aciyi yasayan kardeslerimize. Sadece kocaman sabir...

      Sil
  22. Güzel kızım Allah sana ve eşine ailelerinize sabır versin. Efsun bizimde bebeğimizdi. Allah onu çok sevdi yanına aldı. Sen acını yaşa, ağla normali bu.Dilerim eşinle yaralarınızı sararsınız, siz hayata tutundukça melek kızınız mutlu olur.

    YanıtlaSil
  23. Ben de şimdi öğrendim Sergül Abla ne güzel duadır Allah sevgisi kadar sabrını versin demek. Allah im her nefeste sabrını artirsin abla. Rabbim Sabırlar ihsan eylesin.

    YanıtlaSil
  24. Acının tarifi yok ne kadar seni anlıyoruz desekte ateş düştüğü yeri yakıyor! Rabbim sabırların en büyüğünü versin... Efsun her gün dualarımda. Elbette ona kavuşacaksin Küçük meleğin sana Şefaatçi olacak inşallah.Kendini sana farkettirebilmek için yarana tuz basanlari Allah ıslah eylesin!...

    YanıtlaSil
  25. Sergül herzaman dualarimdasiniz . Herzaman aklimdasiniz. Seni bugününde anlamayan, yarana istemeden de olsa tuz basan insanlarla bas etmek zor. sabir, sabir, sabir....

    YanıtlaSil
  26. Seni cok iyi anlıyorum. Insanin annesi babası eşi dostu vefat etse bir sekilde alisiliyor ama evlat acısının sonu yok. Allah sabır versin sizi sizden başka kimse ayağa kaldiramaz o güç de maasallah sizde var. Sizi seviyoruz ve dua ediyoruz <3

    YanıtlaSil
  27. Merhaba.inanin ogunden beri bende şoktayim cok.cok uzgunum seni yıllardır takip ediyorum..ve.. acini anlamaya calisiyorumm allahim sana Kat Kat sabir versin sana esine...ama soyle dusun cennette bekleyen guzel yavrun var ....seni seven takipcin ...sevgilerimle .

    YanıtlaSil
  28. Cnm benim, Rabbim basedebilme gücü versin. Bu dunya ahir zaman yanında sadece bir an. Rabbim ahir zamanda sonsuz birlikteliği bağışlasın inşallah cnm.sana. Bu hayat hepimize bir sınav. Sınavı büyük olanların mükafatı da büyük olur. Annenin de, senin de cennete yakın oldugunuza inanıyorum.

    YanıtlaSil
  29. Keşke aynı şehirde olsak,sana sarılsam,başını dizlerime koyup okşasam,tesellisi yok biliyorum ama seni kısa aralıklarla da olsa bu düşüncelerinden uzaklaştırabilsem.Derttleşsek,ağlasak birlikte.Ah canımın içi,Allahım sana güç versin :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel yazmışsınız. Sergülün yazdıklarını her okuduğumda aklımdan geçen sözler işte bunlar. Ve onu üzen mesajları her gördüğümde artık rahat bırakın o güzel insanları, daha fazla üzmeyin, yeter diye bağırmak geliyor içimden.

      Sergülü!!! Canım kardeşim!!! Kendine ne olursun iyi bak. Seni çok seviyoruz.

      Sil
  30. BU acıyı unuturucak acı vermesin ama unutucaksın tekrar cocuğun olucak.can üfleyen zamanı gelince hepimizi alıcak .sen birilerinden öfkeni çıkarmaya çalışıyorsun hepsi yarın unutucak efsun meleği o zaman acınla gerçekten başbaşa kalıcaksın.

    YanıtlaSil
  31. Acaba diye düşünüyorumm ilk duyduğumda okuduğumda dedimki salaklaşmayın olamaz allah korusun falan ama binlerce özür diliyorum sizden hesap çalınmış olsun die ne kadar dua ettim kızdıklarınızdan biri olmamak için yazmıyorum kızdırmış olabilirim sizi ama inanmak istemediğimdendi yani hiç tanışmıyoruz ama yalandır allahım nolur die ne kadar dua ettim bilmiyorumm allahım en büyük sabırları size ve esinize versin birdaha böyle bir acı gelmesin başınıza tek dileğim sizin için sabır versin ve zor da olsa bi nebze mutlu olun sevgilerimle birlikte özür diliyorumm sizi kırdıysam ...��

    YanıtlaSil
  32. Sevgili Sergül, her şey en başta korkutucu ve alışılması zordur. Böyle hissetmen çok doğal. Ne yazık ki kendisini başkasının yerine koymayı farklı algılayan tuhaf insanların bolca yaşadığı bir ülkedeyiz. Onlara buradan akıl sana da bol sabır diliyorum. Sağlıkla kalman dileğiyle..

    YanıtlaSil
  33. Merhaba günlerdir her yazınızı takip ediyorum ama o kadar kırılgansınız ki (haklı olarak ) yanlış şeyler yazarak sizi üzmekten korkuyorum. Bu süreçte bende insanların sahte ve saçma taziye mesajlarını görüp şok geçirdim hiçbir şey olmasa bile efsunun her fotoğrafının altına üzülen suratlı yorumlar yazmalari beni bile çıldırttı. Keşke size acınızı yaşamaya ve paylaşmaya firsat verseler. Keşke kendi büyük cümlelerini kurmadan sizin konuşmanızı dinelip anlamak isteseler.Ailenizdeki her kişinin resimlerine kendi meraklarini gidermek için saçma salak bin tane soru sormasalar keşke her youtuber in resimlerinin altına hadi sende duyarlılığını göster diye baskıcı yorumlar yapmasalar. . Annem küçükken hep insanlar kötü derdi bende bir biz iyiyzde geri kalan insanlar mi kötü ne saçma derdim ama öyle insanlar kötü kendilerine sorsan ne duyarlı ne naifler ama çoğunun düşmanı eğitimsizlik cahillik. Kendi hislerime gelecek olursam artık cennette seni bekleyen bir şefaatçin var. Allah sabır versin dayanma gücü versin efsun lu orman senin yasalarına şifa olsun gönlüne ferahlık versin o ormanda yaşayan her canlı sana guc versin o ormanda açan her çiçek yüreğinde filizlensin geçmez biliyorum ama Allah dayanma gücü versin.

    YanıtlaSil
  34. Allah sevgisi kadar sabrını versin ablacım seni seviyorum..

    YanıtlaSil
  35. Düşüncesiz insan çok. Sen kendine iyi bak gereksiz yorumlara kafanı takıp üzülme.

    YanıtlaSil
  36. Öncelikle başınız sağolsun Allah sabrınızı dayanma gücünüzü arttırsın inşallah cennetinde kavuştursun şefaatçiniz olsun minik efsun.
    Unutulmayacak...

    YanıtlaSil
  37. Sabır diliyorum Allah 'tan sabır.. sevgisinden bile çok sabır.. :(

    YanıtlaSil
  38. Oyle bi millet oldukki aciya nasil tepki verilir sevincte ne yapilir bilemiyoruz artik.gittikce kor ve cahik oluyoruz bence.bilenler evlat acisi gibi yok diyor.bilmeden yorum yapmak kolay.Allahim acinin buyuklugu kadar efsincugun sevgisi kadar sabir versin sana canim.diyecek baska soz yok sanirim 😢

    YanıtlaSil
  39. Boş ver sen o kendini bilmezleri, hepimiz insanız ve her acı bizim için. Bakalım seni kınayanlara ne olacak, kimse saglığına evladına şuyuna güvenmesin.rabbim sana Hz Eyübün sabrını versin.
    HzEyüb Yusuf'una kavuştu, sende blrgün kavuşacaksın.
    Bu dünyada olmazsa mahşerde buluşacaksın.
    Sen sabret Can'ım.

    YanıtlaSil
  40. Çok haklısın. Bu şekilde Nasıl yorum yapılır anlayamıyorum, bilemiyorum o yüzden herhangi bir şey bugüne kadar yazamadım bile. Ama Allah size Peygamber sabrı versin Allah yar ve yardımcınız olsun ��

    YanıtlaSil
  41. Ah sergül hanım, her gece dualarımdasınız Allah yar ve yardımcınız olsun, methanetli olun dilerim ayakta duracak gücü bulabilirsiniz. :(

    YanıtlaSil
  42. Rabbim yardımcın olsun Sergül Hanım... Kübra ile hep yanında olacağız... Dualarımızdasın...

    YanıtlaSil
  43. Yorumları okudukça aynılarını düşünüyordum. Ağzına sağlık, insanlar çok düşüncesiz. Sana sevginin büyüklüğü kadar sabır diliyorum...

    YanıtlaSil
  44. Rabbim sabır versin. Bende anne karnında ikizlermi kaybettim acılar derecelnedirilmez elbet ama evlat acısı na diyeceğim hiç bişey yok. Güzel bir sözün var senin "Merhaba dünyanın karanlık tarafı " dlye ... o karanlıkta kaybolma tek isteğim bu . Bu sinavida sabırla, üzüntünu bizlerden ve sevdiklerinden destek alarak isyansiz atlatmani dilerim... Rabbim dünyanın aydinlik tarafından sana tekrar tattirsin. Zaman hızla geçsin işallah senin için .... eşine de dilerimizi ilet aynı şekilde onada Ailene de Rabbin sabırlar versin ...

    YanıtlaSil
  45. aslında azıcık empati yapsalar o satırları yazmazlar ama malesef ince düşünemeyen insanlar var..
    Allahım daha çok sabır ve dayanma gücü versin sana inşallah.

    YanıtlaSil
  46. ne kadar haklısın!!! hiç anlam veremiyordum okudukça, bunun iyi geleceğini mi sanıyorlar diye. bir de böyle acıyı detaylıca tarif edip durumunun ne kadar kötü oldugunu anlatan yorumlar... haklısın kötü niyet yok ama düşüncesizlik var sanki.hele ki bir köşe yazımı size ithaf ettim diyen vardı ki aman allahım!!! boş konuşanlar da var. bir de kötü niyetliler!! Allah onlardan korusun.
    ama sen de farkındasın seni ve güzel aileni tanımadan seve kocaaamaaaannnn bir topluluk var. sende de kocamaaannn bi yürek var. O yüzden seviyoruz seni.

    YanıtlaSil
  47. Ne kadar da güzel anlatmışsın... Evet insanlar bazen acıyı bile paylaşmayı bilmiyor çok haklısın.
    Söyleyebileceğim tek şey allah sabredenlerle beraberdir. Ve sen güçlü bir kadınsın hayata tutunmak zaman alır ama imkansız değildir.
    Ve söylenen yazılan hiç bir kötü söze aldırma bazı insanlar başkalarının üzüntüleriyle mutsuzluklarıyla beslenir. Ne kadar yazık. İnsanlığını yitirmiş kişilere ne desen boş. Bırak ne halleri varsa görsün. Sen kendini biliyorsun seni seven insanlar seni biliyor. Yol arkadaşların her zaman seninle...

    YanıtlaSil
  48. Afedersiniz ama bazi insanlar ya gerizekali yada daha cocuk aklıyla ne dediginin farkinda degil. Oyle aptalca yorumlar gordumki. Sanirim karsilarindakini dizide oynayan bir karakter yada sanal hissetmeyen bir yaratik olarak goruyorlar. Hicmi bi cenazeye katilmadin yahu insan acisini yasarken gidip aa sakami neden öldü vah vah ihmalmi sumu bumu diyemiyorsan burdanda yazma be gerizekali kardesim... Cok ofkeliyim ve size sonuna kadar katiliyorum. Elfony sayfasinda paylaşmıştı bunlari yazmayin diye ama kimin umrunda. Sanalda kendini duygularini kaybetmis robotlasmis insanlar geziyor resmen.

    YanıtlaSil
  49. Ah Sergul abla.. seni yillardir okurum izlerim takip ederim. Efsunu kaybettigini okudugum gun oturdum agladim hickira hickira. Hic gormedigim senin acini (bir nebze) hissettim. Ama biz ne kadarini hissedebilirizki? Disaridan bakan iki goz buraya yorum yazanlar, yasamayan bilmez anlayamaz.. o yuzden mazur gor insanlarin hatalarini.. Rabbim sana sabir versin , direnme gucu versin , hepimiz bir gun olecegiz , insallah sen cennette kizinla beraber olacaksin .. Rabbim hep yar ve yardimcin olsun

    YanıtlaSil
  50. Sizi yaklaşık 1 yıldır takip ediyorum. İyi bi insansınız bloğunuzu da severek okuyorum. Efsuna hepimiz çok üzüldük ben duyunca inanamadım o günde de uyuyamadım sanki aileden bir çocuktu hep resimlerini gördüğümüz için, bir anda bu haberi almak yıkıcı oldu. Size bişey yazmadım ne başınız sağolsun ne de farklı bişey kendi içimde üzüldüm..Ancak doğal olarak insanlar bunun sebebini merak ediyor ben size bunu sormuyorum ya da bunun doğru bir soruluş şekli var mı bilmiyorum ama o insanlara da SİZE NE demek biraz olmadı sanki. O insanlarla herşeyinizi paylaştınız: market alışverişinizi,kozmetik eşyalarınızı,bebeğinizin gülücüklerini,ailenizi bunları paylaşırken kimse BİZE NE ya niye paylaşıyo bu kadın bunları demediler ki bu kadar takip edeniniz var. 'Nasıl oldu' ben olsam bu soruyu sormazdım sizin acınızı düşünerek ama soran insanlara da SİZE NE olmadı hiç tanışmasak da Efsunla,sizinle ben üzüldüm ve eminim bi çok takipçiniz de üzüldü onlara SİZE NE ne biliyim olmadı işte..

    YanıtlaSil
  51. Sizi yaklaşık 1 yıldır takip ediyorum. İyi bi insansınız bloğunuzu da severek okuyorum. Efsuna hepimiz çok üzüldük ben duyunca inanamadım o günde de uyuyamadım sanki aileden bir çocuktu hep resimlerini gördüğümüz için, bir anda bu haberi almak yıkıcı oldu. Size bişey yazmadım ne başınız sağolsun ne de farklı bişey kendi içimde üzüldüm..Ancak doğal olarak insanlar bunun sebebini merak ediyor ben size bunu sormuyorum ya da bunun doğru bir soruluş şekli var mı bilmiyorum ama o insanlara da SİZE NE demek biraz olmadı sanki. O insanlarla herşeyinizi paylaştınız: market alışverişinizi,kozmetik eşyalarınızı,bebeğinizin gülücüklerini,ailenizi bunları paylaşırken kimse BİZE NE ya niye paylaşıyo bu kadın bunları demediler ki bu kadar takip edeniniz var. 'Nasıl oldu' ben olsam bu soruyu sormazdım sizin acınızı düşünerek ama soran insanlara da SİZE NE olmadı hiç tanışmasak da Efsunla,sizinle ben üzüldüm ve eminim bi çok takipçiniz de üzüldü onlara SİZE NE ne biliyim olmadı işte..

    YanıtlaSil
  52. Sizi yaklaşık 1 yıldır takip ediyorum. İyi bi insansınız bloğunuzu da severek okuyorum. Efsuna hepimiz çok üzüldük ben duyunca inanamadım o günde de uyuyamadım sanki aileden bir çocuktu hep resimlerini gördüğümüz için, bir anda bu haberi almak yıkıcı oldu. Size bişey yazmadım ne başınız sağolsun ne de farklı bişey kendi içimde üzüldüm..Ancak doğal olarak insanlar bunun sebebini merak ediyor ben size bunu sormuyorum ya da bunun doğru bir soruluş şekli var mı bilmiyorum ama o insanlara da SİZE NE demek biraz olmadı sanki. O insanlarla herşeyinizi paylaştınız: market alışverişinizi,kozmetik eşyalarınızı,bebeğinizin gülücüklerini,ailenizi bunları paylaşırken kimse BİZE NE ya niye paylaşıyo bu kadın bunları demediler ki bu kadar takip edeniniz var. 'Nasıl oldu' ben olsam bu soruyu sormazdım sizin acınızı düşünerek ama soran insanlara da SİZE NE olmadı hiç tanışmasak da Efsunla,sizinle ben üzüldüm ve eminim bi çok takipçiniz de üzüldü onlara SİZE NE ne biliyim olmadı işte..Allah sabır versin..

    YanıtlaSil
  53. Senin icin dua ediyorum sergul Rabbim dayanma gucu versin sana da esine de ve tum ailenize, sen cok iyi bi insansin cennette minik meleginle kavuscaksiniz insallah

    YanıtlaSil
  54. Senin içindeki yangını kim anlar ki ablacım Allah sabır değil afiyet versin.Sabır dilersen Allah daha çok sınar seni demişti bana bir kere ananem Afiyet iste kızım der hep.

    YanıtlaSil
  55. Ablacım sana bisey diyebilir miyim sen herkesin dediklerini neden düşünüyosun ki, şimdi sen beni tanımayabilirsin kim bu ne diyo böyle diyebilirsin ama şimdi efsun orda cennette ve o senin cennet biletin tabi eşininde ve söyle soylim hani her ölü 33 yaşında oluyo diyolar ya yanlış o efsun hep bebek olarak kalacak ve sen onu orada sonsuza dek sevebilirsin bak ablacim ölüm hepimiz için ne zaman bilemiyoruz o yüzden lütfen kendini toplamaya çalış ben seni takip ediyorum çokta seviyorum sana burdan bütün samimiyetimle ve tüm kalbimle sabırlar diliyorum.

    YanıtlaSil
  56. Ablacım sana bisey diyebilir miyim sen herkesin dediklerini neden düşünüyosun ki, şimdi sen beni tanımayabilirsin kim bu ne diyo böyle diyebilirsin ama şimdi efsun orda cennette ve o senin cennet biletin tabi eşininde ve söyle soylim hani her ölü 33 yaşında oluyo diyolar ya yanlış o efsun hep bebek olarak kalacak ve sen onu orada sonsuza dek sevebilirsin bak ablacim ölüm hepimiz için ne zaman bilemiyoruz o yüzden lütfen kendini toplamaya çalış ben seni takip ediyorum çokta seviyorum sana burdan bütün samimiyetimle ve tüm kalbimle sabırlar diliyorum.

    YanıtlaSil
  57. "Karşınızda aç bir insan var,
    ona seni düşünüp ekmeğimi sucuğa bandırdım demek gibi geliyor bana."

    Daha doğru daha net anlatılamazdı. Bunu sizin söylemek zorunda kalışınız bile çok acı...

    YanıtlaSil
  58. Böyle düşüncesiz insanların karşısında sana bolcaa sabır diliyorum Allah'tan ablacımm..

    YanıtlaSil
  59. Her yazdığında uzaktan takip edip,dua ediyorum. Başın sağolsun. Allah sabrını versin. Yakın kaybetmek zor babamdan biliyorum. Ama evladı hayal dahi edemiyorum hamile bir bayan olarak. Ne desek boş bu yüzden. Sabır seninle olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  60. Hergün sabah akşam sayfana giriyorum keşke daha önce tanısaymışım diyorum,o günden beri de Rabbim sabır versin diye dua ediyorum ve o yorumları keşke sen görmeden silebilaseydim :(

    YanıtlaSil
  61. Biz ne zaman insanligimizi ve vicdanimizi kaybettik bilmiyorum. Acilar paylasildikca azalir, laf sokarak, neden nicinlerle degil... Benim sizin icin dileyebilecegim tek sey sabir... Rabbim butun sabirlari size versin. Allah sevgisi kadar, Efsunu sevdigin kadar, sevgin sabira donussun. Rabbim dayanma gucu versin ve sunu unutma evet unutmicaksin, unutmak istemeyeceksin, ozleyeceksin ama en guzeli ona kavusacagin gunu sabirsizlikla bekliyeceksin ki bu da seni ayakta tutacak. Ve senin kalbinin uzerinde seninle yasayan, seninle nefes alan, seni hergun koklayan bir melek var artik. Ozlediginde gozlerini kapatman yeterli, yeterki iste seni optugunu, sevdigini hissedeceksin.

    YanıtlaSil
  62. Allah sana ve yoshiye sabır versin Can'ım sergülüm elimden gelen bişey olsa da sana yardım edebilsem

    YanıtlaSil
  63. sergül canım kardeşim bende buna benzer bişe yazdım sana canını bukadar yakıcanı bilemedim bende hissetiyimi yazdım acını paylaştımı sölemek istemiştim eyer seni incittiysem cok cok özür dilerim kardeşim amacım seni üzmek acını coğaltmak deyildi cahilliğime ver düşüncesizlik ettim kusuruma bakma birdaha böyle bir şey dememde yazmamda hakkını helal et güzel kardeşim

    YanıtlaSil
  64. Ablaa allah sana efendimizin sabrindan versin biliyorsun ki o da anne baba ve evlat acisi yasadi ama inanmayi birakmayi ya da vazgecmeyi asla düsünmedi rabbim sana efendimizin sabrindan versinn.rabbim esenlik versin ruhuna.inan hep dualarimdasin hep arkandayim sariliyorum ve güzel yüreginden öpüyorim seni..rabbim sana ve ailene bebeginu sevdigin kadar buyuk sabir ve ruhuna esenliklik versin.❤

    YanıtlaSil
  65. Sergül abla inan ki ilk yazdığın günden beri kendimde değilim. Acını en derinden hissediyorum ve paylaşıyorum. Allah sana sabır versin. Bu yolda seninle birlikte sessiz yürüyenlerden biri olarak, en karanlık gününden en aydınlık gününe kadar yolun kenarındayım. Ne zaman istersen bir hamleyle elimizi tutabileceğini bilmeni isterim. Biz hayatı paylaşıyoruz ve eğer bu iğrenç günler de hayata dahilse evet, buna da varız. Tek istediğim yalnız olmadığını asla unutmaman. Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  66. Allah seni çok sevsin güzel kardeşim,dayanma gücü versin Rabbim ..

    YanıtlaSil
  67. La Tahzen! İnnallahe meana! Üzülme! Allah bizimle Sergül...Rabbim hepimizi türlü türlü dertlerle sınar, seninki en zorlarından...Seninkiyle karşılaştırılamaz ama ben de sana kendi sınavımdan bahsetmek istiyorum. Bundan 3 sene önce böbreğimi kaybetmek üzereyken hastalığım teşhis edildi. Tabi patalojik şüphesi bulunan başka bi hastalığım zaten vardı. Çoookk zor bi ameliyat geçirdim. Böbreğim alınmadan hasarlı kurtuldu ama patalojik nedenle diğer organım alındı.Hastanede yatarken Rabbim bir güç verdi bana hep tespih çektim her bunaldığım anda. Doktorları bile şaşırttım çünkü çok kısa sürede iyileştim...Şu kadar söyleyeyim ağrı kesici bile içmeye ihtiyaç duymadım...Sana tavsiyem Sergül ne zaman bunalsan efkarlansan tespihe sarıl Allah'ı zikret...İnsanı sadece küçücük bi kan pıhtısından yaratan Rabbim sana yaralarını saracak gücü versin inşallah!

    YanıtlaSil
  68. "Bu kadın böyle bir acısı varken nasıl.yazabiliyor?" diyenlere inat yaz, gücünü takdir etmekten yoksun zihinlere inat yaz!
    Saçma sapan yorumları okudukça katlanıyorsa acın; okuma! Sen sadece yaz..
    Anne olduğu halde anlayamayan, empati fakiri insanlardan koru kendini.
    Allah sevgisi kadar sabır versin! Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  69. Allah sabir versin, guzel yavrunla bulusacaksiniz birgun. bebegime, ogluma, kizima sarildim diyenler belki Efsun'u dusunerek yani kendi cocugu degil de Efsun'a sarildiklarini hayal ederek sarilmislardir belki de. ben oyle sarildim ordan biliyorum. senin acinin yanindan gecemez ama bizler de cok yogun yasiyoruz, acini cok derinde hissediyoruz. melegim, guzel yuzlum

    YanıtlaSil
  70. Off bu nasıl bir acımasızlıktır, nasıl bir yorumdur? Ne gerek var onu belirtip seni daha çok üzmeye? Allah çoook sabır versin.

    YanıtlaSil
  71. Size sadece sabır dileyebiliyorum Sergül Hanım.. Evet biz milletçe taziyeyi bilmiyoruz ne yazık ki. Henüz 19 yaşındayım bundan 5 sene önce kedim vefat ettiğinde ben ağlarken komşumuzun bize gelip "ay ne ağlıyorsun bir kedi için Bal da ölecek." (Bal benim köpeğim) demesi geldi aklıma. "kızıma/oğluma sarılıp ağlıyorum" diyenler de bununla aynıdır sanırım.. bu arada ne olur alınmayın kedi örneği vermeme tabi ki sizin acınızla asla bir olamaz.. ne olur gücenmeyin bir annenin kalbini kırmanın günahını Rabbime asla ödeyemem.. Sağlıkla, sevgiyle, huzurla kalın. Rabbim yüreğinizdeki kor ateşi en kısa zamanda dindirsin inşallah.

    YanıtlaSil
  72. Inan öyle haklısınız ki hiç birşey gelmiyor insanin elinden. Eminim çoğusu kötü niyetle dememistir ama yazık hakkaten.Rabbim onun sevgisi kadar sabır versin size.yazmak en iyi ilaç oldu size.kimseye aldırış etmeden lütfen devam edin.dualarim Allah icin sizinle

    YanıtlaSil
  73. Sergül ablacığım öncelikle sana,Yoshi abiye ve ailelerinize yürekten sabirlarimi diliyorum.Her nefesinizde Allah'im sabirla doldursun icinizi inşallah.Acınızı en icimizde bende/ bizde yasiyoruz ayni acı gibi olmasa bile.Rabbimden sabırlar dilemekten baska birsey gelmiyor maalesef elimden.Yalniz değilsin abla.Hiç yalniz olmayacaksin.
    Sevgilerimle,
    Ayşe Demiröz

    YanıtlaSil
  74. Sergül abla öncelikle sana,Yoshi abiye ve ailelerinize sabirlar diliyorum.Her nefesinizde içiniz sabırla dolsun inşallah Rabbimden tek dileğim/dileğimiz bu.Yanliz değilsin abla.
    Sevgilerimle,
    Ayşe Demiröz

    YanıtlaSil
  75. Rabbim sizlere sonsuz sabır versin ablacım böyle yorum yapanlara da yazıklar olsun hiç yazmasalarmış daha iyi taziye yerine yaraya tuz basmaktır bu Allah yardımcınız olsun Sergül ablacım

    YanıtlaSil
  76. Ben senin için çok büyük sabır diliyorum Sergülcüm, çünkü şimdi en çok buna ihtiyacın var biliyorum. Allah sabırların en büyüğünü versin. (Bu şekilde senli benli konuşmam seni 5 yıldır tanıyıp yakın bir arkadaşımmış gibi hissetmemdendir)

    YanıtlaSil
  77. İnsanlar uzuntuyu paylasmak yerine haline sukur ettiklerini yazmislar yarana su serpmek yerine yangina korukle gitmisler. Sen onlara bakma daha kendileri lafin nereye gittigini bilmiyor

    YanıtlaSil
  78. Sergül başın sağolsun ne denir.. Yazamıyorum hiçbişey. Ben senin blogından cesaret alıp sevdiğim adamın peşinden dilini bilmediğim iklimine bile alışmadığım bi yere geldim.o an şok oldum. Ama efsunlu ormanda olacak o melek.seni çok seviyorum üzülme..

    YanıtlaSil
  79. tekrar sabırlar dilerim sergül sana.
    yazdığınla ilgili olarak sana canı gönülden katılıyorum. instagramda her yerde bunlardan dopdolu. işin kötüsü bunlar anne olmuş çocuk yetiştiriyor. kendileri gibi ruhsuz, halden anlamayan kötü insanlar olacak onların çocukları da.

    YanıtlaSil
  80. Acın büyük, tüm kelimeler boş.Ama her zaman yanında olduğumuzu unutma.Allah sabır versin,sabrın sonu selameti.

    YanıtlaSil
  81. Ne kadar da haklısınız.. bu cehalet insanlar var olduğu sürece hep karşımıza çıkacak.. ne desek nasıl desek de değişmeyecek.. en iyisi öyle insanları duymamak görmemek. Allah'ın merhameti üstünüze olsun. Sabır diliyorum. Dualarımdasınız..

    YanıtlaSil
  82. Bunlari soyleyenin akli dengesi normal midir ki kale alip uzulesin? Dualarimizdasin Sergül Allah'tan her gün sabirlarin en buyugunu diliyorum sana, esine, ailene... Ne güzel duadir Rabbim sevgisi kadar sabrini versin sizlere.

    YanıtlaSil
  83. Allaha dua ediyorum surekli sana sabir versin dayanma gucu versin diye. Cok iyi anliyorum acini. Ama dayan. Cok zor eminim. Annen icin dayan, esin icin dayan, kardeslerin icin dayan, seni sevenler icin dayan. Seni uzgun gordukce onlarda eminim ki cok uzuluyorlar. En cok annecigini dusun. Sende onun evladisin çünkü. Güç alabilecegin ne varsa dilerim önüne çıkar.

    YanıtlaSil
  84. Bunu okurmusun bilmem... annemi kaybettim ben 5 sene once babam zaten 9 aylikken trafik kazasindan olmus onu resimlerinden tanirim sadece. Annem ise bana hem anne hem baba hemde kardes sirdas oldu evlenmedi benim icin ama ben annemi tam bir haftalik evliyken kaybettim nasil oldu diye sormayin anlatamiyorum sadece evde olu bulduk esimle onu ve benim elimden hicbirsey gelmedi gectimi diye sorarsaniz guluyosun egleniyosun ama yarim hepsi aci buyuk ha evlat ha ana bence ikiside ayni allahim sana her zaman dedigim gibi dayanma gucu sabir versin bana hep allah sevdigi kuluna yasatirmis aciyi bu dunyada cektirirmis hep derlerdi allahimda seni cok seviyomus obur dunyada cektirmesin allah

    YanıtlaSil
  85. Yok yazamıyorum sustum lal oldu dikim
    Nedenir ki böyle bir acının karşısında
    Rabbim sevgisi kadar sabrını versin
    Boş boş konuşur millet hiç umursamaz ne çektiğini anlamsız
    İnsan egoistir bencildir NEDENİNİ yok İşte yok kelimelerle
    Anatilmaycak kadar acıtıci zatn yaşadığı durum
    Birde siz Sormayın kanatiyorsunuz kabuk tutmaya çalışan yarayı


    Dualarım seninle ablam

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül